Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats posterLansat la inceputul lunii decembrie a anului 2011 de canalul de cablu jTBC si reusind o medie a ratingului de 1,6747%, acest serial are sansa de a purta semnaturile unora dintre cei mai buni regizori si scenaristi de k-drame pe care ii are Coreea. Este vorba de Kim Kyu Tae („That Winter, The Wind Blows”,” It’s ok, That’s Love”,” IRIS”,” Worlds Within”, „ A Love to Kill”) si Noh Hee Kyung („That Winter, The Wind Blows”, ” Worlds Within”,” Goodbye , Solo”) renumit pentru dialogurile subtile si sensibilitatea stilului sau, capabil sa creeze personaje in masura sa-ti atinga sufletul. Prezenta a doua dintre cele mai iubite si apreciate staruri in distributie – Jung Woo-sung (Athena, Scarlet Innocence, The Divine Move, Cold Eyes, A Moment to Remember) si Han Ji Min (Yi San, Rooftop Prince, Cain si Abel), si cu starul in ascensiune Kim Beom completand distributia, cu o frumoasa poveste de dragoste presarata cu elemente fantastice, cu o muzica superba (Noel– In Order to Live, JeA- You Fool, Hwan Hee – Don’t Leave, Kim Yun Ji-Love is Right), toate contribuie la reteta responsabila de succesul acestui serial. Scenaristul recunoaste ca l-a vazut pe Jung Woo- sung mai mult ca pe un chip frumos, dar a fost incantat de nivelul prestatiei sale artistice, de modul in care a dat viata personajului principal. Carcotasii spun ca aceasta poveste este foarte asemanatoare cu povestea lui Ambrose Bierce si intitulata „An Occurrence at Owl Creek Bridge” care a avut multe adaptari din care daca ar fi sa le amintim numai pe primele atunci nu vom uita filmul mut The Spy – regizat in 1929 de Charles Vidor, versiunea tv cu actorul britanic Ronald Howard, sau „ La Riviere de Hibou”, versiunea franceza regizata de Robert Enrico care a castigat in 1962 premiul de scurt metraj la festivalul de film de la Cannes, in 1963 Oscarul, iar care in 1964 a fost difuzat de televiziunea americana ca parte a antologiei „The Twilight Zone”. Dar chiar si aceeasi poveste poate fi diferita, mai frumoasa sau mai interesanta, mai profunda, mai bogata in nuante, dupa sensibilitatea si valoarea echipei ce reprezinta povestitorul, asa ca nu trebuie sa pregetati sa o urmariti.

Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats secventa 2Padam, Padam” este o drama ce impleteste intr-un mod simplu si natural realul cu elemente de fantezie. Spre deosebire de alte filme coreene care au ca tema un personaj simpatic si dur trecut prin inchisoare, eroul nostru este unul pe care nedreptatea si anii de detentie l-au marcat profund, facand din el un om in deriva, fara valori in care sa mai creada si pe care sa se sprijine. El nu-si poate gasi linistea si eliberarea nici in moarte, ci trebuie sa retraiasca evenimente pline de durere si spaima pana cand reuseste sa gaseasca calea potrivita prin care destinul poate fi schimbat. Un serial despre miracolele care nu vin din ceruri, ci pe care dragostea si prietenia le pot infaptui !

Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats secventa 1Kang Chil (Jung Woo-sung) si Gook Soo (Kim Beom) sunt doi condamnati ce isi executa ultimele luni din pedeapsa intr-unul din penitenciarele Coreei. Primul a primit 12 ani pentru crima plus un „bonus” de 4 ani pentru atac, iar al doilea are de stat si el 4 ani in puscarie pentru jaf. Kang Chil este puternic fizic dar plin de frustrari provocate de inscenarea care, potrivit lui, i-ar fi stricat rostul si l-a facut sa piarda 16 ani din viata. Increderea in oameni nu e punctul lui forte, de fapt dupa toate cele patimite, cel mai tare ii este teama de semenii sai. Gook Soo este mai tanar si are o constitutie fragila, insa este increzator in viitor. Recunoaste ca a incercat sa sparga un bancomat pentru a face rost de o suma mare de bani cu care nadajduia sa-si poata trata mama bolnava de cancer. Bineinteles ca nu e luat in serios de Kang Chil cand afirma ca este ingerul sau pazitor, de fapt ingerul este cel scapat de Kang Chil de bataile aplicate de catre unul dintre capii detinutilor. De atunci, desi incearca sa scape de Gook Soo, nu are incotro si trebuie sa ii tolereze prezenta. Cu putin timp inainte de liberare, Kang Chil este implicat intr-o altercatie provocata de complicele celui care l-a bagat la puscarie; accidental il ucide pe unul dintre gardieni. Este condamnat la moarte prin spanzurare. Dupa ce este executat, il vedem din nou in viata, desi pe gat poarta urmele streangului si scena de dinaintea accidentului se tot repeta, de parca ar fi prizonierul unei bucle temporale din care nu poate iesi decat atunci cand reuseste sa inteleaga anumite adevaruri si prin vointa sa schimba viitorul. Inca nu pricepe daca ce i se intampla e real sau halucinatie, insa prietenul sau Gook Soo crede in minuni, ba chiar e convins ca acestea se produc cate 3 pentru fiecare beneficiar al lor. El si-a luat rolul de inger in serios, are viziuni despre ce urmeaza sa i se intample lui Kang Chil in viitor si se straduieste sa-si ajute pe prietenul sa inteleaga unele intamplari din trecut care l-au marcat si sa-l schimbe in functie de cum actiunile lui pot determina evenimentele ulterioare.

Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats secventa 5Park Chang Gul este procurorul care a instrumentat cazul ce a avut drept finalitate intemnitarea lui Kang Chil. Tatal si bunicul sau sunt niste nume cunoscute in lumea justitiei drept judecatori corecti si competenti. Park Chang Gul are o multime de cazuri rezolvate, insa superiorul sau are oarece indoieli pe care nu pregeta sa i le aduca la cunostinta si sa-l atentioneze. La fel si despre zvonurile care spun ca ar fi consumator de droguri si ar lucra mana-n mana cu infractorii. Unul dintre ce-i care-i servesc mura-n gura cazuri a caror rezolvare si-o atribuie este detectivul Jung. Este un profesionist, cu 16 ani in urma pierzandu-si fratele mai mic intr-o altercatie cu alti tineri si de atunci avand o motivatie in plus si mai putina obiectivitate fata de infractori. Este un om violent de care sotia s-a temut si nu are o relatie buna cu fiica sa Ji Na. Ji Na este medic veterinar, iubeste foarte mult animalele si evita cat poate intalnirile cu tatal sau pe care-l considera responsabil de moartea mamei. Coincidenta sau predestinarea – daca e sa il ascultam pe Gook Soo – face ca drumurile lui Ji Na sa se tot intersecteze cu ale lui Kang Chil. Aceasta are o parere proasta despre el si incearca sa se fereasca cat poate din calea lui. Kang Chil e atras de frumusetea delicata, de bunatatea si daruirea lui Ji Na. Ji Na la randul ei descopera apoi ca sub invelisul dur se ascunde un suflet de copil. Pentru cei din afara familiei lui Kang Chil el nu este decat un om fara bani si educatie, fost condamnat, un criminal. Dar nu acestea sunt singurele si nici cele mai rele piedici ce stau impotriva relatiei de dragoste ce s-ar putea infiripa intre cei doi.

Padam Padam... The Sound of His and Her Heartbeats secventa 4Intre Kang Chil si familia lui Ji Na exista si altfel de conexiuni descoperite pe parcurs de fiecare dintre ei si apreciate diferit. Minunile ar fi doar trei si nu se stie ce le mai rezerva soarta dupa ce ele s-au produs deja. Procurorul Chang Gul, la randul sau, nu considera incheiate socotelile cu Kang Chil prin ispasirea pedepsei; incercarea de a-i cumpara tacerea a dat gres, asa incat are un nou plan in minte. Cum poti stabili care este suma ce ar acoperi prejudiciul moral, imaginea deteriorata si anii petrecuti in inchisoare ai cuiva ? Oare un om care a platit pentru ceva ce nu a comis, mai merita a doua sansa ? Exista oameni in stare sa te vada curat, asa cum esti, fara a fi nevoie de dovezi, numai prin incredere ? Sunt multe intrebari la care se pot afla raspunsuri numai urmarind acest serial ! Parcurgandu-l, devii partas la transformarile prin care trec eroii nostri, te bucuri si te framanti alaturi de ei si uneori mai ai de gasit rezolvarea unor noi dileme, nascute de propria-ti minte. Vizionare placuta !

Prezentare realizata de kira – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
6 + 7 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.