The Exclusive 2015 secventaFilmul “The Exclusive”, in regia lui Roh Deok, ne introduce intr-un mod ironic si plin de amuzament in nebunia si iuresul mass mediei din Coreea de Sud si ne prezinta modul in care informatia “zboara” pana in punctul in care totul este lipsit de control. Filmul se concentreaza asupra lui Heo Moo Hyuk (Jo Jung Suk), un reporter de televiziune epuizat de presiunea de la locul de munca si de conflictele de acasa. Dupa ce este suspendat la munca din cauza unui reportaj care a deranjat un concern local, Heo da peste ceea ce pare a fi un bilet scris de un foarte cautat criminal in serie. Heo se grabeste sa ajunga inapoi la locul sau de munca, sigur ca tocmai a dat peste o stire exclusiva ce ii va ajuta cariera. Seful de birou Baek (Lee Mi Sook) se ocupa de stire in dimineata urmatoare fara a face alte investigatii. Stirea creaza senzatie la nivel national, rating-ul este mare si Heo revine la locul de munca cu surle si trambite.

Totul este minunat pana cand anchetatorul Oh (Bae Sung Woo) intra in scena, cerand detalii despre acel bilet, cu siguranta o dovada importanta, si despre modul in care acel bilet a ajuns in miinile lui Heo. Baek si echipa de stiri refuza sa coopereze, citand drepturile unui jurnalist de a-si proteja sursele de informatii. In timp ce conflictul dintre politie si media continua, povestea “exclusiva” a lui Heo se imprastie intr-un mod din ce in ce mai ciudat, se „rostogoleste”, pana cand adevarul este total ingropat intr-o mare de date si speculatii. Regizorul Roh creeaza o lume in care reportajele mass mediei dau nastere unor evenimente convingatoare si chiar ajung in punctul in care creeaza criminali; exact opusul a ceea ce mass media ar trebui sa faca. In planul al doilea, in tot acest timp, o intriga secundara incepe sa se dezvolte in jurul sotiei lui Heo, Soo Jin (Lee Ha Na) si Heo este nevoit sa se confrunte cu unele adevaruri mai dificile din viata sa personala.

Filmul este totusi o satira, dar nu se concentreaza numai pe a transmite un mesaj social. Este plin de umor de buna calitate, si actorul Jo Jung Suk care il interpreteaza pe Heo si care se pricepe sa portretizeze acel om obisnuit care are o inocenta aparte ce-l face imediat placut, face ca personajul sau sa fie apreciat de cinefili in ciuda defectelor sale, pentru ca Heo nu este absolut deloc un jurnalist meticulos si nu este condus de datoria de a furniza date reale; mai degraba el “reprezinta salariatul obisnuit din Coreea”, cum l-a descris regizorul Roh, reusind cu greu sa ramana angajat, fiind mereu hartuit de diverse alte obligatii si vesnic mort de somn.

The Exclusive secventaLee Mi Sook este perfecta in rolul sau de sefa a echipei de stiri, calita intr-un mediu predominant masculin, cu multa experienta si mereu istovita. Actrita interpreteaza rolul perfect pentru regizorul Roh, care a scris si scenariul filmului, Roh folosind-o pentru incisivitatea unor monologuri. Probabil ca cel mai pus pe treaba si bine intentionat personaj din film este anchetatorul Oh, jucat de Bae Sung Woo cu autoritate si umor, reusind sa balanseze cu multa finete cele doua trasaturi ale personajului. Insa chiar si Oh este orbit in cautarea lui si se confrunta cu o dilema cand este pus in fata unui adevar cu doua versiuni: unul, murdar si total neplacut si altul, simplu si convenabil.

Regizorul Roh a explorat cu umor si o sinceritate mai stranie diferite tipuri de relatii in filmul sau de debut din 2013, “Degree Of Love”. In “The Exclusive”, reflecteaza asupra notiunii de adevar nu numai la nivel de societate sau de media, ci si la nivel personal. Ce face sa existe un gol intre realitate si prezentarea unor date? Suntem mereu pusi sa alegem intre a crede si a nu crede anumite lucruri, gandindu-ne logic, cu evidente, folosindu-ne de instinct, etc. Ajungem sa credem in ceea ce vrem sa credem sau in realitate? Acestea sunt cateva din intrebarile puse de scenariul genial scris de Roh.

“The Exclusive” va avea premiera pe 22 octombrie.

(Sursa: kpopherald)

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>