Inceputul primaverii aduce cu sine noi seriale surpriza traduse in premiera in Romania de Asia Team. De aceasta data, dupa o serie de seriale melodramatice, a sosit timpul unei comedii romantice extrem de populare in Coreea, care recent si-a incheiat difuzarea in peninsula. “Wild Romance” readuce o tema la moda in serialele coreene ale ultimilor ani, cea a jocului de baseball (dupa Strike Love si Glory Jane), ce marcheaza occidentalizarea nu doar a societatii coreene in materie de sporturi preferate, ci si in privinta gusturilor in plan cinematografic. Filme cu un pronuntat caracter occidentalizant au tot aparut in ultimii ani, regizate de tineri cineaste aflati la inceput de cariera, care au tras cu ochiul la filmul de peste ocean, pe care l-au transformat intr-un reper pentru propriile lor realizari. Muzica occidentala si versurile tot mai des combinate cu limba engleza ale melodiilor intaresc aceasta orientare spre valorile americane, ceea ce nu poate fi decat un deserviciu adus industriei in ansamblul ei. Desigur, doar sub aspect calitativ, deoarece cresterea in spectaculozitate si folosirea efectelor vizuale pana si in cele mai ieftine seriale aduc rating si venituri importante producatorilor, succesul financiar primand in fata calitatii. “Wild Romance” e genul de serial cu umor tipic coreean, insa cu influente americane evidente. Pe langa limbajul “international” al jocului numit baseball, care evident foloseste termeni in engleza greu de explicat in romana necunoscatorilor jocului, intalnim chiar fragmente in care personajele rostesc cateva replici in limba engleza, parand chiar nostime. Un lucru insa este cert, societatea coreeana contemporana este intr-o continua transformare, iar moda studiilor facute peste ocean de catre copiii familiilor instarite si revenirea lor mai apoi in tara marcheaza profund mentalitatea si gandirea actualei generatii. Asa ca va trebui sa ne obisnuim tot mai mult cu limba engleza in serialele coreene, in modul de viata de zi cu zi al coreenilor.
Regia serialului este semnata de Bae Kyun-soo, cel care din 2005 pana in prezent a produs 7 seriale de acelasi gen (comedii romantice) si a regizat 2, fara un succes rasunator. De altfel, in ziua de azi e foarte greu sa reusesti sa te impui cu o comedie romantica pe micul ecran, in conditiile in care anual se produc peste 150 de astfel de seriale in Coreea, in ultimul an intrand in joc si canalele mici de televiziune care pana acum nu au contat si care au atras actori mari in distributia serialelor produse. Cantitatea mare de seriale a dus la scaderea calitatii acestora, astfel ca rar un acest gen de serial reuseste sa treaca de ratinguri de peste 10%. “Wild Romance” a avut ratinguri in medie la cele 16 episoade de aproximativ 8% la nivel national, fiind dovada clara ca vremurile ratingurile uriase ale unui “Princess Hours” sau “Lovers in Paris” au apus demult. Scenariul scenaristei Park Yeon-sun – nimeni alta decat scenarista unor filme de succes precum My Tutur Friend, Too Beautiful to Lie sau Lovely Rivals – porneste de la un cliseu al tuturor scenariilor comediilor romantice, anume intalnirea accidentala a unui barbat si a unei femei total opuse sub aspectul caracterului, care de la ura, treptat, datorita unui context de evenimente, ajung sa devina cel putin prieteni. Deliciul acestor seriale il face jocul actorilor, care trebuie sa puna in aplicare indicatiile scenaristului si sa le dea viata cu ajutorul mimicii, a gesturilor tandre sau bruste in masura a da nastere comicului de situatie. Iar comicul de situatie starneste rasul, iar rasul este cheia succesului acestui gen de seriale. Astfel, pentru a putea da o nota apreciativa unei comedii romantice, nu trebuie decat sa zambiti, iar daca ati facut-o de mai mult de 5 ori in decursul orei cat tine episodul, inseamna ca in mod sigur au facut-o si altii, iar serialul va fi unul placut de urmarit.
In rolurile principale veti putea recunoaste cel putin doi actori indragiti, din tanara generatie. Este vorba de Lee Dong-wook, cunoscut asiacinefililor din “Perfect Couple” si “The Recipe”, si de Lee Si-young din “Poseidon”. De altfel, aceasta din urma joaca rolul unei garzi de corp pricepute la judo, insa putini stiu ca in viata de zi cu zi, Lee Si-young e campioana la nivel de amatori la box feminin. In urma cu un an, in martie 2011, aceasta a castigat cel de-al treilea titlu la Campionatul National de Box Amator, la categoria 48 de kg, si multi ar ramane surprinsi cum o actrita de o frumusete si eleganta ce iese in evidenta poate sa aiba o astfel de pasiune, si sa fie in plus si cea mai buna din domeniu, in Coreea. Nici rolurile secndare nu sunt lipsite de surprize: Lee Won-jong, actorul ce interpreteaza rolul tatalui garzii de corp judoka, a putut fi vazut in rolul negativ din Warrior Baek Dong-su (lordul Hong Dae-ju), in timp ce Lee Han-wi, seful agentiei de paza, a putut fi vazut in rolul slujitorului de incredere al Reginei din recent incheiatul “Gye Baek”, dar mai ales in “Athena”, unde a avut un rol la fel de comic ca cel din “Wild Romance”. Ci siguranta distributia nu va dezamagi, iar scenariul este destul de bun pentru a face din “Wild Romance” un serial placut de urmarit pentru orice iubitor al genului.

Wild Romance” ne introduce in lumea jucatorilor de baseball, urmarind idila nabadaioasa dintre jucatorul Park Mu Yeol (Lee Dong-Wook) si garda lui de corp Yoo Eun Jae (Lee Si-Young). Printr-un incident hilar si umilitor pentru Mu Yeol, Eun Jae devine garda lui de corp. Fiecare din ei a facut in cele din urma un compromis: Mu Yeol pentru a nu adauga inca un incident neplacut imaginii lui deja destul de sifonate, Eun Jae pentru salvarea locului sau de munca. Daca Park Mu Yeol juca la echipa campioana Visatorii Rosii, Eun Jae era sustinatoare infocata a echipei perdante Pescarusii Albastri. Pornind de la aceste premize, bineinteles ca s-a lasat cu scantei la fiecare confruntare a celor doi. Impartind impreuna o mare parte din timp, acestia incep sa inteleaga fiecare problemele celuilalt si sa-si schimbe felul de a vedea lucrurile. Mu Yeol primeste scrisori de amenintare, iar situatia devine serioasa atunci cand cineva incearca sa-l otraveasca. Astfel incepe munca de investigatori ad-hoc a celor care ii doresc binele lui Mu Yeol. Vor reusi ei sa dejoace planurile de razbunare dospite timp de 10 ani de o minte bolnava ?
Un serial amuzant, bine realizat, cu actori simpatici, o prima propunere de comedie-romantica pe care asiacinefil o face utilizatorilor sai in acest an 2012. Traducerea serialului a fost efectuata de uruma44 (episoadele 1-16), revizuirea textului a fost facuta de gligac2002, iar rezumatele apartin lui cris999 si mialex55. Vizionare placuta !

Articol realizat de cris999, in colaborare cu uruma44 – asiacinefil.com

1 Comments

Post your comment

Solve : *
12 × 4 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.