Uimit de tenacitatea cersetorului caligraf de caractere chinezesti care citeste « Opera in sprijinul Guvernarii », maestrul Sung ii ofera lui Chun-Doong cel mare cadou: unelte pentru scris si o data cu ele, pe sine, ca profesor. Astfel isi adjudeca recunostinta vesnica a flacaului. Incredea acordata e raspalatita de baiat cu poeme uimitoare in care foloseste in mod stralucit jocurile de cuvinte si asociatiile de idei, dovedind un spirit elevat. Miscata si ea de orgoliul cersetorului care nu accepta decat invatatura din partea acelei case, Dong-Nyeo refuza scumpa pereche de pantofi a domnisorului Gwi Dong, dar strabate noaptea, singura, padurea de bambusi pentru a-si satisface curiozitatea in privinta lui Chun-Doong si a-l detemina sa-i accepte portia de mancare.
Zvonurile umbla prin sat si copiii se ingrozesc de fasntasma care lumineaza noaptea in coliba parasita din padure. Lui Chun-Dong ii convine, astfel nimeni nu-l va deranja si acolo-si poate macina disperarea si ura pentru parintii stiuti sau nestiuti care l-au lasat in totala parasire. Oricat de mare e bunavointa strainilor ce l-au crescut, recunostinta paleste in fata dezamagirii ca nu e recunoscut si iubit ca orice alta loaza de copil.
In timp ce tinerii isi vad de-ale lor, adultii au mari probleme pentru a hotari cine sa inmaneze regelui un protest privid coruptia functionarilor si situatia incinsa a tarii aflate in prg de revolte. Oameni din varii straturi sociale decid sa apeleze la sprijinul printului Heung-Sun pentru a-i inmana regelui o petitie in acest sens si vor ca maestrul Sung sa le fie purtator de cuvant, fara a gandi prea mult la pedeapsa care s-ar abate asupra lui, un nobil razvrtit, fost condamnat la moarte si exilat in acest satuc. Tot ce poate face maestrul Sung este sa apeleze la autoritatea fostului sau tovaras si prieten, nobilul Kim, sa tempereze lacomia de nestavilit a noului magistrat.
Altfel, lumea s-ar putea schimba deoarece oprimatii nu mai pot rabda nedreptatile si jecmaneala.

Prezentarea: iulianatotu – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
22 × 9 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.