Cum e sa canti fara sa auzi muzica? Cum reusesti sa depasesti o asemenea situatie dificila cand muzica e viata ta? Acesta e povestea lui Hyeon Seok ( Lee Min-Ki ) un tanar talentat care traieste doar pentru muzica dar, din pacate, viata i se schimba in totalitate atunci cand observa ca nu mai aude. El sufera de sindromul Meniere ( deficienta de auz) fapt care-l determina sa renunte la muzica si sa se refugieze in Hokkaido, Japonia. Aici o intalneste pe Megumi ( Chizuru Ikewaki), o tanara aparent vesela. In ce mod o sa-i influenteze viata intalnirea cu Megumi?
In limba japoneza, „Oishii” inseamna „delicios”. Adica avem in fata un film… „delicios’ Si totusi, e un film coreean, iar titlul se aplica perfect realitatilor descrise in el: gingasie, romantism si poezie. O drama romantica despre un tanar care trebuie sa-si abandoneze visul de a deveni un mare cantaret, care se retrage in linistitul Hokkaido, departe de dezlantuirea acestei lumi. Kim Jeong-jung regizeaza al doilea film din cariera, dupa „Hers”, si are sansa de a-l avea in rolul principal pe cunoscutul si simpaticul actor Lee Min-ki, ce a putut fi vazut recent in „Romantic Island” si „Haeundae”. Un actor complet la doar 25 de ani, care are un rol tragi-comic de care se achita cu succes. Partenera in film ii este cunoscuta actrita japoneza Chizuru Ikewaki, recent vazuta in „Pandemic”, „Grave of the Fireflies” sau in trilogia „Twentieth Century Boys” in rolul Kumiko (fanii trilogiei cu siguranta si-o amintesc pe sotia… Prietenului). Filmul a avut premiera in octombrie, cu 4 luni inaintea premierei in cinematografe, in cadrul festivalului International de film de la Pusan. 80% din productie, care este coreeana, a fost filmata in Monbetsu, din Hokkaido, peisaje mirifice impresionand inca de la primele scene ale peliculei. Se mai adauga o coloana sonora superba si o poveste extraordinara, si avem retea unui film de succes ce nu trebuie ratat. Vizionare placuta !

0 Comments

Post your comment

Solve : *
10 × 18 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.