“Tears for You” este o veritabila bijuterie pe care doar realizatorii japonezi puteau sa o slefuiasca atat de perfect. Dar nu trebuie sa mire acest lucru, cand vorbim de un film regizat de Nobuhiro Doi, al carui antecedent – Be With You – este poate cel mai frumos film japonez facut in ultimul deceniu. “Tears for You” este o poveste la fel de tulburatoare ca “Be With You”, ce imprsioneaza pana la lacrimi prin simplitatea redarii celor mai profunde trairi umane. Coloana sonora imbie la visare si vrajeste literalmente prin melodia de final, “Nada Sou Sou” interpretata de Rimi Natsukawa, iar rolurile principale revin unor vedete recunoscute la nivelul iuntregii Asii: Satoshi Tsumabuki (vazut in Dororo sau recent in Pandemic) si Masami Nagasawa (The Last Princess sau Crying out love in the center of the world). Filmarile s-au facut in intregime in Okinawa, fiind surprinse cateva peisaje superbe, iar cei doi protagonisti au fost nominalizati la premiile Academiei japoneze de film in 2007 pentru prestatiile lor. Din pacate a fost un an in care concurenta a fost acerba, atat pentru premiul pentru Cel mai bun rol masculin (Jo Odagiri pentru Yureru, Takuya Kimura pentru “Love and Honor” si, mai ales, castigatorul Ken Watanabe) cat si pentru Cel mai bun rol feminin (Rei Dan din “Love and Honor” sau castigatoarea Miki Nakatani din “Memories of Matsuko”). “Tears for You” ramane unul din cele mai tulburatoare filme ale cinematografiei japoneze contemporane, si representative, cel putin pentru genul dramatic.

Youta este un tanar in floarea varstei, care isi castiga existenta facand livrari la domiciliu intr-una din cele 1000 de insulite din Okinawa. Existenta lui pare lipsita de griji pana in momentul in care afla ca sora lui urmeaza sa vina pe insula pentru a urma liceul. Revenirea surorii sale mai mici, Kaoru, ii declanseaza un lant de amintiri din copilaria sa. Astfel aflam ca mama lui s-a recasatorit cand inca nu el implinise 10 ani, iar Kaoru era noua lui surioara, fiica noului sot al mamei sale. Dupa ce mama lui a fost parasita de sotul ei cantaret de jazz, aceasta s-a imbolnavit si i-a lasat cu glas de moarte fiului ei sa aiba grija de sora ei, care nu mai avea pe nimeni pe lume. Anii trec, iar in timp, dar din nou viata îi pune la încercare pe cei doi frati. Cum vor trece peste acest examen al vietii ramane sa descoperiti.

 

Prezentare realizata de cris999

0 Comments

Post your comment

Solve : *
24 − 17 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.