Producţie: USA / China / Taiwan / Hong Kong, 2007
Gen: Drama / Romance / Thriller / War
Regia: Ang Lee
Distribuţia: Tony Leung Chiu Wai, Wei Tang, Joan Chen

Un film mult aşteptat, despre care s-ar putea spune o mulţime de lucruri. În primul rând, este un film regizat de multi-laureatul Ang Lee (Crouching Tiger, Hidden Dragon, Brokeback Mountain), cel mai apreciat regizor taiwanez din toate timpurile (până acum cu 64 de premii şi 38 de nominalizări la festivaluri internaţionale de film). În al doilea rând, este un film în care din nou protagonist este Tony Leung Chiu Wai (2046, Infernal Affairs, Hero), unul din cei mai mari actori pe care îi are Hong Kong-ul. Distribuţia filmului este completată de Wei Tang, o tânără de 28 de ani selectată din peste 10.000 de actriţe pentru a-şi face un debut strălucit care o va propulsa, cu siguranţă, în cariera cinematografică, dar şi de un nume demult consacrat, Joan Chen. În al treilea rând, “Lust, Caution” este filmul care a câştigat “Leul de Aur” la festivalul de la Veneţia 2007, a fost nominalizat la Globul de Aur 2008 pentru cel mai bun film străin, şi a câştigat până acum 12 premii internaţionale şi 14 nominalizari. Iar acesta este doar începutul, dacă ne gândim că urmează premiile Oscar şi un întreg an 2008 în care filmul se va lansa pe dvd şi va ajunge în întreaga lume. Cât priveşte succesul de box-office, trebuie amintit că filmul a avut cele mai mari încasări din China în 2007, până în momentul lansării în cinematografe a lui “The Warlords”.

Povestea filmului este fascinantă. Ce poveste cu spioni nu este astfel? În Shanghai-ul anilor ’40, ocupat de japonezi, un grup de tineri studenţi chinezi cu vederi naţionaliste, reuniţi de soartă, sunt animaţi de idei periculoase: pun la cale uciderea domnului Yee (Tony Leung), un important politician. Acesta devine ministrul însărcinat cu Siguranţa în teritoriile Chinei ocupate, un apropiat al lui Wang Jingwei, personaj cunoscut în istoria Chinei şi a lumii drept principalul adversar al naţionalistului Chiang Kai-shek şi iniţiatorul unui guvern colaboraţionist cu ocupantul japonez la Nanjing. Însă d-l Yee este un personaj extrem de precaut, care a dejucat numeroase tentative de complot, în al cărui anturaj este aproape imposibil să te strecori. Şi totuşi, grupul de studenţi reuşeşte acest lucru prin inventarea unui cuplu (soţii Mak): d-l Mak, un influent om de afaceri, mai mereu aflat în călătorii de lucru, şi d-na Mak (Wei Tang), o frumoasă “soţie” pasionată de filme şi abandonată în singurătate de “neglijentul” ei soţ. D-na Mak se va angaja în cea mai periculoasă misiune a vieţii ei: să-l seducă pe d-l Yee, în ciuda eternei sale precauţii.

 

Subtitrare în limba română

0 Comments

Post your comment

Solve : *
18 × 18 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.