Love story poster 1In 1999, postul coreean de televiziune SBS difuza unul din primele seriale omnibus difuzate in Coreea, “Love Story”. Prin serial omnibus se intelege o insiruire de povesti fara legatura intre ele, insa unite printr-o tema comuna data, in acest caz de titlul serialului, anume “Poveste de iubire”. Format din 16 episoade ce spun 8 povesti distincte, “Love Story” a reusit sa atraga atentia fanilor k-dramelor din Coreea atat la vremea difuzarii sale, in perioada ante-Hallyu, cat si a fanilor din intreaga lume in prezent, prin originalitatea si aspectul inedit, atipic serialelor pentru micul ecran. Prima mini-serie de 2 episoade din acest proiect se numeste “Sunflower”, avand in rolurile principale cateva nume in ascensiune la vremea respectiva. In primul rand il revedem pe tinerelul Lee Byung-hun intr-un rol destul de diferit decat cele cu care ne-a obisnuit mai tarziu si care i-au adus celebritatea. Partenera lui din aceasta miniserie e Lee Seung-yun, o actrita ce si-a facut un nume in serialele coreene ale anilor ’90 si al carei varf de cariera a fost atins in 2004 cand a aparut in celebul 3-Iron al lui Kim Ki-duk. Intr-un rol secundar o veti putea recunoaste pe Kim Sun-ah, vedeta serialului “My Name is Kim Sam-soon” si “Scent of Woman”. Chiar daca “Sunflower” este departe de nivelul calitativ al miniseriilor din ziua de azi, modul de filmare fiind mai degraba moest, specific nivelului anilor ’90, cele doua episoade au un farmec aparte. Pe de o parte sunt puternic ancorate in realitatile acelor timpuri, prezentand povestea a doi oameni obisnuiti ce nu apartin elitelor societatii (cum abunda in ziua de azi serialele coreene), si pe e alta parte regasim zambetul sarmant al lui Lee Byung-hun, in spatele caruia se ascund mai mult decat simplitatea si sinceritatea personajului sau. O miniserie interesanta si misterioasa, ce ne arata o alta fateta a iubirii ce rezulta din pasiunea ardenta a unuia dintre parteneri, pe fondul temerilor – justificate – ale celuilalt.

Sunflower Love story secventa 1Han Seung-hee (Lee Seung-yun) este o tanara debusolata ce lucreaza ca taxatoare intr-o cabina dintr-o parcare. Face multe ture noaptea, avand de-a face cu tot felul de oameni, unii dintre ei chiar violenti, ce se revolta cand vine vorba sa-si plateasca tichetul de parcare, considerandu-se nedreptatiti. Pentru a-si omori timpul la serviciu, peste noapte, Seung-hee scrie romane de mister ieftine pe laptopul pe care il are mai tot timpul cu ea, urcand capitolele pe internet. Personajul ultimului sau roman, a anume Young-ju, e un personaj ce se simte tot timpul urmarita de cineva. La un moment dat Seung-hee intra in pana de idei, iar intr-o noapte, cand isi deschide laptopul, constata ca cineva a inserat continuarea povestii intr-o forma care, spre surprinderea ei, se petrece chiar in realitate. Mai multe intamplari stranii au loc, iar intr-una din zile Seung-hee il cunoaste pe Lee Tae-sung (Lee Byung-hun), un tanar atragator si mai tot timpul zambitor, care reuseste sa-i atraga atentia. Sau mai degraba acesta din urma reuseste sa se faca remarcat. Tae-sung e bucatar la hotelul de deasupra parcarii, deci are tichet de parcare gratuit, astfel ca ocaziile de a o intalni pe Seung-hee sunt la discretie. Fata insa e foarte rece cu el, iar avansurile tanarului sunt vazute ca acte bizarre ce il apropie pe acesta de hartuitorul imaginar din romanul ei. Va putea Han Seung-hee sa-si depaseasca temerile nascute in trecutul ei intunecat si sa raspunda sentimentelor sincere ale simpaticului bucatar ? O poveste de iubire stranie, ce poate fi oricand plasata cu succes in tematica “iubirea in viziunea coreeana – etern surprinzatoare”.

Multumiri echipei Asia Team implicate in acest proiect tradus in premiera in Romania, formata din cristinab, Alinabv si gligac2002.

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
2 × 20 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.