Pana recent, filmul lui James Cameron „Avatar” a dominat box-office-ul din Coreea, cum a facut-o, probabil, in intreaga lume. Insa recent, o productie autohtona a reusit sa preia fraiele box-office-ului: „Secret Reunion”, cu Song Kang-ho si Gang Dong-won. Se pare ca rezervarile de bilete online la acest film sunt epuizate pe o perioada de 3 saptamani, existand semne imbucuratoare si pe viitor. Conform companiei de productie Showbox Movie, filmul a atras pana acum in cinematografe peste 2,8 milioane de coreeni, asteptandu-se sa treaca de pragul de 3 milioane in aceasta saptamana. Daca se va intampla acest lucru (si sunt toate sansele), „Secret Reunion” va fi primul film coreean din 2010 care ar realiza aceasta performanta.

Desi titlul filmului vorbeste de o „intrunire”, e pentru prima oara cand doi din cei mai cautati actori coreeni – Song si Gang – apar in acelasi film. Cei doi sunt de fapt 2 spioni, unul din Nord si altul din Sud, care sfarsesc prin a imparti aceeasi camera in Seul. Criticii l-au laudat pe Song, care cel mai recent a interpretat un preot catolic in filmul lui Park Chan-wook „Thirst”. Acesta a declarat, zambind: „Daca imi pot descrie personajul mai bine strambandu-ma sau zambind, nu ma deranjeaza sa o fac, chiar daca arat ca un prost in film”. Personajul sau este un agent NIS (Seviciul National de Securitate coreean) dar, in acelasi timp, este si un tip obisnuit, ce trece printr-un divort, cu probleme la serviciu si cu o despartire de propriii copii. „Amandoi sunt inamici, dar traiesc impreuna, ascunzandu-si adevarata identitate. Imi place povestea pentru ca in final ei se inteleg unul pe celalalt. Cred ca e un mesaj similar cu cel din „Joint Security Area”, a spus Song. Renumitul film din 2000 trateaza, de asemenea, problema relatiei Nord-Sud prin intermediul unor graniceri, care invata sa se inteleaga unul pe celalalt.

Song a declarat ca gaseste greu sa inteleaga viziunea regizorului Jang Hun, care e un incepator, la cei 32 de ani ai sai regizand doar un film, „Rough Cut”, in timp ce el, Song Kang-ho, se afla in industria de film coreeana de peste 14 ani. „Nu e un film de actiune, insa regizorul Jang a petrecut zile pentru a filma o scena de urmarire cu masini, care pe atunci nu am inteles-o. Insa cand am vazut filmul complet, am inteles ce a vrut sa exprime Jang”. In final a concluzionat: „Am invatat multe de la el”. Totodata actorul veteran a declarat ca a fost o placere sa faca echipa cu Gang, care e cu 14 ani mai tanar decat el: „Gang poseda o seriozitate si o maturitate la 29 de ani pe care eu nu o aveam la varsta respectiva”, a recunoscut cu modestie acesta.

Urmatorul film al lui Song se numeste, provizoriu, „Night Fog”, si il readuce pe popularul actor in rolul unui gangster, pentru a treia oara in cariera.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
5 + 27 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.