Inceputul acestui episod va defini pe scurt povestea de iubire si va indica subtil dimensiunea destinului celor doi eroi. Acul de par, prezenta distanta a lui Hong Gil Dong si sangele de pe mainile fetei poarta insemnele unui suflet ingrijorat. Discutia dintre tatal lordului Ryu Geun Chan si ministrul Choi are efecte nebanuite si va declansa o competitie acerba pentru aflarea adevarului ce se ascunde in spatele fabricarii sabiei Sa Yin. Pentru orice eventualitate doamna Noh isi insarcineaza apropiatii sa descopere aceasta taina.
Legitimitatea sau neligitimitatea inscriptiei va dovedi ca lupta pentru putere este asemeni unui joc cu reguli arbitrare. Discursul regelui Lee Kwang Whe referitor la posibilele motive ale tatalui sau de a trimite in timp un reper ce ar putea distruge mostenirea familiei regale va alimenta si mai mult imaginatia sa deja bolnava. De aceea va lua hotararea de a oficia o ceremonie de exorcizare a tuturor fantomelor care pur si simplu il sufoca. Tot cu aceeasi ocazie isi va crea propria sabie Sa Yin.
Lee Chang Hui considera ca aceasta ceremonie de exorcizare este o oportunitate nesperata ca trupele sale sa se infiltreze in palatul regal si sa declanseze insurectia armata. Avand acordul lui Hong Gil Dong, membrii bandei Hwal Bin Dang incep antrenamentul pentru confruntarea finala.
Ca o ironie, pe parcursul episodului, toti apropiatii printului Lee Chang vor realiza ca inscriptia de pe sabie este o plasmuire a mamei lui, regina care a murit in incendiul provocat de ministrul de interne Hong Seo Hyun. Hong Gil Dong nu este deranjat de acest lucru, el fiind complet absorbit de viziunea sa. Pentru el, schimbarea unui rege nu presupune interventia divinitatii, nu se bazeaza pe legi supranaturale sau inscriptii codate, ci este o problema simpla de alegere.

Prezentare realizata de ionicar (c) www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>