Frumoasa actrita Uhm Jung Hwa, sora mai mare a actorului Uhm Jung Hwa, cerebralul general Kim Yi-shin din serialul Queen Seon Duk (2009), interpreteaza un rol fabulos si un pic cam pretentios. Baek Hee-soo, o scriitoare din Seul, este recunoscuta in Coreea de Sud ca fiind cea mai prolifica si cel mai de succes reprezentant al condeiului modern din peninsula. Pe parcursul a doua decenii ii sunt tiparite multe din romanele sale, care ajung fara niciun efort in topul vanzarilor de carti. Dar intr-o zi, reputatia acestei scriitoare e distrusa de o acuzatie de plagiat. Acest lucru va duce la „prabusirea” psihica a scriitoarei.

Actiunea filmului se dezvolta in momentul in care, dupa doi ani de la scandalul din presa, Baek Hee-soo incearca cu ultimele forte sa revina si sa-si reconstruiasca viata si cariera, distruse de subiectivismul societatii. Ca sa reuseasca acest lucru, la indemnul si prin grija editorului ei, scriitoarea se duce intr-un orasel de provincie din apropierea capitalei pentru a concepe un viitor roman de succes.
Astfel, Baek Hee-soo se cazeaza la o vila, transformata de municipalitate intr-o pensiune, care a apartinut unui misionar american cunoscut in Coreea ca un om care a salvat si a avut grija de copii ai caror parinti au fost ucisi in „nestinsul” razboi fratricid. Ideile pentru noul roman nu apar, dar in schimb la un moment dat scriitoarea „surprinde o discutie intre fata ei Yeun-hee si o prietena imaginara. Ceea ce urmeaza e de-a dreptul halucinant. Fetita ei ii dicteaza la propriu povestea noului roman…” Cartea are un succes neasteptat si editorul e foarte multumit, dar din pacate dupa cateva zile de la publicare este acuzata din nou de plagiat. Pentru a-si dovedi nevinovatia, scriitoarea incepe o „calatorie” misterioasa in descoperirea adevarului.

Un film captivant ce nu trebuie ratat, in special ca deja Hollywoodul a anuntat realizarea unui remake dupa productia coreeana. Interpretarea protagonistei este de calitate, iar povestea filmului atrage atentia inca din primul moment. O traducere de calitate in limba romana, oferita de Asia Team Romania in premiera pe asiacinefil.com !

Prezentare realizata de ionicar – www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
8 × 18 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.