Sultan posterSultan Ali Khan, un om simplu cu venituri profesionale modeste si vesnic dojenit de tata privind viata pe care o duce la cei 40 de ani ai sai, decide printr-o imprejurare fericita sa devina sportiv. Are lumea la picioare, este campion la lupte libere in micul sau orasel indian, iar asta il face sa viseze ca intr-o buna zi sa castige medalia olimpica de aur la wrestling pentru tara lui natala, India. Visele prind si mai mult contur atunci cand, intamplarea face s-o intalneasca Aarfa (Anushka Sharma), o tanara energica din acelasi orasel de provincie, cu propriile teluri si ambitii. Insa intalnirea dintre cei doi luptatori legendari este cu adevarat providentiala. Visele si aspiratiile lor incep sa se interpatrunda, iar inimile lor se armonizeaza si bat la unison, pline de aceleasi sentimente suave de iubire. Numai ca drumul spre glorie e plin de impedimente, iar pentru a iesi victorios, un campion trebuie sa aiba forta de a se ridica de multe ori de jos, chiar daca asta inseamna sa lupte o viata intreaga. Hotarat sa castige meciul vietii lui, Sultan este dispus sa plateasca pretul succesului, chiar daca asta il va costa tot ce are. Provenit din oraselul Haryana, Sultan ajunge faimos in scurt timp castigand jocurile pe natiuni in 2010 din Delhi, campionatul de wrestling FILA din Istanbul (2011) si jocurile olimpice din Londra (2012).

Salman Khan in Sultan“Sultan”, cea mai noua productie a lui Ali Abbas Zafar, cunoscut pentru comedia romantica “Mere Brother Ki Dulhan” (2011) si drama de actiune “Gunday”(2014), avea sa devina o lovitura de box-office nu doar pentru acesta ci si pentru filmul indian in ansamblul sau. Si asta cu toate ca vorbim despre o drama romantica inspirata din lumea sportului, nu despre un gen care neaparat sa atraga lumea in salile de cinema cum o face un film de actiune sau unul istoric. In primul weekend de la lansarea din cinematografe in urma cu nici 2 luni, filmul a obtinut nu mai putin de 31 de milioane de dolari, devenind primul film Indian din toate timpurile cu o suma atat de mare castigate intr-un timp atat de scurt. In prima saptamana de la premiera a strans 51 de milioane de dolari, iar pan ape 3 august 2016 in India si intreaga lume nu mai putin de 87 de milioane de dolari, devenind al 4-lea film din istoria Indiei la incasari. Salman Khan si Anushka Sharma formeaza un cuplu inedit si interesant pe ecran, ce merita vazut, mai ales ca Salman a luat cursuri pentru a intra in pielea personajului principal, un luptator. Mai trebuie spus ca, asa cum se intampla in cazul filmelor mult asteptate, si “Sultan” a fost piratat inca din ziua premierei, determinand producatorii sa ceara autoritatilor sa intervina. Daca acest lucru nu s-ar fi intamplat, probabil veniturile productiei ar fi fost mai mari. Si asa, insa, “Sultan” scrie istorie in India.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de echipa CREATIVE MEDIA pentru asiacinefil. Operator subtitrare: cinema HD.

Prezentare realizata de cinefilHD – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
10 − 3 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.