O feerica petrecere imprastie valuri de culoare si muzica in curtea palatului regal. E prezent regele si curtea sa plina de stralucire, iar pictorii regali muncesc de zor, folosind culorile cele mai stralucitoare, pentru a reda atmosfera de sarbatoare. Brusc, garda regala care prezenta noile arme de foc din dotare, le intoarce spre rege si totul devine un macel. Sange, teroare peste tot. Regele e evacuat de garda sa de la locul atacului, dar drumul sau e barat repede chiar de fiul sau, printul Sado, cel ce a planuit tradarea…

Cu ochii speriati, cu inima batand, batranul rege se trezeste brusc din cosmar. Nimeni nu ii ameninta viata, iar printul Sado, fiul sau, zace deja de cateva zile inchis intr-o lada, fara ca cineva sa indrazneasca sa ii dea un pahar de apa sau un bulgare de orez. Tiptil, sub aripa noptii de lada insingurata si tacuta se apropie o umbra. Un copil tremurand. cu ochii in lacrimi, venit sa ii aduca pe ascuns tatalui sau putina mancare trebuie sa auda ultima dorinta a acestuia, dorinta menita a-l salva de la moarte si de a-l readuce in sanul familiei sale. Doi alti copii infricosati stau in umbra, asteptandu-l pe micul print sa ajunga in afara de pericol. In noaptea aceea ciudata si inspaimantatoare, in umbra unui palat neprietenos se naste legatura dintre trei copii, uniti printr-un juramant de prietenie vesnica in incercarea de a-l ajuta pe unul dintre ei sa duca la bun sfarsit o misiune dificila chiar si pentru niste adulti. Vor reusi copiii sa il salveze pe printul captiv ?

14 Comments

  1. acelasi lucru vreau sa aflu si eu (se poate gasi si pe DVD?)asa k daca cineva are vro informatie ……ii voi ramane vesnic recunascator pentru ajutor.

  2. urmaresc acest serial de la episodul 3 si imi place foarte mult.am o singura problema insa,fara sa mai spun ca se termina foarte trist,nu stiu de unde avea acel copil imparatul,ce a ajuns print mostenitor.song-yeon a nascut inainte sa moara?nu am inteles asta…..a inteles cineva?
    P.S. am plans la acest serial cat am plans eu in toata viata….

  3. eu am cautat pe wikipedia… si am citit acolo despre viata imparatului.. scrie ca a mai avut si o a patra concubina care i-a oferit o fata si un baiat. Baiatul respectiv e cel care ii urmeaza la tron imparatului :D:) de Song Yeon zice ca a mai avut si o fata in afara copilului care ii moare la 4 ani.. din pacate, fetita moare la nastere..

  4. Este cel de al doilea film sudcoreean pe care l-am vazut difuzat pe TVR 1,l-am inregistrat pe dvd-uri si-l pastrez la fel ca si pe primul „giuvaierul palatului”.Aceste seriale mi-au deschis ochii si inima catre o civilizatie pe care din nestiinta o ignoram.

  5. Sper sa pot reusi sa vizionez serialele pe care le difuzati. Am devenit oarecum dependenta de serialele istorice coreene,care sunt de foarte buna calitate si inspirate din realitatea istorica a acestei tari. Felicitari pentru initiativa si proiectele pe care le aveti in derulare .

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>