Misbehavior poster“Misbehavior” (2017) (cunoscut si ca “Female Teacher”) este o productie cu buget redus regizata de unul din regizorii coreeni de mare perspective din noul val, Kim Tae-yong. E vorba de Kim Tae-yong care in acest an a implinit 30 de ani, si nu de mult mai celebrul regizor cu acelasi nume cunoscut pentru “Late Autumn” (2010) sau “Family Ties” (2006). Tanarul Kim Tae-yong (foto) a debutat ca asistent de regie in 2009, la doar 22 de ani, cativa ani mai tarziu regizand si scriind scenariul a doua scurtmetraje. In 2014 debuta in cele din urma cu o productie pentru marele ecran, “Set Me Free”, un “arthouse” independent cei aducea doua premii de “Cel mai bun regizor debutant”, la Premiile Festivalului “Blue Dragon” si la Premiile Asociatiei Coreene a Criticilor de Film. Iata ca dupa 3 ani de zile, acesta revine ca regizor si scenarist cu o noua productie inspirata din viata de liceu (premiatul “Set Me Free” spune povestea unui elev ce doreste sa devina preot catolic, dar e framantat de situatia familiala). Vedeta productie e de departe cunoscuta actrita Kim Ha-neul, care dupa 5 ani de absenta a revenit anul trecut in atentie cu rolul din “Remember You” alaturi de Jung Woo-sung. De aceassta data o vom vedea intr-un rol ce-i vine ca o manusa Kim Tae-yong 1987 regizorul lui Misbehavior(cea de profesoara, ne-o mai amintim in acelasi rol pe Kim Ha-neul in “Ditto”, unde a fost o studenta devenita ulterior profesoara), insa personajul ei e prins intr-un joc psihologic periculos. Triunghiul protagonistilor e completat de doi actori de k-drame, anonimi in lumea filmului si care nu au reusit sa obtina inca decat roluri secundare sau episodice in seriale, e vorba de actrita Yu In-young (“Goodbye, Mr. Black”, “Oh, My Venus”) si Lee Won-geun (“The Good Wife”, “Queen of Mistery”). “Misbehavior” a fost filmat in doar o luna si jumatate, avand premiera mondiala in noiembrie 2016 la Festivalul International de Film din Hawaii. Data lansarii sale oficiale in cinematografe este 5 ianuarie 2017, ce face ca 2017 sa fie considerat anul corect al creditarii acestui film, nu 2016, cum apare in diverse parti, poriectia din cadrul festivalului amintit fiind una intr-un cadru restrans. Nu a fost, cum era de asteptat, un succes de box-office (doar 840.000 dolari incasari), dar a castigat doua premii (ambele pentru actrita Yu In-young, ce-si atinge astfel apogeul carierei de pana acum) si a avut 6 nominalizari.

Misbehavior secventa 1Liceul de baieti Suyung din Seul e locul unde rivalitatea intre profesoarele suplinitoare e la ordinea zilei. Toate viseaza o titularizare, si poate cea mai indreptatita sa o obtina e Park Hyo-joo (Kim Ha-neul), o profesoara de chimie dedicata meseriei sale. In momentul in care colega ei e internata de urgenta pentru a naste, conducerea liceului ia masuri. Datorita bunei relatii cu Hyo-joo, acesteia i se sugereaza sa preia clasa colegei sale ca diriginta, pana cand va reveni in bransa. Desi nu doreste sa accepte, lui Hyo-joo i se aminteste fragilitatea pozitiei de suplinitor, iar pentru a nu-si pierde singura sursa de venit, accepta fara ezitare. Noua functie ii ocupa si mai mult timpul, fapt ce pune si mai mare presiune pe relatia cu iubitul ei, un scriitor ratat intretinut de aceasta. Situatia insa devine exploziva cand intr-o buna zi, Hyo-joo se trezeste pe cap cu o noua colega, Hae-young (Yu In-young), care e angajata de scoala pe o functie de profesor titular, pozitie ce i se cuvenea, prin cutuma, lui Hyo-joo, fosta asistenta universitara. Hae-young e protejata directorului scolii, fiind impusa in functie de tatal acesteia, nimeni altul decat presedintele Consiliului Scolar. (Lee Kyoung-young intr-un rol “cameo”). Lucrurile iau o tunura neasteptata in momentul in care Hyo-joo descopera un secret socant care o implica direct pe Hae-young.

Misbehavior secventa 2“Misbehavior” e un thriller psihologic dramatic ce graviteaza in jurul unui liceu de baieti din Seul. Kim Ha-neul interpreteaza o profesoara suplinitoare cu orgoliul ranit, fosta profesor asistent la universitate, dar care a esuat intr-o cariera universitara, trebuind sa se multumeasca cu o slujba prost platita pentru care trebuie sa stea pana tarziu sa predea la un liceu de nivel scazut. Viseaza sa obtina o titularizare si sa scape de emotiile reinnoirii anuale a contractului de suplinitor, iar in momentul in care colega ei trebuie sa nasca, realizeaza ca oportunitatea s-a ivit. In plan personal, desi se apropie de 40 de ani, nu s-a casatorit inca, prietenul ei fiind un scriitor ratat ce sta pe cheltuiala ei in apartamentul acesteia. Sustinerea lui morala e inexistenta, acesta fiind doar o povara si o grija in plus pentru Hyo-joo. Aparitia in peisaj a unei tinere profesoare, Hae-young, direct titularizata, naste o frustrare evidenta in sufletul lui Hyo-joo, Mai ales ca Hae-young se da ceea ce nu este, pretinzand ca a cunoscut-o in timpul facultatii, cand i-a fost profesoara. Aroganta si relatiile lui Hae-young convertesc treptat frustrarea in ranchiuna in sufletul lui Hyo-joo. Soarta pare a-i surade in momentul in care afla un secret de-al lui Hae-young, pe care se gandeste sa-l speculeze la maxim. Iar Misbehavior secventa 3pentru ca povestea sa se complice si mai mult, in scena apare si un elev de-al ei, Jae-ha, pasionat de balet, pe care diriginta Hyo-joo se decide sa-l ajute sa faca primul pas in cariera de viitor dansator, platindu-i cursuri de dans private.. Totul are, insa, un pret… Un thriller superb, inteligent gandit, cu 3 personaje excelent interpretate din care, de departe, straluceste Kim Ha-neul, perfecta in roluri grave, dramatice. Cu toate cu Yu In-young a castigat doua premii pentru rolul rasfatatei Hae-young, mai interesanta e interpretarea tanarului Lee Won-geun, care desi joaca un adolescent, in viata reala are 26 de ani. Acesta si-a interpretat excelent partitura de elev, iar daca va prinde mai multe roluri in filme importante, are toate sansele sa devina un mare actor, mai ales ca are ceva din sarmul lui TOP, seninatatea lui Uhm Tae-woong si rautatea versatile a lui Yoo Ji-tae. Ce-i lipseste deocamndata e experienta. Un film ce-si depaseste conditia, o promisiunea frumoasa a tanarului regizor si scenarist Kim Tae-yong, pe care-l asteptam in anii urmatori cu alte proiecte si mai indraznete.

Traducerea si adaptarea au fost efectuate in premiera in Romania de gligac2002 (Asia Team) pentru asiacinefil.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
25 + 10 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.