Tanara actrita japoneza Mirai Shida (16 ani) a fost desemnata ca voce principala pentru cel mai nou film de animatie al studiourilor Ghibli, „Karigurashi no Arrietty”. Va fi rolul de debut al actritei intr-o animatie, unde va face echipa cu Ryunosuke Kamimi (16 ani), a carui voce a fost imprumutata pentru alte filme ale studiourilor japoneze, „Spirited Away” si „Howl’s Moving Castle”. Karigurashi no Arrietty (The Borrower Arrietty) e o adaptare dupa romanul de fantezie al lui Mary Norton, iar regia va fi semnata de Hiromasa Yonebayashi. Spre deosebire de romanul original, ce spune povestea unei populatii de „oameni marunti” care traiesc sub podeaua caselor si care „imprumuta” in secret lucruri de la fiintele umane in Anglia anilor ’50, Studiourile Ghibli muta actiunea in Tokyo-ul anului 2010, spunand povestea unei fetite de 14 ani, Arrietty, (a carei voce va apartine lui Mirai Shida), in timp ce Ryunosuke Kamiki va fi vocea baiatului uman care o descopera pe Arrietty. Cei doi actori au mai colaborat anterior in 2007 la serialul japonez „Tantei Gakuen Q”. Celelalte voci de actori nu au mai jucat anterior in vreun film produs de studiourile Ghibli.

Mirai Shida

Yonebayashi, regizorul viitoarei animatii, a lucrat anterior la alte succese ale renumitelor studiouri japoneze de animatie, ca „Howl’s Moving Castle”, „Ponyo” sau „Spirited Away” ca membru in echipa de desenatori, si a fost directorul de animatie al musical-ului lui Miyazaki „Gedo Senki”. „Karigurashi no Arrietty” va fi debutul lui regizoral, neasteptandu-se la o asemenea onoare, fiind direct incurajat de Hayao Miyazaki, care este implicat in producerea acestei animatii. Melodia principala de pe fundalul sonor al animatiei a fost scrisa in colaborare cu interpreta franceza de muzica celtica si de harpa Cecile Corbel, care si interpreteaza melodia, care, spre deosebire de filmele de lung metraj, a si fost lansata pe piata pe 19 decembrie 2009. Filmul va avea o durata de 80 de minute si va avea premiera in Japonia pe 17 iulie 2010.

Articol realizat de cris999 (c) www.asiacinefil.com

 

0 Comments

Post your comment

Solve : *
24 − 14 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.