Six Flying Dragons posterRegatul Joseon a fost fondat in iulie 1392 si a dainuit pana in octombrie 1897, cand a intrat sub hegemonie japoneza. A fost ultima si cea mai lunga dinastie (a durat aproape cinci secole) din Peninsula Coreeana, calauzita de principiile confucianiste, lucru ce a dus la dezvoltarea tuturor ramurilor politico-administrative. A fost un stat puternic, dar asalturile Japoniei si ale regatului Qing l-a impins la o autoizolare fortata (mult timp a fost poreclit “regatul sihastru”) fata de alte state si asta le-a adus aproape 200 de ani de pace, dar si nenumarate lupte interne pentru putere si revolte care au dus in final la o slabire a statului. “Six Flying Dragons” este un serial care are ca subiect anevoiosul drum al nasterii acestei marete natiuni.

In regatul Goryeo, cei bogati luau de la saraci si ultima bruma de agoniseala, lasandu-i muritori de foame, astfel ca drumurile erau pline de mortii de care nu se ingrijea nimeni. Cei bogati, in schimb, huzureau in casele lor luxoase inconjurati de distractii, femei frumoase, mancare din belsug, dedandu-se la fel de fel de vicii. Satul si exasperat de toate aceste lucruri, Jeong Do-jeon, un carturar vizionar, incepe sa pregateasca caderea acestei societati putrede. Pentru asta, el se inconjoara de oameni cu aceleasi principii si vise ca ale lui, cu care planuieste sa rada de pe fata pamantului vechiul regat bolnav, imoral si vicios si in locul lui sa ridice o noua natiune bazata pe principii confucianiste. In anevoiosul si periculosul drum pe care paseste se va folosi de multi oameni dar esentiali pentru succesul planului sau vor fi cinci oameni ce-i vor fi parteneri si care vor juca un rol determinant in proclamarea noii natiuni: generalul Yi Sung-gye, fiul sau Yi Bang-won, Yi Bang-ji un renumit spadasin, sora acestuia Boon-Yi si viteazul Moo-hyul. Sase visatori si doritori deopotriva ai unei vieti mai bune construite pe principii sanatoase, pornesc Cei 6 dragonipe lungul drum al dureroasei nasteri a acestei natiuni care se va numi Joseon si va dainui timp de cinci secole. Astfel, generalul Yi Sung-gye devine primul rege al noului stat, sub numele Taejo, dar odata cu inscaunarea lui s-a pus si problema succesiunii la tron. Yi Bang-won crede ca acest lucru i se cuvine lui pentru aportul pe care l-a avut la infiintarea natiunii, dar Jeong Do-jeon are o alta teorie in privinta acestui lucru. Ca sa evite greselile care au dus la disparitia vechiului regat, acesta dorea ca noul stat sa fie condus de ministri pe care ii numea regele, iar membrii Familiei Regale sa nu se implice in politica. In schimb, Yi Bang-won insista pe ideea monarhiei absolute. Disensiunile ivite intre cei doi vor duce la un fel de razboi tacut intre parti, fiecare pandind miscarile celuilalt, intrebandu-se ce pune la cale si care va lovi primul. Va fi Yi Bang-won cel nerabdator; simtindu-se nedreptatit, va provoca un adevarat macel printre fratii sai, furiei lui cazandu-i victima si cel pe care il considera mentorul lui, Jeong Do-jeon. Regele Taejo este coplesit de faptul ca fiii lui au fost capabili sa se omoare pentru tron, abdica si-l pune pe tron pe Yi Bang-gwa, un alt fiu scapat din macel care devine regele Jungjong. Dar Yi Bang-won porneste o campanie de intimidare si teroare impotriva noului rege, astfel ca Jungjong va abdica si el in favoarea lui Bang-won, care va fi cel de al treilea rege al Joseon, Taejong. Astfel isi vede visul cu ochii, dar pretul platit este imens, pierzand iubirea vietii lui dar si prietenia celor care il ajutasera.

Cei sase dragoni:

Yi Sung-gye (Chun Ho-jin – Moonlight Drawn by Clouds, Chicago Typewriter, Man to Man, etc.) este general si impreuna cu fiii sai mai mari isi petrece timpul in campanii de lupta, unde se remarca prin curaj, seriozitate si darzenie. Cand Jeong Do-jeon ii face propunerea de a fi primul rege al Joseonului, refuza modest, nesimtindu-se capabil pentru o asemenea functie, dar vazand cum vechiul regat se imparte in doua, cum intrigile si comploturile ajung la cote alarmante, accepta, pentru putina vreme, aceasta sarcina, pe care o va abandona in favoare fiului sau mai mare, indurerat fiind de moartea sotiei si devastat de lupta fratricida intre membrii familiei sale.

