Actorul cascador veteran din Hong Kong Xiong Xin-xin isi face debutul in cariera de regizor cu „Coweb”, un film de actiune cu arte martiale plasat in zilele noastre. In rolul principal apare pentru prima data pe ecrane noua senzatie feminina in materie de wushu din China, Jiang Lu-xia. Dupa rolul din „Coweb”, aceasta a fost distribuita intr-un alt film in care si-a demonstrat din plin talentul in stapanirea artelor martiale. „Bad Blood”, unde a interpretat rolul unei surdo-mute. Un lucru este sigur: steaua thailandezei Jeeja Yanin pare a fi apus, in conditiile in care Jiang a fost distribuita in nici un an de zile deja in 3 filme, in timp ce Jeeja Yanin are doar 2 roluri in 2 ani de zile. Tot in „Coweb” apare inca un star al artelor martiale, japonezo-americanul Kane Kosugi, cunoscator de Taekwondo, karate, Wushu, Ninjutsu, Judo si Kendo. Subiectul este simplu, scris parca in mod special pentru a o implica pe protagonista in tot felul de incurcaturi care se rezolva prin scene spectaculoase de lupta.

Yi Yi este o tanara instructoare de arte martiale. In urma mortii accidentale a tatalui ei, aceasta se angajeaza ca agent de paza. Intr-un din zile reapare in viata ei prietenul ei din copilarie, care devenise asistentul unui influent om de afaceri din Hong Kong, ce avea legaturi cu lumea interlopa. Lui Yi Yi i se propune o slujba bine platita – bodyguard al sotiei omului de afaceri. Iar viata ei se schimba radical. Dar la un moment dat cei doi sefi ai ei, d-l si d-na He sunt rapiti, iar Yi Yi se trezeste prinsa intr-un joc periculos in incercarea de a-i elibera.

Un film cu multe scene de lupta bine lucrate, insa in care personajele nu reusesc sa impresioneze cu nimic. Nu te atasezi de niciun personaj, nici macar de protagonista. Lipseste substanta in materie de regie si scenariu pentru a sustine altceva decat un film pur de actiune, cu intriga simpla. Orice dramatism a fost eliminat in folosul strict al actiunii. Acest lucru demonstreaza lipsa de experienta a regizorului. Insa sub aspectul actiunii, filmul ofera satisfactie tuturor amatorilor de arte martiale. Vizionare placuta !

0 Comments

Post your comment

Solve : *
32 ⁄ 16 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.