Lee Chang Hui descopera ca a luptat pentru a obtine tronul parintelui sau bazandu-se pe un ideal contruit pe falsuri si minciuni, un fundament periculos, asemeni unui colos cu „picioare o parte de fier si o parte de lut”. Prin urmare, va ordona ca ceremonia de incoronare sa se savarseasca cat mai repede, dar numai in prezenta curtenilor, desi initial a dorit ca ea sa fie una publica pentru a onora si a multumi populatiei pentru sprijinul acordat.

Secretul sabiei Sa Yin este punctul sensibil al viitorului rege si va deveni, fara indoiala, o arma de santaj a celor care doresc sa obtina noi avantaje sau sa-si pastreze vechile privilegii, la fel cum in razboiul troian un oarecare Ulise a mizat pe epuizarea fizica si psihica a celor asediati pentru a patrunde in cetatea inexpugnabila a Troiei cu ajutorul unui cal masiv de lemn.

Tatal lordului Ryu Geun Chan si lordul Choi, vor primi in semn de recunoastere a loialitatii lor fata de rege, postul de prim-ministru, respectiv postul de ministru de interne. Tot ei vor avea misiunea de a desemna in cele mai importante functii ale statului oameni care au sprijinit lovitura de palat.

Inspirandu-se din faptele lui Hong Gil Dong si a membrilor Hwal Bin Dang, Eun Hye, fata ministrului Choi, va publica si va raspandi o poveste despre un erou care avea sa devina intr-o zi rege al Joseonului, fiind sprijinit si inconjurat cu multa dragoste de asa zisa prostime a tarii. Rostul cartii este acela de a strica imaginea buna a haiducului nostru si de a crea posibilitatea ca indoiala sa patrunda in legatura de prietenie dintre actualul rege Lee Chang Hui si Hong Gil Dong.

Cel care are nevoie de motive pentru a deveni regele dorit de popor si care cauta sa justifice ca nu este marioneta unei cauze false, devine incet, dar sigur, gazda demonului care l-a stapanit pe Lee Kwang Whe.

Prezentare realizata de ionicar © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>