Pentru Baekje, gestul de tradare al Reginei s-a dovedit decisiv. Ce folos sa retii autorul dupa ce raul a fost facut ? Planul siret al lui Kim Chun Chu de a semana discordia intre Rege si Generalul sau inca demult, a dat roade in timp. Dar a fost suficient pentru ca Silla sa recupereze in mare parte teritoriile cucerite in ani de zile de Gye Baek. Trufia Regelui l-a adus in situatia de a apela, ca solutie salvatoare in fata iminentei invazii asupra Baekje, tot la Generalul sau fidel, pe care il trimisese la tara sa cultive pamantul si sa-si traiasca viata alaturi de cea care avea sa-i devina sotie. Acesti doi factori – tradarea Reginei si invrajbirea Regelui si a Generalului sau – au semnat sentinta Baekje. Acum, cand 130.000 de soldati Tang vin pe mare spre Baekje, si 50.000 de soldati Silla urmeaza a li se alatura, acum cand totul a devenit o certitudine, intreaga oaste Baekje e cu moralul la pamant. Sarcina lui Gye Baek este redresarea armatei, care abia atinge 6.000 de oameni. Dar ce poti face cu 6.000 de soldati in fata unei armate unite de 150.000 ?
Regele incearca sa-si pastreze calmul, bazandu-se pe trupele private ale nobililor, insa in scurt timp se vede parasit de nobilime si lipsit si de sprijinul militar al acestora. In fata acestei situatii, tactica lui Gye Baek e una specifica luptelor intre forte disproportionate. Manualul despre arta razboiului scris de Sung-Choong si finalizat de Heung Su ii este de mare folos. Singura sansa a Baekje este evitarea unificarii celor doua armate. In timp ce Tang inainteaza spre capitala Sa Bi, Gye Baek incearca sa opreasca cei 50.000 de soldati ai Silla la o trecatorare. Va reusi sa salveze de la pieire regatul Baekje ?

Din nefericire, istoria nu poate fi rescrisa, iar un fapt odata consemnat nu poate fi sters cu buretele sufletului. Un serial cu un final emotionant, care ne invata un lucru crucial: clasa conducatoare trebuie intotdeauna sa fie responsabila pentru actele sale, deoarece in mainile ei se afla soarta a milioane de oameni. Altfel, orice greseala condamna la pieire.

Prezentarea: cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
12 ⁄ 3 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.