IpMan3In 1959, Ip Man (Donnie Yen) traieste impreuna cu sotia lui si fiul cel mic, Ip Ching, in Hong Kong. La o prima vedere viata lui pare lipsita de griji, fiind respectat de toti oamenii din cartier, care il gratuleaza cu un zambet, o strangere de mana sau o vorba de bine de fiecare data cand il vad. Doar cel mic mai strica putin atmosfera, neezitand sa se ia la bataie cu rivalul sau, e dragul demonstrarii superioritatii Wing Chun-ului. In urma unui astfel e incident, Ip Man cunoaste un simplu caraus de ricse, Tin Chi, care in ciuda statutului umil, stapaneste foarte bine artele martiale. Mai mult, descopera ca amandoi provind de la acelasi maestru din Foshanul natal, de la care au invatat Wing Chun-ul. Asa cum cei doi copii devin prieteni dupa o incaierare specifica varstei, si cei doi tati ajung sa se impace bine. Dar atmosfera pasnica din cartier e tulburata de Frankie (Mike Tyson), care prin interpusul sau, Sang, incearca sa puna mana prin forta pe scoala. In momentul in care proprietarul scolii refuza sa o vanda gangsterilor, acestia recurg la orice mijloace pentru a-l teroriza. Ip Man nu poate ramane indiferent si, in momentul in care se implica, intra automat in conflict cu exponentul stapanirii britanice, dubiosul Frankie.

Ip Man 3 2016 secventa 1Lansat de Craciun in Hong Kong, dupa un scandal legat de piratarea unor secvente din film inaintea premierei, ce au foist sustrase in timpul perioadei de post procesare din Australia, “Ip Man 3” incheie trilogia semnata de Wilson Yip, inceputa in 2008 si continuata 2 ani mai tarziu cu partea a doua. Desigur, succesul celor 2 filme a dus si la alte productii despre viata lui Yip Man, precum The Grandmasters sau prequel-ul despre Ip Man in tineretea sa, insa aceste 3 filme raman cele originale, in care Donnie Yen se identifica cu Ip Man. Desi nu-l revedem pe Louis Fan, rivalul si mai apoi prietenul lui Ip Man din primele 2 parti, distributia e una reusita, in rolul negativ de aceasta data compensand bine nimeni altul decat fiorosul Mike Tyson. Legendarul Yuen Woo-ping (71 de ani) e regizorul scenelor de actiune, de numele lui legandu-se, practice, tot ce inseamna filme de arte martiale importante din istoria cinematografiei din Hong Kong. Danny Chan il interpreteaza pe Bruce Lee in aceasta ultima parte a trilogiei. Cu un buget de 36 de milioane de dolari, filmul a fost un mare succes de box-office, obtinand incasari de 84,4 milioane dolari. Pana in prezent, “Ip Man 3” Ip Man 3 2016 secventa 2are 11 nominalizari. Daca prima parte a trilogiei s-a axat pe tema supravietuirii (in perioada celui de-al doilea razboi mondial), iar a doua pe tema readaptarii si castigarii traiului de zi cu zi in anii postbelici, aceasta ultima parte se axeaza pe tema vietii in sine. Il regasim pe Ip Man ajuns la apusul existentei sale ca un familist convins, ce nu ezita sa ia lectii de dans impreuna cu sotia, sa rezolve micile conflicte din viata pustiului sau din scoala primara, sau sa fie amabil cu toata lumea care ii arunca un zambet sau o strangere de mana. Donnie Yen e la fel de fermecator ca in celelalte parti, desi se vede ca anii au trecut si peste el. Cu o poveste interesanta, dar si cu scene de lupta spectaculoase, cu efecte speciale superbe si cu interpretare buna a intregii distributii, filmul cucereste, incheind in glorie una din cele mai reusite trilogii din istoria filmului din Hong Kong. Nu trebuie ratat acest film de niciunul din fanii genului, e o adevarata lectie de viata povestea reala a lui Ip Man, adusa cu atata daruire spre cunostinta tuturor de Wilson Yip.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de uruma si gligac2002 (Asia Team) pentru asiacinefil.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

1 Comments

Post your comment

Solve : *
15 − 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.