Importanta si legitimitatea incriptiei de pe sabia Sa Yin naste controverse in mintea tuturor. Cel care va intra in posesia ei si ii va intelege secretul, va detine controlul regatului. Se pare ca doar pe Hong Gil Dong nu il intereseaza o piesa demna de un muzeu. El este manat in lupta sa revolutionara de o dorinta arzatoare, aceea de a schimba lumea. In bine.

Intalnirea dintre regele Lee Kwang Whe si nevinovata Yi Nok este fenomenala. Si de nedescris! Mai ales cand Hong Gil Dong apare legat in fata stapanului din Joseon. Panica unor personaje va fi evidenta si se va naste din prezenta dragalasei Yi Nok in camera regala.

Confruntarea dintre Hong Gil Dong, fiul ministrului de interne si Lee Kwang Whe, fiul defunctului rege, doi bastarzi, sta sub semnul proverbului „The pot is calling the kettle black!” (asemanator cu „De ce vezi paiul din ochiul fratelui tau, si barna din ochiul tau nu o iei in seama?”). Un duel, spun eu inegal. Eroul nostru se impune printr-o agresivitate pozitiva, ocolind parca metoda (pasnica) indiana a lui M. Ghandi, aceea de a fi tu insuti schimbarea pe care o doresti in lume.
Cine este biciul lui Dumnezeu in acest serial? Cine arata adevarul si descopera nedreptatea? Hong Gil Dong! Oarecum, intr-o pozitie antagonica, il regasim pe bietul Lee Kwang Whe. Izolat si fara prieteni loiali, cu iesiri necontrolate si cu excese sociale, acest personaj se poate inscrie linistit in galeria monarhilor nebuni. Daca la inceputul serialului, regele era preocupat doar de a alunga fantomele trecutului, iata ca soseste momentul in care este nevoit sa accepte o realitate complet diferita de cea a sa. Destinul sau incepe sa se contureze si sa devina un participant activ la instaurarea unei noi ordini sociale.

Prezentare realizata de ionicar © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>