Despre “Once Upon a Time in Mumbaai” s-a vorbit si se va mai vorbi mult de acum inainte. Nu neaparat datorita titlului sau – da, filmul este o varianta indiana a maririi si decaderii lumii interlope indiene, dupa modelul productiei hollywoodiene “Once Upon A Time in America” – ci si a faptului ca partial productia este inspirata din fapte si cazuri reale, chiar daca producatorii au negat anumite similitudini. In plus, filmul a fost o lovitura la box-office-ul din India, avand incasari de aproximativ 12 milioane de dolari intr-o luna. Ca subiect, acesta prezinta inflorirea lumii interlope din Mumbai incepand cu anii ’70, pornind de la crima si contrabanda pana la legaturile ei actuale cu terorismul international. Se crede ca pelicula e o ecranizare a vietii a doi interlope cunoscuti in India, Haji Mastan si Dawood Ibrahim. Distributia este de zile mari: Ajay Devgan din “London Dreams” interpreteaza un aspirant la rangul de Don al lumii interlope, Sultan Mirza, Kangana Ranaut (Vaada Raha, Kites) o interpreteaza pe Rehana, actrita de film care i-a cucerit sufletul, in timp ce Emraan Hashmi (Raaz) il interpreteza pe Shoaib, cel ce avea sa devina rivalul lui Sultan.

“A fost odata in Mumbaai” este nimeni alta decat povestea evenimentelor ce au avut ca punct de pornire ascensiunea lumii interlope din Mumbai. Aceasta este spusa de un politist, Agnel Wilson, care, din motive aparent necunoscute, isi asuma toata vina pentru evenimentele petrecute in anii ’70 in Mumbai. Daca actiunile lui ar fi fost diferite, situatia din momentul de fata a Mumbaiului ar fi fost complet schimbata. Astfel, filmul se intoarce in anii ’70 si ne este prezentat, Sultan Mirza, care, desi mafiot, era foarte indragit si apreciat de populatia din Mumbai pentru actele de caritate care le facea si pentru ajutorul acordat persoanelor de rand. Ulterior apare in scena si un anume Shoaib Khan, un tanar ambitios, lipsit de scrupule dar cu o dorinta mare pentru putere si notorietate. Doua suflete complet diferite, cu un rol foarte important in societatea acelor timpuri, ale caror aspiratii interzise vor scrie istoria lumii interlope indiene.

Un film care continua fascinatia Bollywoodului pentru subiecte tipic americane, foarte bine realizat si interpretat, realist si fermecator, care va constitui o delectare pentru fanii filmelor indiene. Coloana sonora este si ea de nota 10. Un “gangster movie” cu parfum de anii ’70 captivant, ce nu trebuie ratat !

1 Comments

  1. Filmul nu se poate compara cu alte genuri indiene si asta deorece s-a incercat ceva nou in abordarea tematicii despre gangsteri, inteligenta, viclenie. Intr-un cuvant, departe de realizarile cu care suntem obisnuiti insa o incercare promitatoare care in lipsa de altceva se poate viziona.

Post your comment

Solve : *
34 ⁄ 17 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.