Yoo Ah-in in Six Flying DragonsYi Bang-won (Regele Taejong) (Yoo Ah In- Chicago Typewriter, Secret Love Affair, Sungkyunkvan Scandal, etc.) este martor la nedreptati si la exploatarea desantata a oamenilor fara putere de catre nobilii bogati inca de cand era un copilandru si jura ca el va fi unul din cei care va aduce alinare celor asupriti. Isi adora tatal, care este un model pentru el, pana cand descopera cu groaza ca si acest model poate fi santajat in cel mai josnic mod cu putinta, astfel ca furia si dezamagirea iau locul admiratiei nemarginite pentru tatal sau. Din perspectiva familiei sale are o alta dimensiune a jafului, viciului si imoralitatii clasei politice si se alatura cu toata fiinta celor cinci visatori, mai ales ca vede in carturarul Jeong Do-jeon un om puternic, drept si capabil langa care el va putea sa-si transforme visul in realitate. Prietenos si bun, nu tine cont ca el face parte dintr-o alta clasa sociala si se imprieteneste cu copii saraci si chiar cu cersetori pe care incearca sa ii ajute. Se indragosteste de o fata saraca de care soarta il va desparti si pe care o va intilni mai tarziu cand o va pierde definitiv din cauza lacomiei si dorintei lui pentru putere, pe care le considera legitime. Cand ajunge rege, incearca sa infaptuiasca ceea ce odata visa cu prietenii care acum nu-i mai erau alaturi, traieste plin de entuziasm in fiecare zi dar… atat de singur… tot in fiecare zi. A fost un rege controversat, a infaptuit multe reforme, unele in favoarea oamenilor de rand si a fost tatal marelui rege Sejong, in timpul caruia Joseonul a trait cea mai infloritoare perioada din istoria sa.

Kim Myung-min in Six Flying DragonsJeong Do-jeon (Kim Myung-min- A New Leaf, The King of Dramas, Beethoven Virus, etc.) este artizanul noii natiuni. Carturar, de o rara inteligenta, fin observator al oamenilor, isi face undeva in munti un loc unde construieste pana in cel mai mic detaliu pilonii pe care se va sprijini si naste noua natiune pe care el o vede ca fiind a oamenilor din popor, care isi vor recapata pamanturile si astfel vor trai in bunastare, iar copiii lor nu vor mai muri de foame. Marcat de o tragedie care i s-a intamplat, vrea sa faca ceva ce va ramane in istorie si oamenii de rand sa nu mai sufere ci sa poata cere socoteala celor din conducerea tarii pentru viata lor mizerabila. Isi strange langa el o mana de oameni cu aceleasi vise si aspiratii ca ale lui, cu care va infaptui cel mai de necrezut lucru: sa darame o natiune si sa ridice o alta cu reguli si oameni noi. Munceste mult, coordoneaza toate faptele, este omniprezent, alergand febril de la un loc la altul, organizand, planificand fara odihna, neluand in calcul pericolele care il pandesc, considerand din adancul fiintei ca datoria lui este sa puna intrebari acolo unde trebuie despre lumea aceasta, promitandu-si ca el va fi cel care va curma viata acestei lumi, si ca asta va fi povara pe care o va purta atat cat va trai.

Six Flying Dragons secventa 1Boon Yi (Shin Se-kyung – Bride of the Water God, When a Man Loves, Blade Man, etc.) ramane singura pe lume cu fratele ei, dupa disparitia misterioasa a mamei lor. Impinsi de la spate de saracia si nedreptatile din jurul lor, pornesc in cautarea mamei lor. Intra in tot felul de incurcaturi, descopera de ce sunt in stare oamenii bogati, sufera de foame dar sunt impreuna si asta le da putere, pana cand se pierd unul de altul pentru multi ani. Boon Yi va fi cea care va sta alaturi de Bang-won, incurajandu-l, sfatuindu-l si cu iubirea ei incalzindu-i sufletul atat de zbuciumat, pana cand isi da seama ca misiunea ei s-a sfarsit, si un alt loc, cu oamenii sai, are nevoie de ea. Cu discretie si tarie de caracter, lasa totul in urma mergand sa-si indeplineasca rolul – cel de a-i ajuta pe altii – spre alte zari si cu alti oameni, purtand cu ea iubirea pentru un om la fel de singur ca si ea.

Yi Bang-ji (Ddang sae) – (Byun Yo-han –Ex Girlfriend Club, Misaeng,) este fratele pierdut pe care Boon Yi il cauta o buna parte din viata ei. Ajuns un mare spadasin, tacut si misterios, ataca atunci cand se simte amenintat, iar lovitura lui este intotdeauna fatala. Cand descopera ca cele doua femei importante din viata lui sunt implicate in conspiratii periculoase, face totul sa le protejeze, dar este si el sedus de miracolul unei vieti mai bune ce ia nastere sub ochii lui si intra si el in lupta pentru cladirea noii natiuni.

Yoon Kyung-sang in Six Flying DragonsMoo-hyul (Yoon Kyun-sang – Rebel: Thief Who Stole the People, Pinocchio, Doctors, etc.) este cu adevarat un talent in manuirea sabiei. E permanent in cautarea adversarilor cu care sa lupte si astfel sa-si faca vestit numele de luptator. Este bun si saritor, politicos si cu grija pentru oamenii care l-au crescut, nimereste si el din intamplare in compania selecta a alesilor care vor infaptui miracolul si martor mirat la ceea ce se contureaza sub ochii lui. Va primi o sabie din mana celui care va deveni rege, caruia ii va ramane loial, il va apara si ii va fi prieten pe viata.

Serialul a inceput in octombrie 2015, fiind transmis de postul SBS. A avut 50 de episoade, cu un rating mediu de 12% (ce a atins chiar si un varf de 16%), fiind rasplatit cu numeroase premii si socotit de unii cel mai bun serial coreean al anului. Regizor a fost Shin Kyung-soo, iar scenaristi Kim Young-hyun si Park Sang-yun, practic aceeasi echipa care ne-a adus un alt serial “greu” pe aceeasi tema, “Deep Rooted Tree”.

Prezentare realizata de Iuliana – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
28 ⁄ 14 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.