queen of ambition posterQueen of Ambition (cunoscut initial ca King of Ambition) spune povestea unei femei ambitioase cu origini umile si ce si-a trait copilaria in saracie si disperare, ce va sacrifica totul pentru a se catara in varful ierarhiei sociale. Dar serialul propus de SBS nu e doar o poveste despre ambitie, ci si una despre reversul ei, razbunarea, si tragicele sale consecinte. Preconizat a avea initial doar 20 de episoade, “Queen of Ambition” a pornit de la un rating modest de sub 9%, dar dupa primele 8 episoade ajunsese deja la 16%. La episodul 16 a atins 20%, determinandu-I pe producatori sa lungeasca serialul cu inca 4 episoade, punctul culminant al ratingului fiind atins la ultimul episode, difuzat pe 2 aprilie 2013, cand a inregistrat o audienta la nivel national in Coreea de 26,7 %. Cu un rating mediu de 16,6%, “Queen of Ambition” a reusit sa devina unul din serialele coreene de succes ale ultimilor ani, lucru confirmat si de nominalizarile si premiile obtinute: 3 premii si 12 nominalizari. Serialul are la baza o manhwa omonima publicata de Park In-kwon, autorul unei alte manhwa ce a dus la realizarea unui alt serial, Daemul, in anii trecuti. Atractia serialului o reprezinta, desigur, distributia, in rolurile principale reintalninu-i pe Kwon Sang-woo si pe Soo Ae. Daca Kwon Sang-woo e o prezenta obisnuita in serialele de televiziune, anul trecut debutand in toamna intr-un serial pe teme medicale, “Medical Top Team”, pe Soo Ae nu am mai vazut-o pe micul ecran din 2011, de la Queen of Ambition secventa 1“Forget Me Not”. Desi Soo Ae are o interpretare remarcabila, iar de prestatia lui Kwon Sang-woo nu are rost sa mai amintim, SBS Drama Awards a avut ochi la sfarsit de an doar pentru alte seriale, unele la fel de bune si de succes, precum “That Winter, the Wind Blows”, “I Hear Your Voice”, “The Heirs”, “Goddess of Marriage”, “The Master’s Sun” sau “Empire of Gold”. Distributia e completata de Jeong Yun-ho, membru al formatiei DBSK (ce a castigat premiul de popularitate si a reusit sa atraga de partea serialului multi fani ai formatiei pop) si de Kim Sung-ryoung, interpreta premiata a mamei alcoolice din “The Heirs”, ce a si fost nominalizata la Baeksang Arts Awards pentru premiul de Cea mai buna actrita de televiziune, castigand si premiul de interpretare acordat la Daejon Drama Festival. Nu trebuie trecuta cu vederea nici coloana sonora a serialului, la a carei realizare si-a adus contributia si Kim Nam-gil, ce interpreteaza melodia “You Don’t Know”.

Queen of Ambition secventa 2Ziaristii publicatiilor de scandal sunt mereu in cautarea subiectelor tari, a senzationalului. De aceea sunt in permanenta la panda, iar una dintre sursele sigure, aflata sub supraveghere, este sediul procuraturii. Coloana de masini oficiale plecata in tromba precum si informatia ca urmeaza sa se efectueze o perchezitie la Casa Albastra are efectul urmei proaspete de vanat asupra haitei de copoi. Mandatele le confera procurorilor dreptul de a scotoci peste tot in cautarea dovezilor de mita ce o incrimineaza pe Prima Doamna, dar cei din staff-ul Casei Albastre nu sunt de acord cu perchezitionarea dormitorului ei fara prealabila instiintare a acesteia. Tocmai acum este in plina desfasurare un concert de binefacere patronat de Prima Doamna, iar intreruperea acestuia nu este in acord cu normele de comportament acreditate. Procurorul care conduce operatiunea nu are rabdare sa astepte finalul, patrunde in sala ce gazduieste festivitatea de unde se intoarce insotit de Prima Doamna care nu ezita sa-si manifeste nemultumirea si sa-l ameninte cu repercusiuni. E gata sa-i indeplineasca cerinta dar si sa-l traga la raspundere pentru umilitorul si nefondatul gest. Ca un prim pas spre rezolvare pe o cale amiabila ii propune ca in dormitor sa patrunda doar ei doi. O data pragul incaperii trecut, tonul si infatisarea celor doi se schimba radical: nu mai sunt doi straini, doi oficiali ci doi aprigi si vechi dusmani inclestati intr-o confruntare pe viata si pe moarte! Pentru a intelege ce se intampla trebuie sa ne intoarcem in timp, in urma cu 20 de ani.

In orfelinatul unei manastiri se consuma un eveniment destul de rar intalnit. O mama singura s-a recasatorit si a venit sa-si recupereze fetita, Da Hae, pentru a o duce in noul ei camin. E grea despartirea lui Da Hae de prietenul Ha Ryu, adolescentul care i-a fost sprijin permanent. Zarul pereche pe care Da Hae i l-a strecurat in palma e zalog si dar de ramas bun totodata. Dupa 7 ani il regasim pe Ha Ryu ducandu-si traiul intr-un club de echitatie, muncind din greu si strangand banut cu banut pentru a ajunge la suma necesara platirii studiilor. Queen of Ambition secventa 3Acesta este singurul mod care ii poate oferi sansa de a-si depasi conditia, scara pe care poate urca catre o lume mai buna. Intamplarea face ca incercand sa ajute la recuperarea unor bani de chirie, sa o recunoasca pe vechea lui prietena, cazuta in prostatie la capataiul mamei moarte. Noua familie i-a oferit tot saracie, iar in plus disperare si groaza, capatuindu-se cu un frate vitreg si cu un de tata care a abuzat-o si o urmareste cu inversunare. Ha Ryu redevine protectorul fetei. Sustinator in toate si partas al unui teribil secret. Banii de studii se duc pe inmormantarea mamei lui Da Hae, visul lui poate sa mai astepte pentru ca visul ei sa aiba intaietate. Da Hae nu banuieste ce trebuie sa faca Ha Ryu pentru banii necesari cheltuielilor de scolarizare, iar cand printr-o intamplare afla, tace pentru a nu-l pune intr-o situatie stanjenitoare. Primul loc de munca intr-o companie prestigioasa devine realitate si tot pentru reusita ei profesionala trebuiesc ascunse lucrurile ce ar constitui piedici precum – omul care o sustine, fetita Eun Byul, rodul dragostei dintre Da Hae si Ha Ryu… Incepe sa se afirme, dar pentru ca cea care i-a fost model profesional, directoarea Kim Baek, o suspecteaza ca s-a apropiat din interes de Baek Do Hoon, fiul ei, este concediata. Mostenitorul familiei este trimis la studii in America si ii propune lui Dae Hae sa il insoteasca. Aceasta il refuza insa plecarea lui ii da idei despre cum isi poate continua visul. Acum stie cat de greu i-ar fi lui Ha Ryu si cam ce ar trebui sa faca pentru a obtine banii de care are nevoie pentru continuarea studiior in America, dar nu ezita sa ii ceara. « Incerc sa fac ceva dar rareori se intampla sa reusesc. De data asta am sa merg pana la capat”- sunt vorbele rostite de Da Hae, sub semnul carora isi va croi o noua cale. Cat de departe poate duce ambitia unei femei ingenuncheate de prea multe ori de saracie si de conditia sa modesta, pe cine si ce va trebui sa sacrifice pentru a-si atinge scopul ne va dezvalui acest serial plin de suspans si neprevazut!

Prezentare realizata de kira – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
6 − 5 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.