Recursul intentat de actorul Bae Yong Joon in procesul cu autoritatile coreene, prin care cerea anularea datoriei de 2,1 mld woni ( 2,4 mil $) din 2,3 mld woni (2,6 mil. $ ) considerate ca arierate fiscale datorate de acesta fiscului a fost respins. In declaratia fiscala depusa de acesta in anul 2006 referitoare la veniturile castigate in decursul anului 2005, actorul in varsta de 39 de ani a declarat suma de 7,4 miliarde woni (8,4 mil. $ ) din veniturile totale de 23,9 mld woni ( 27,2 mil. $ ) ca fiind cheltuieli si a platit 6,9 mld woni (7,8 mil $) impozit pe venit. In urma unui control de rutina efectuat in 2008 , Fiscul a constatat ca in anul 2005 cheltuielile s-au ridicat doar la 267 mil. woni (304 000 $) , autoritatile coreene impunandu-i plata sumei de 2,3 mld woni ca fiind impozit pe venit restant. Bae a contestat controlul si decizia de impunere in instanta. Oricum , instanta a respins contestatia motivand ca cheltuielile aparute in timpul realizarii spoturilor comerciale sau a programelor de televiziune sunt adesea suportate de casa de productie sau agentia de publicitate.

Bae n-a putut demonstra ca suma de 7,4 mld woni ( 8,4 mil $) pe care a considerat-o a fi deductibila la calculul impozitului pe venit, a fost destinata acoperirii tuturor cheltuielilor aparute din activitatea sa profesionala in acel an. Prin urmare, Bae si-a declarat incorect veniturile. Dupa cum se poate vedea, nu doar in Statele Unite nu poti scapa de Fisc, ci oriunde in lume, indiferent de cat de celebru ai fi. Probabil ca pentru Bae Yong-joon nu este o problema plata a 8,4 milioane de dolari, insa demonstrarea in instanta a ilegalitatii comise este un act care pateaza imaginea celui care pentru coreeni reprezinta poate cel mai important ambasador in Japonia.

Articol realizat de alinabv – asiacinefil.com

3 Comments

  1. Da, oriunde in lume nu se poate scapa de fisc, dar in Romania … se poate. Mai mult ca sigur actorul va fi „penalizat” pentru aceasta „eroare”, dar sincer eu nu cred ca un actor de talia lui a avut cheltuieli atat de mici in decursul unui an. Daca ne gandim macar cu pastrarea „imaginii” putea cheltui mai mult. Interesant ar fi de stiut cat a cheltuit in ceilalti ani?

  2. Sper din toata inima sa-si rezolve problemele cu fiscul. Nu de alta dar ar fi pacat ca o asemenea problema sa-i ceeze probleme suplimentare. Fac o marturisire! Este unul dintre actorii mei preferati! Ii doresc sanatate!

  3. il sipatizez ff.mult pe Bae Yonag Joon . Ii apreciz taletul extraordinar. Binenteles ca sunt ff. multe cheltuieli pentru care nu se elibereaza documente fiscale, dar autoritatile nu le iau in calcul nici unde.

Post your comment

Solve : *
25 × 21 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.