Jung Woo in New TrialMulte din serialele coreene cu subiecte bazate pe ce se intampla in salile de judecata au fost facute dupa situatii reale, dar “New Trial” este un caz un pic diferit, procesul din spatele scenariului… fiind inca pe rol.

Bazat pe cazul de omucidere “Yakchon”, adolescentul Hyun-woo jucat de Kang Ha-neul este acuzat pe nedrept de uciderea unui taximetrist si condamnat la 10 ani de inchisoare. Avocatul Park Jun-young (Jung Woo) si-a pierdut toti banii din cauza ultimului proces la care a lucrat, ceea ce a facut ca familia sa sa-l paraseasca. In timp ce lucreaza pro bono pentru a intra in gratiile directorului executiv al unei mari firme de avocatura, acesta da de dosarul lui Hyun-woo si considera ca e sansa lui pentru a-si face un nume in domeniu. Cu cat intra in detaliile procesului, avocatul observa ca dovezile au fost manipulate si incepe sa simta nevoia de a face dreptate bietului adolescent.

“Scenariul a imprumutat numai motivul cazului real, dar povestea este diferita fata de procesul care are inca loc”, a declarant regizorul Kim Tae-yoon in timpul unei conferinte de presa. “In acest film, un baiat este condamnat si inchis pe nedrept, timp de 10 ani, fiind acuzat de crima. Procurorul l-a fortat sa scrie o declaratie falsa, promitandu-i reducerea pedepsei. In plus, avocatul Park mi-a spus intr-un interviu ca, initial, a luat acest caz pentru a deveni faimos si bogat.”

Kim Tae-yoon a mai declarat ca nu a vrut sa mai faca un alt film cu aceeasi tema, dupa cel din 2013 (“Another Family”), care descria lupta din sala de judecata intre Samsung Semiconductor si angajatii sai ce erau diagnosticati cu leucemie si alte boli asociate, din cauza conditiilor de munca. Dar, dupa ce a discutat cu figuri importante din cazul Yakchon si a urmarit stirile la televizor, a simtit ca este un subiect care merita transformat in scenariu de film. “Mi-a fost destul de greu sa aleg distributia si sa obtin bani pentru filmul din 2013, asa ca am decis ca urmatorul film sa fie unul comercial. Oamenii cred ca am un interes special pentru cazurile sociale si ca-mi face placere sa fac filme de investigatie, dar am fost luat prin surprindere de acest caz si am decis sa mai am curaj, inca o data.”

Jung Woo, actorul care joaca rolul principal, a declarat ca scenariul l-a captivat la prima citire si ca nu i-a trebuit mult timp sa fie de acord sa joace in film. “Desi este evident ca nu am mai experimentat un astfel de rol, m-a acaparat personajul si puterea degajata de scenariu. Nu l-am simtit ca fiind avocat ci mai degraba un introvertit care parea mai uman.” “Catre sfarsitul filmarilor l-am intalnit pe adevaratul avocat Park si am aflat ce simtea legat de caz. Nu era ca alti avocati care degaja un fel de autoritate, ci mai degraba prietenos si amuzant. Particularitatile sale au facut rolul meu mai neobisnuit si m-a ajutat sa ma indepartez de imaginea tipica a avocatilor.”

“New Trial” va fi in cinematografe din 16 februarie 2017.

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
36 ⁄ 18 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.