Lumea inchipuita de Hong Gil Dong s-a limitat, din pacate, doar pe muntele in care banda Hwal Bin Dang isi avea ascunzatoarea. Daca stapanirea Joseonului ar fi fost capabila sa inteleaga idealurile promovate de haiducul nostru, atunci ar fi vazut ca lucrurile pareau mai simple decat isi imaginau. Nu se dorea desfiintarea propriu-zisa a claselor sociale sau a unor privilegii economice, ci doar instaurarea unui climat propice dezvoltarii fiecarui individ si eliminarea prejudecatilor de orice fel.

Lupta dintre bine si rau, ca o consecinta a aparitiei lui Adam si Eva sau a modelului cosmologic Big Bang se va desfasura intotdeauna pe doua planuri si anume: pe pamant si in cer. Simbolistica este puternica. Daca in cer sau in lumea ideilor, binele pare sa fie lider incontestabil si reuseste mai tot timpul sa castige, pe pamant sau in lumea meschina a faptelor umane, a lucrului concret sau a proceselor exacte, raul este un adversar (aproape) de neinvins.

Dar sa nu deznadajduim! Ar fi pacat. Lupta si dragostea eroilor nostri va ramane in constiinta noastra si ne va aminti mereu… ca dragostea sincera si oarecum credula este asemeni unei mladite firave, aparent fara vlaga, dar rezistenta… ca destinul si sansa se impletesc si devin un instrument de masurare a vietii noastre… ca binele si raul formeaza o dualitate continua… ca timpul nu iarta niciodata.

Ma bucur ca sindromul lui Mercutio nu a dat tarcoale scenariului si sa transforme serialul intr-o copie fidela a „indragitei” tragedii Romeo si Julieta. Ma bucur ca Hong Gil Dong si Yi Nok au reusit sa depaseasca impreuna obstacolele acestei lumi si sa devina o poveste de dragoste ce va dainui in sufletele asiacinefililor intotdeauna.

Ma bucur, deci „I love you!”

Prezentare realizata de ionicar © www.asiacinefil.com

1 Comments

  1. Un serial minunat,o poveste de dragoste excelent interpretata de artistii deveniti acum printre preferatii mei.
    Multumesc mult pentru ocazie Asia Team

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>