Reeditarea infruntarii a doua elemente primordiale se va regasi in mult asteptata ceremonie de exorcizare. Apa, ca element al genezei si simbol al vietii va lua infatisarea haiducului Hong Gil Dong, iar focul, ca element al distrugerii si al regenerarii se va intrupa in regele Lee Kwang Whe. O infruntare mitologica „Made in Korea”.

Intamplator, Yi Nok, descopera ca regele va initia un contraatac surpriza impotriva aderentilor lui Lee Chang Hui. Instiintat de acest plan, Hong Gil Dong va prelua initiativa si va incerca sa opreasca ordinul prin care palatul poate deveni o mare de flacari. Lumea lui Lee Kwang Whe trebuie sa ramana si sa moara intre zidurile palatului regal! Fortele printului Lee Chang Hui, talharii Hwal Bin Dang, poporul si sustinatorii tatalui lordului Ryu Geun Chan devin calaii unui regim nedorit si sustinatorii unui viitor intemeiat pe dreptate sociala si adevar nepartinitor.

Incoronarea lui Lee Chang Hui ca rege a fost rezultatul unui proces complex si laborios. Echilibrul dintre cei care isi doreau intr-adevar aceasta schimbare si cei care erau manati de interese personale pare subred si va influenta in mod negativ evolutia actualei stapaniri, transformand relatia de prietenie dintre haiducul nostru si actualul rege. Gestul lui Hong Gil Dong, acela de a fi singurul care nu ingenuncheaza in fata autoritatii lui Lee Chang Hui semnifica un semnal de atentionare, de aducere aminte a celor promise. Speranta unei sanse echitabile pentru omul de rand poate sa transforme o guvernare de conjunctura intr-una mareata. Ar putea fi inceputul unui respect popular pe care putini conducatori l-au avut.

Pana la urma, ceremonia de exorcizare (ce s-a dorit sa fie) are un final neasteptat si va dovedi ca fantomele nevinovatilor erau rezultatul plasmuirii unui om slab si fricos, incapabil sa suporte realitatea pe care a creat-o. Ultima zvarcolire a lui Lee Kwang Whe va crea posibilitatea ca demonul, ce a salasluit in sufletul sau si care a provocat atata suferinta celor din jur, sa isi gaseasca un camin nou. Un blestem care nu tine cont de nimeni si care s-a nascut din greselile generatiilor anterioare.

Prezentare realizata de ionicar (c) www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>