Banii pun lumea in miscare. Cu ei “poti cumpara mancare, dar nu si pofta de mancare; medicamente, dar nu sanatate; paturi moi, dar nu somn; cunoastere, dar nu intelepciune; stralucire, dar nu frumusete; splendoare, dar nu caldura sufleteasca; distractie, dar nu bucurie; cunostinte, dar nu prieteni; servitori, dar nu loialitate”, spune poetul norvegian Arne Garborg. Oamenii tind sa te judece (gresit) dupa cati bani ai nu dupa ceea ce esti, catalogandu-te ca bogat sau sarac si dupa caz marginalizandu-te. Realitatea ne arata ca goana dupa castig si bunuri materiale abat atentia de la adevaratele valori care conteaza si care sunt cu adevarat importante si pe care nu le poti cumpara cu bani: familie, libertate, multumire, etc. Iubirea pentru bani atrage dupa sine numai suferinta, durere, boala, si poate declansa adevarate tragedii. Toate astea si alte ambitii pe care le atrag banii sunt relevate in serialul Night Light.

Seo Bong-soo, un coreeano-japonez, impreuna cu doi buni prieteni, Park Moo-il si Son Ui-sung, pornesc o afacere, dar se dovedeste ca prietenia nu valoreaza nimic in fata lacomiei si cei doi il tradeaza: unul presat de politie, care avea informatii ca afacerile nu sunt prea curate, iar Moo-il ravnind la averea lui, astfel ca fostii prieteni devin dusmani de moarte, Bong-soo intorcandu-se in Japonia unde isi incepe o alta afacere in care o implica, de mica, pe singura lui fiica. Peste ani, fiul lui Moo-il, Park Gun-woo, pe care nu-l fascinau deloc afacerile prospere ale tatalui sau, pleaca in Japonia pentru a-si realiza cel mai mare vis, acela de a deveni cantaret. Intamplarea face sa o cunoasca pe Seo Yi-kyung, nimeni alta decat fiica fostului prieten al tatalui sau si cei doi se indragostesc unul de altul, dar sunt descoperiti de Boong-soo, care il obliga pe Gun-woo sa paraseasca Japonia. Acesta se intoarce in tara sa natala si pierde orice legatura cu Yi- kyung. Este obligat sa se implice in afacerile tatalui sau care este arestat, iar luptele din interiorul Moojin Group il tin ocupat, dorind din tot sufletul sa poata intr-o zi sa demonstreze ca se pot face si afaceri curate. Dupa ani o intalneste din nou pe Yi-kyung, acum o femeie matura, eleganta si rece care, cu ajutorul banilor foarte multi pe care ii are, vrea sa acceada cat mai sus cu putinta calcand peste toti, lucru ce il inspaimanta pe Gun-woo. Acesta, prevazand prapastia spre care se indreapata femeia, vrea sa o opreasca si pentru asta face o alianta cu Se-jin, o angajata foarte inteligenta pe care o avea Yi-kyung, care avea acelasi scop: sa o opreasca pe Yi-kyung de la distrugere.

Seo Yi-kyung (Lee Ye-won, – Bad Love, Queen Seon Deok, 49 Days, etc.) este crescuta si educata de tatal ei in stil spartan si de cand era inca un copil este invatata despre valoarea si puterea banului, asa ca acesta ii este singurul prieten pe care il are, iar in afacerile tatalui sau se descurca foarte bine. Cand il cunoaste pe Gun-woo, se indragosteste de el nestiind cine este si ca va atrage mania tatalui sau asupra lui, iar cand il gaseste ranit refuza sa il urmeze in Coreea pentru ca nu putea parasi singurul lucru pe care il cunostea: sa faca bani. Sufera dupa el, dar avand ambitia de a-i arata tatalui sau ca este buna in ceea ce face, se autoeduca, dorind sa uite momentul de ratacire din viata ei si devine o femeie tare ca stanca, cu inima rece, care nu-si permite sentimente, despre care spune ca sunt ca banii si trebuie folosite cumpatat, fara prieteni sau slabiciuni. Peste ani, isi fixeaza zona de afaceri in Coreea si il reintalneste pe Gun-woo, care ramane uimit de indarjirea si determinarea ei in a-si atinge scopul, acela de a vedea oamenii care i-au furat afacerea tatalui sau facuti una cu pamantul. Pentru asta se inconjoara de oameni loiali, pe care initial ii testeaza si impreuna construiesc o adevarata dantelarie de intrigi si capcane in care sa cada prada si astfel, porneste pe un drum din care nu se mai poate intoarce, pentru ca asta este viata ei si daca nu ar mai putea face singurul lucru pe care il stie, atunci ar prefera sa moara.

Park Gun-woo ( Jin Goo – Descendants of the Sun, Falling for Innocence, Ad Genius Lee Tae Baek, etc.) este fiul lui Moo-il si ajunge in Japonia manat de dorinta de a deveni cantaret, si pentru asta face tot felul de munci marunte in asteptarea momentului potrivit. O cunoaste pe Yi-kyung de care se indragosteste si care ii este fidel spectator la incercarile lui musicale, pana cand Seo Bong-soo ii descopera, si il obliga prin mijloace neortodoxe sa paraseasca Japonia, lasand-o in urma pe femeia pe care o iubea si care la propunerea lui de a fugi impreuna, refuza. Se intoarce fara entuziasm sa preia afacerea tatalui sau care este arestat si incepe un razboi al nervilor cu unchiul sau, care vrea pentru el afacerea. Cinstit si dornic de a demonstra ca se pot face afaceri curate, incearca sa curate zgura ce se asezase de-a lungul anilor peste Moojin Group. Tanar si neexperimentat, cu idei care nu sunt pe placul celor de la conducere, calauzit de dorinta de a face altfel lucrurile, se vede inlaturat chiar de femeia pe care, odata, o iubise.

Lee Se-jin (Uee – Gold Rainbow, High Society, Marriage Contract,etc.) duce o viata modesta, si in dorinta de a asigura un trai ceva mai bun matusii si nepoatei cu care locuia, practica mai multe munci part-time, si aduna banut cu banut pentru ele. Tanara, cu o disponibilitate teribila de a munci, devine angajata, bine testata intai, la S Finance, paravanul dupa care isi desfasura afacerile Yi-kyung, care devine idolul ei. Inzestrata cu o inteligenta iesita din comun, se descurca in toate sarcinile pe care le primeste (unele foarte periculoase), starnind admiratia colegilor ei, care o primesc ca pe una de-a lor. Dar la un moment dat ia initiative personale asa cum crede ea ca ar trebui luate si nu cum i se traseaza sarcinile, deviind sau ruinand astfel planurile pe care le teseau colectivul din care facea parte, si atunci este concediata. Incearca sa-si coboare idolul de pe piedestal si chiar o face, in putine clipe, sa devina umana, dar atat. Apreciind prietenia cu ea prea mult, ia hotararea sa o intreaca in afaceri, iar pe ea sa o poata opri din drumul care nu duce decat in sus si de unde caderea este fatala, asa ca se aliaza cu Gun-woo sa-i stopeze urcusul.

Mai sunt si alte personaje pe care o sa le descoperiti in acest serial din categoria “melodrama, romance, financial”, si care are 20 episoade, difuzat de MBC in anul 2016, regizor fiind Lee Jae-dong (Thank You, I Miss You, The Spring Day of My Life, etc.) dupa scenariul scris de Han Ji-hoon (Last, Temptation, Dr. Jin, etc.).

Prezentare realizata de Iuliana – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
30 + 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.