Enemies In-Law posterKim Jin-young, regizorul unor comedii spumoase precum “Baby and Me”, “Fortune Salon” sau “Love Clinique” reia tema filmului sau din 2011, “Meet the In-laws” in recentul “Enemies In-Law” (cunoscut si ca “Dangerous Meeting of Il-Laws 2”). Cu toate ca filmul nu are in centrul sau o familie de gangsteri, acesta aminteste flagrant de genul comediilor alerte coreene din prima jumatate a anilor 2000 ilustrat de filme precum “Marrying the Mafia” sau “My Wife is a Gangster” (cu toate sequelurile lor). Exponent al comedie usor naive, de familie, situat undeva la granita cu parodia, “Enemies In-Law” nu da gres cand vine vorba de scopul in care a fost creat: entertainment pur in stil hollywoodian. In lipsa unor nume in distributie care sa umple salile de cinema, filmul a obtinut doar 1,1 milioane dolari incasari, insa daca ne gandim ca “Pain” (2011) cu Kwon Sang-woo sau “Handphone” cu Uhm Tae-woong n-au obtinut nici atat la box-ofice parca nu mai suntem tentati sa judecam o productie dupa aspectul strict financiar, desi in principal acesta e cel care intereseaza producatorii. Calitatea unui film nu sta sub nici o forma in verdictul dat de incasarile sale – ce s-ar alege, atunci, de filme artistice, de festival, ce au un public foarte restrans si care, vrem nu vrem, scriu istoria unei cinematografii, pana si in secolul nostru, al digitalului si comercialului ? Desi nu are vedete de prima mana in distributie, “Enemies In-Law” reuseste sa stranga o echipa de actori care iubitorilor de k-drame cu siguranta le sunt familiari. Veteranilor Kim Eung-soo, Shin Jung-keun si Kim Soo-mi (in ultimul ei rol inainte de retragere) li se adauga doi actori mai tineri in plina ascensiune pe micul ecran coreean, e vorba de Jin Se-yun (Doctor Stranger, Bridal Mask, Five Fingers, The Flower in Prison) si Hong Jong-hyun (Dear You, Mama, Dating Agency: Cyrano, Wild Romance)

Dangerous Meeting of In-Laws 2  secventa 1Young-hee (Jin Se-yun) e mezina si mandria familiei Park, la doar 19 ani castigand medalia de aur la scrima la Olimpiada, pentru Coreea. Intreaga ei familie are o lunga traditie in a practica meseria de politist, si si Young-hee ii calca acesteia pe urma. Raposata mama a fost politista, tatal, aflat la o luna de pensionare e si el politist, iar surorile ei mai mari lucreaza si ele in politie. Intr-una din zile, in timp ce se intoarceau de la o masa in cinstea lui Yung-hee, surorile Park sunt implicate intr-un accident provocat indirect de tatal lor, aflat in urmarirea unei masini. Surorile mai mari reusesc sa scape tefere, insa Young-hee ramane captiva in masina in flacari. In ultima clipa e salvata de Fat-Frumos Han Chul-soo (Hong Jong-hyun), care o scoate din masina si se indragosteste de ea la prima vedere. Ea, la fel, si se parea ca cei doi si-au gasit fericirea in urma unui incident ce se putea sfarsi tragic. Dar cum nu e vorba de un basm, in care cei doi sa fi trait fericiti pana la adanci batraneti in zodia lui Cupidon, Fat Frumos se dovedeste a fi nimeni altul decat cel pe urmele caruia se afla tatal lui Young-hee in urmarire: fiul celor mai cautati doi hoti ai Coreei, pentru capturarea carora batranul politist a facut o obsesie bolnava. O retragere in glorie cui nu-i pica bine ? Numai ca Chul-soo infirma din plin vorba “Asa tata, asa fiu”, neavand de gand sa calce pe urmele parintilor lui in ale hotiei si inselatoriei. Indragostit lulea de Young-hee, si respins de familia de politisti a acesteia, face o intelegere cu tatal fetei: daca va fi admis la Academia de Politie, acesta urmeaza sa permita relatia cu mezina lui. Vor accepta familiile celor doi sa se inrudeasca ? Vor da vreodata mana hotii cu politistii si se vor intelege ei in armonie ?

Dangerous Meeting of In-Laws 2 secventa 2Cele doua personaje principale, tinerii Young-hee si Chul-soo, in ciuda sentimentelor sincere ce si le poarta, se vad obligate sa poarte pe frunte stigmatul de a proveni din doua familii cu preocupari diametral opuse. Familia fetei slujeste de generatii principiile morale ale unei societati curatate de corupti, criminali si escroci, costumul de politist fiind icoana cea mai de pret a familiei. Young-hee a practicat scrima in adolescenta, a excelat si a adus o medalie pretioasa Coreei la Olimpiada, devenind celebra la nivel national. Aceste calitati au recomandat-o pentru o cariera in politie, unde lucreaza la Antidrog, neezitand sa se implice in misiuni sub acoperire pentru capturarea infractorilor. Sora ei mijlocie, baietoasa si supraponderala Young-sook, lucreaza la divizia Criminalistica, in timp ce sora cea mare, Young-mi, lucreaza la Medicina Legala, fiind casatorita, cum se putea altfel, cu un politist. Armonia dintre surori se rupe in momentul in care Young-hee se indragosteste iremediabil de Chul-soo. De la inceput intreaga familie a fetei e impotriva relatiei celor doi, insa asa trec 7 ani, in care cei doi porumbei se intalnesc pe ascuns, iubirea lor prinzand radacini departe de ochii orbiti de ura ai familiei. Pe de alta parte aveam cealalta tabara, familia lui Chul-soo.Si aceasta slujeste anumite principii, morale doar in aparemta. Astfel, tatal lui Chul-soo e un mare hot de obiecte de patrimoniu coreene. Dangerous Meeting of In-Laws 2 secventa 3Un hot cu principii, deoarece considera ca furandu-le el, de fapt le protejeaza de la a fi sustrase si duse in alte tari. Asadar, munca lui e una in folosul tarii. Are “harul” de a comunica cu cainii in graiul lor, iar cel mai de pret partener al lui e chiar sotia sa, o experta in falsificari si deghizari. Cu acest impresionant CV, cei doi parinti ai lui Chul-soo nu au ajuns, intamplator, inamicul public numarul 1 al politiei coreene si obsesia bolnavicioasa a tatalui lui Young-hee, ajuns mereu cu un minut mai tarziu la locul faptei, cei doi infractori mereu scapandu-i printre degete. Si totusi, cei doi tineri se indragostesc, trecutul si prezentul familiei lor neinfluentandu-le in vreun fel trairile. Lucrurile insa nu pot ramane asa, in special ca orgoliile din familii sunt mari, iar Chul-soo, fiu de hoti, decide sa se faca politist. Urmeaza o avalansa de intamplari hazlii, multa buna dispozitie si un previzibil happy-end care va multumi pe toata lumea. O comedie savuroasa, usor naiva pe alocuri, ce ne ofera doua ore deconectante de umor in stil coreean.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de uruma si gligac2002 (Asia Team) pentru asiacinefil.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
26 × 4 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.