Marriage not Dating posterIn cultura traditionala a coreenilor, casatoria reprezinta contopirea dintre Yin si Yang, deci mijlocul prin care se creeaza toate lucrurile din univers. Vazuta de coreeni ca un lucru esential si ravnit, aceasta este tratata cu maxima implicare si pregatita pana in cele mai mici detalii, iar traditionalele cadouri de nunta ajung adevarate afaceri, de marimea lor depinzand uneori, fericirea tinerilor casatoriti. In lumea larga, casatoria este privita de majoritatea ca o problema deosebit de importanta, dar la coreeni devine aproape o chestiune de viata si de moarte. Parintii (in cele mai multe cazuri) sunt cei care hotarasc tot ce e necesar casatoriei, tinerii neavand prea multe de spus in aceasta privinta. Cei mai conservatori si traditionalisti isi trimit si astazi copiii la intalniri pe nevazute, potentialii pretendenti fiind gasiti de petitoare, care au dezvoltat o adevarata industrie in Coreea. Cat de fericite sunt cuplurile silite de parinti sa se casatoreasca cu cineva agreat de ei numai coreenii stiu.
Acest serial, dupa cum o spune si numele, “Marriage Not Dating”, va avea ca subiect casatoria sau, mai bine zis, lungul si complicatul drum pana la o potentiala casatorie, pe care eroii nostri… nu o iau in discutie.
Marriage not Dating secventa 1Joo Jang-mi (Han Groo) in culmea fericirii, pregateste petrecerea, pentru a sarbatori un an de cand este impreuna cu iubitul ei Hoon-dong, cu care s-a tot intilnit in camera de hotel pe care acum o orneaza cu flori, baloane, inimioare, lumanari si multe petale de trandafiri, totul aratand dragostea fara margini pe care fata vrea sa i-o arate. Iubitul, insa, intarzie, (ocupat fiind sa-l atraga pe prietenul lui Ki-tae la o intalnire aranjata) si cand in sfarsit ajunge in camera unde Jang-mi il intampina cu o voalata cerere in casatorie, cauta in minte un refugiu din fata avalansei de dovezi de iubire pe care nu o prea impartaseste. Sub pretextul unei indigestii se refugiaza in baie, de unde incepe un disperat schimb de mesaje de ajutor adresate prietenului din restaurantul aceluiasi hotel aflat la intalnirea aranjata. Bietul Ki-tae suporta cu stoicism supliciul conversatiei anoste cu o tanara la fel de anosta si neinteresanta, care urmareste rabdatoare schimbul de mesaje, apoi, cum toate au un sfarsit, iese din scena aruncand continutul unui pahar in figura frumoasa a fostului viitor pretendent. Revigorat de acest tratament, Ki-tae da fuga la camera de hotel pentru a-si scoate prietenul din necaz. Il scoate din camera dar si din viata lui Jang-mi, care ramane perplexa de intorsatura pe care o iau lucrurile, refuzand sa admita ca iubire a fost doar din partea ei, si ca Hoon-dong nu are curajul sa-i spuna acest lucru in fata. Cel care o lamureste este tot bunul prieten Ki-tae: este prea lipicioasa, prea vizibil indragostita, prea evidenta si prea… vrea sa se casatoreasca. Jang-mi tot nu intelege de ce iubitul ei nu ii explica el, privind-o in ochi, acest lucru, preferand sa se ascunda si ignorandu-i cele peste trei sute de apeluri pe care i le-a trimis. Intr-un final, dupa ce-si toarna pe gat o sticla de soju si una de bere, merge la localul pe care Hoon-dong il detine, si il surprinde pe acesta impreuna cu prietenul Ki-tae. Urmeaza o scena tragi-comica, care se incheie la politie si cu nasul lui Ki-tae sangerand, o amenda “de chin” dar si acuzatii destul de grave de care ca martor o scapa cine altul decat Ki-tae. Insa nu gratis.

