Son Ye-jin, The Last PrincessHur Jin-ho, regizorul unor filme ce au scris istorie pentru cinematografia coreeana a ultimilor 2 decenii, precum „Christmas in August”, „One Fine Spring Day”, „April Snow”, „A Good Rain Knows”, si al carui ultim film, coproductia coreeano-chineza „Dangerous Liaisons” (2012) a atras laudele criticilor de film, revine cu o productie mult mai indrazneata decat toate proiectele anterioare. E vorba de „The Last Princess”, un blockbuster cu buget ridicat ce are la baza romanul „Princess Deok Hye” publicat in 2009. Printesa s-a nascut in 1912, la doi ani dupa ce Japonia a anexat in mod oficial Joseonul, fiind fiica unei concubine de la Palat si a regelui Gojong. In 1917, regele l-a convins pe guvernatorul general al Coreei (Coreea era sub influenta Japoniei) si in 1919 a planificat o logodna secreta intre ea si Kim Jang Han, nepotul unui sambelan de la Curte. Gojong a incercat sa isi protejeze fiica de Japonia cu ajutorul unei logodne, dar logodna nu a mai avut loc din cauza interventiei Japoniei. Dupa logodna esuata, Kim Hwangjin, unchiul lui Jang Han, nu a mai avut voie sa intre in Palatul Deoksu si regele Gojong a murit subit pe 21 ianuarie 1919, existand speculatii conform carora acesta ar fi fost otravit. Desi viata sa a fost data peste cap de situatia politica a vremii, printesa a fost trimisa in Japonia in anul 1925, se spune pentru „aprofundarea studiilor”. In acel moment aceasta inca isi traia povestea de dragoste, fiind logodita in secret cu Jang Han, jucat in film de actorul Park Hae Il.

Printesa Deok Hye a suferit de probleme de sanatate mintala ce au fost descrise ca debut precoce de dementa, insa simptomele printesei ar fi putut fi agravate de stes post traumatic cauzat de pierderea parintilor la o varsta frageda, pierderea tarii a carei printesa era si a primei sale iubiri. In 1931 Imparateasa Japoniei de la acea vreme, Temei, a aranjat o casatorie pentru ca Deok Hye sa se casatoreasca cu un nobil japonez de la curtea Japoniei, So Takeyu. Printesa s-a casatorit cu nobilul japonez, a nascut o fiica, dar si-a petrecut majoritatea timpului in diferite clinici ce tratau probleme de sanatate mintala. Dupa ani a divortat si a trebuit sa indure sinuciderea fiicei sale, inainte de intoarcerea in Coreea, in anii ’60. Printesa a murit in 1989 la Palatul Changdeok, unul din cele 5 mari palate ale Coreei.

Son Ye jin Art of SeductionKim So Hyun joaca rolul printesei Deok Hye, in perioada adolescentei, fiind un alt proiect important dupa cel al tragicei printese din „The Moon Embracing The Sun”. Tanara actrita a mai jucat in „Suspicious Housekeeper” cu Choi Ji Woo, „Reset” cu Chun Jung Myung, „I Miss You” alaturi de Park Yoochun ( a mai jucat alaturi de Yoochun si in „The Girl Who Sees Smells”), „Who Are You – School 2015?” cu Yook Sung Jae si Nam Tae Hyun.

Son Ye Jin, care joaca rolul printesei la varsta adulta, este prezenta pe marile ecrane si in 2016, aceasta jucand in acest an in filmul „The Truth Beneath”, dupa ce in 2015 juca in „Bad Guys Always Die” si in 2014 in blockbusterul „The Pirates”. Hur Jin-ho a mai colaborat cu Son Ye Jin la „April Snow”.

Rolul lui Park Hae Il, ce-l interpreteaza pe nepotul sambelanului de la curtea lui Gojong, este descris in film ca fiind si cel al unui luptator pentru Eliberarea tarii.

Filmul va avea premiera in luna august.

(Sursa: Hancinema)

Prezentare realizata de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
14 × 12 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.