Filmele coreene s-au vandut foarte bine cu prilejul European Film Market de la Berlin din acest an. Acestea nu au trecut neobservate nici la cea de-a 59-a editie a Fsetivalului International de Film de la Berlin. „Treeless Mountain” al lui Kim So-yong a castigat Premiul Ecumenic, in timp ce „The Day After” al lui Lee Suk-gyung a castigat premiul pentru Promovarea filmului asiatic. Ambele sunt filme independente.

„Treeles Mountain” spune povestea a doua surori care cresc la tara, cu matusa lor alcoolica, dupa ce au fost abandonate de mama lor din lipsa banilor. Filmul a avut premiera la editia a 13-a a Festivalului de Film de la Pusan de anul trecut, castigand premiul pentru Promovarea filmului asiatic. „Treeless Mountain” va fi lansat in cinematografele din Statele Unite in aprilie 2009.

Desi doar aceste 2 filme au fost premiate la Berlin, restul filmelor coreene proiectate in timpul festivalului au lasat o impresie foarte buna, rezultatul vazandu-se la European Film Market. Comedia de actiune „Chaw” regizata de Sin Jeong-won a fost vanduta distribuitorilor din 10 tari, inclusiv Germania, Thailanda si India, in timp ce filmele „Thirst” si „Mother – 2009” au fost vandute si in Romania.

Articol realizat de Alin © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
34 ⁄ 17 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.