Scandal Makers” („Speedy Scandal”), filmul coreean care anul trecut a dominat timp de o luna box-office-ul din Coreea a avut premiera in Statele Unite, la Los Angeles. Compania distribuitoare, Lotte Cinema, prezinta filmul in cinematografele din celebrul oras al Oscarurilor timp de 3 saptamani, subtitrat in engleza. Urmatorul mare oras american vizat pentru promovare este Atlanta. Filmul, care a strans aproape 8 milioane de spectatori in salile de cinematograf coreene, este una din cele mai de succes comedii coreene facute vreodata, reusind sa aduca incasari de peste 37 de milioane de dolari. Regizat de Kang Hyung-chul, comedia prezinta cultul personalitatii din jurul unei foste celebritati ajunsa gazda a unei emisiuni radiofonice (Hyun-soo), undeva spre varsta de 40 de ani. Personajul feminin al povestii este o mama singura, care are o emisiune a carei audienta e asigurata mai ales de povestile ei triste despre tatal pe care niciodata nu l-a cunoscut sip e care ar vrea sa-l cunoasca. Emisiunea are un mare succes, insa in urma unei intalniri intre Hyun-soo si aceasta mama singura, cea din urma sustine ca Hyun-soo ar fi tatal ei. Si asa izbuneste un scandal de pomina, presarat cu multe accente comice, Hyun-soo trebuind sa-si salveze reputatia si imaginea.

Succesul filmelor coreene pe piata americana s-a datorat in special unor filme mai sobre, de avangarda, precum „Spring, Summer, Fall, Winter… and Spring” al lui Kim Ki Duk, sau „Old Boy” al lui Park Chan-wook. Tocmai din acest motiv, cu toate ca „Scandal Makers” a depasit toate asteptarile in propria lui tara, fiind si comedie pe deasupra, compania Lotte Cinema are de trecut un important test, care priveste inclusiv viitorul filmului coreean pe piata americana.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
15 − 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.