Marriage not dating secventa 4Mama lui Ki-tae vrea sa-si vada baiatul casatorit, bineinteles. Si cum acesta nu avea nici un fel de intentie in directia asta, il ameninta ca daca nu se prezinta urgent cu o posibila mireasa, apartamentul in care sta singur va fi inchiriat, iar el va reveni in sanul familiei compusa din parinti, bunica si o matusa. Ingrozit de aceasta perspectiva, apeleaza la Jang-mi sa joace rolul candidatei la o viitoare casatorie cu el, pe care sa o prezinte mamei lui, sperand astfel ca va fi lasat in pace sa-si vada de tabieturile lui.

Cine sunt personajele principale ale acestei povesti ?

Marriage not dating secventa 2Gong Ki-tae (Yun Woo-jin) este un medic estetician, tanar, frumos, perfectionist si cu clientela bogata. Printr-un concurs de imprejurari se trezeste implicat in despartirea prietenului lui de Jang-mi, si aceasta implicare va deveni o problema care ii va da multe batai de cap. Locuieste singur si asa vrea sa ramana cat va trai, simtindu-se minunat in casa lui in care domneste curatenia, fiecare lucru are locul lui bine definit, unde isi respecta cu sfintenie tabieturile si unde nu a intrat picior de strain vreodata. Nu arde de dorinta de a se intoarce in familie avand un motiv foarte serios, dar dupa ce va perfecta targul cu Jang-mi, o va face generand multe momente hazlii pentru ca, desi par a nu avea nimic in comun, se completeaza la perfectie unul pe altul.
Joo Jang-mi a ramas trumatizata in urma unei intamplari traita in copilarie, atunci cand parintii ei au luat hotararea de a merge pe drumuri separate, aruncand-o ca pe o minge de la unul la altul si uitand-o in final singura in casa. Marcata de aceasta intamplare, cauta sa nu fie singura, avand nevoie de cineva alaturi de ea in permanenta. Parintii ei detin o mica afacere cu pui prajit, si desi au ramas impreuna, se privesc cu ura, amenintandu-se frecvent cu divortul, comunicand numai prin mesaje scrise. Intr-un astfel de ambient, Jang-mi este un fel de tampon intre partile combatante, mama sa vrand sa o vada casatorita cu o partida buna si sa aiba o alta viata decat a ei. Naiva, de o sinceritate pura, colerica, nesfiindu-se sa spuna tot ce gandeste, dar si conflictuala, va da nastere in falsa relatie pe care o accepta cu Ki-tae la situatii care mai de care mai hazlii.

Un personaj demn de remarcat este mama lui Ki-tae, (Kim Hae-sook) o femeie care emana stabilitate, casnica desavarsita, calma, sensibila, multumita parca de rolul pe care il are in gospodarie, iubita de soacra dar si de cumnata cu care are mai multe in comun decat cu sotul ei care straluceste prin absenta. Acesta se prezinta la domiciliu numai sa ia schimburile curate din mainile sotiei sale, sa o roage sa fie atenta ca nu cumva sa se afle ca el doarme in patul altei femei si sa participe la marile evenimente din familie, aparentele fiind astfel salvate. La un moment dat, mama lui Ki-tae va uita de toate astea si aflata in mall-ul unde Jang-mi lucra, starnita de aceasta, va initia o paruiala cu detinatoarea sotului ei, iesind astfel la iveala durerea si neputinta fata de viata dubla pe care a avea sotul ei si cu care parea atat de impacata.
Marriage Not Dating secventa 3Han Yeo-reum (Jung Jin-woon – solistul de la 2AM) munceste in localul lui Hoon-dong, se va indragosti de Jang-mi, facand-o pe aceasta si mai confuza, care, se agata de el cu disperare, generand situatii ciudate cu celelalte persoane, dar si ajutand-o in mod prietenesc atunci cand isi reevalueaza sansele ca iubit a lui Jang-mi.
Si cum fiecare din impricinatii nostri au si mame, acestea se vor lupta cu pasiune dezlantuita sa-si vada odraslele unite cu cine vor ele, dar si sa-i desparta de cei care nu le sunt pe plac. Rezulta o comedie placuta cu 16 episoade, regizata de Song Hyun-wook (Brain, Haeundae Lovers), care desi nu a “rupt gura targului’’, nu va va plictisi cu siguranta.

Prezentare realizata de Iuliana – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
26 − 21 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.