„To be, or not to be…” este probabil cea mai cunoscuta expresie din istoria literaturii universale. A devenit un etalon al sufletului omenesc pentru nesfarsitele panici si frici existentiale. Un drum cu o singura banda spre o lume necunoscuta. Un fel de „ONE WAY”. De-a lungul timpului, sensul si dimensiunea shakespeariana a fost eliminata, fiind inlocuita cu un continut mult mai diversificat si mai permisibil.
Deci, a fi Heo Yi Nok sau a nu fi Ryu Yi Nok? O fata iute ca sageata, capabila sa infranga un urs si sa iubeasca neconditionat, sau mostenitoarea unei familii de nobili, echilibrata si supusa? Un zambet sincer invaluit de celebrul parfum „I love you!” (oare se gaseste si la noi?) sau o dorinta de razbunare care miroase a sange? Cum va ramane in sufletul nostru aceasta Yi Nok? Ce va deveni Yi Nok?
Supravietuirea fetei se datoreaza bunicutului Heo, care a reusit cu succes sa compenseze lipsa fizica a parintilor ei si sa salveze pe moment un suflet nevinovat, supus fara voie unor atacuri furibunde si miseselesti. Yi Nok trebuia sa moara si sa devina o jertfa de sange pe altarul regelui Lee Kwang Whe. Ea nu avea voie sa traiasca! Cea prin care viata intra in lume cu bucurie, trebuia sa fie un simplu pion de sacraficiu si sa fie nimicita fara mila, fiind considerata o buruiana nefolositoare.
Aflarea adevarului despre moartea lordului Ryu Geun Chan va provoca o adevarata furtuna printre personajele serialului. Daca intre Heo Yi Nok si Hong Gil Dong eram convinsi ca nu va aparea niciodata un conflict major, atunci in legatura cu Ryu Yi Nok si Hong Gil Dong nu vom fi vreodata siguri de nimic. Un posibil motiv al ciocnirii este chiar tatal eroului nostru, ministrul de interne Hong Seo Hyun.  Aceasta stare conflictuala va dovedi ca razbunarea nu este o solutie si nu va fi niciodata un act onorabil, ci un mijloc simplu prin care fiinta umana isi poate pierde demnitatea si integritatea, pentru totdeauna.

Prezentare realizata de ionicar (c) www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>