“Little Girl K” este cel mai nou serial coreean de actiune difuzat pe un post coreean de televiziune. Intr-o perioada in care marile posturi coreene tv KBS, SBS si MBC se intrec in seriale de epoca (Princess’s Man, Warrior Baek Dong-Soo si Gye Baek, toate subtitrate in romana in premiera de Asia Team Romania), micuta televiziune CGV propune altceva. Continuand traditia mini-serialelor (cel mai cunoscut mini-serial coreean produs de CGV fiind “Freeze” cu Lee Seo-jin), postul coreean ofera in acest inceput de toamna o alternativa interesanta prin subiectul sau tuturor iubitorilor de k-drame. In ultimii ani, filmele de actiune coreene au reusit sa isi castige un binemeritat loc de frunte pe piata asiatica datorita subiectelor interesante inspirate in special din viata lumii interlope si a exponentilor acesteia, gangsterii nemilosi imbracati la patru ace. Increngaturile lumii interlope cu viata politica a fascinat scenaristii acestor filme, rezultand niste scenarii captivante puse in valoarea de talentul unor mari actori precum Won Bin (The Man From Nowhere), Jo In-seong (A Dirty Carnival) sau Lee Byung-hoon (A Bittersweet Life), daca e sa amintim doar cativa. Genul a fost aproape deloc exploatat in seriale de televiziune, poate si datorita categoriei limitate de public careia i se adreseaza in raport cu un serial romantic sau unul istoric. Intotdeauna un serial inspirat din viata interlopa nu va fi tentant pentru doamnele casnice – ce constituie, conform sondajelor de televiziune principalul consumator de k-drame in Coreea -, care mereu vor prefera acestuia un serial romantic sau melodramatic sau, in ultima instanta, un show de varietati comic. Pornind de la aceasta premisa dar si tinand cont de bugetul disponibil si de lipsa unor precedente serioase pentru un serial de actiune inspirat din lumea interlopa, CGV ne propune un mini-serial in 3 episoade in care actiunea este comprimata la maxim in durata clasica de o ora si cateva minute.

“Little Girl K” este un excelent serial de actiune in care drama personajului principal este dublata de dorinta arzatoare de razbunare a acestuia. In regia lui Kim Jong-hyeon (Yellow Flower, Mr. Gam’s Victory), serialul spune povestea lui Cha Yeon-jin, o adolescenta rebela ce abandoneaza scoala in momentul in care profesorii se dovedesc impartiali, tolerand comportamentul abuziv si terorizant al elevilor de bani gata. Puternic atasata de mama ei si traind intr-un cartier sarac, Yeon-jin cade in capcana vietii de gasca, fara a realiza pericolul acesteia. In momentul in care gasca ei intra pur intamplator intr-un conflict cu niste traficanti de arme, Yeon-jin asista neputincioasa cum un asasin profesionist ii ucide prietenii de cartier, ea insasi abia scapand cu viata. Tot intamplator intra in posesia unei capsule misterioase, ce apartine Mafiei implicate in traficul cu droguri. Pentru a-si recupera bunul pierdut, Mafia il trimite pe urmele fetei pe temutul interlop Jang Se-wook. Urmeaza o poveste plina de tensiune si adrenalina, cu multe scene de lupta, urmariri, momente dramatice si rasturnari de situatie, in care evenimente din trecut si personaje noi apar si influenteaza viata tinerei adolescente. Iar daca mai adaugam indemanarea acesteia in lupte, avem parca portretul unui personaj desprins din anime-urile japoneze cu scolarite justitiare care au impresia ca pot schimba lumea intr-una mai dreapta. Singura deosebire este ca personajul nostru, de aceasta data, se transforma intr-unul “a la Nikita”, fiind creionat intr-un mod realist, diferit de viziunea japoneza asupra scolaritelor super-erou. De altfel, datorita scenelor violente menite a reda in toata “splendoarea ei” viata dura a lumii interlope, in Coreea serialul a fost difuzat cu interdictia de vizionare pentru publicul mai tanar de 19 ani.

Serialul nu are parte, cand vine vorba de distributie, de supervedete, cum e cazul serialelor difuzate pe marile posturi coreene de televiziune. Cu toate acestea, figuri cunoscute fanilor k-dramelor din Romania vor trezi amintiri placute datorita rolurilor interpretate in seriale de succes. In rolul principal feminin debuteaza in lumea filmului – chiar daca e vorba de un serial de televiziune – cantareata Han Groo, care de altfel asigura si melodia principala de pe coloana sonora a serialului, “My Turn”. Absolventa a liceului international de arta din Beijing, cantareata de doar 19 ani si-a lansat in acest an primele 2 albume muzicale, castigand diverse premii. Debutul pe micul ecran este unul promitator si convingator, ramane de vazut ce-i va rezerva acesteia viitorul. In celelalte roluri, intre figurile cunoscute trebuie amintit Kim Jung-Tae (prietenul regizor al personajului Shim Gun-wook interpretat de Kim Nam-gil in “Bad Guy”), al carui fizic e perfect pentru un film de actiune, dar al carui chip se potriveste mult mai bine in rolurile comice decat dramatice. O alta figura cunoscuta e actorul veteran Jeon Kuk-hwan, vazut si in Bad Guy, si in Athena in rolul negativ de tata corupt, sau in cel de… rege – regele Youngjo din “Warrior Baek Dong Soo”. Restul distributiei – in special rolurile negative de gangsteri – sunt perfect interpretate, astfel incat nu se observa nici o diferenta data de faptul ca ne aflam intr-un serial, nu intr-un film pentru marele ecran.

In concluzie, nu ramane decat sa urmariti inca un serial captivant tradus in premiera in Romania de Asia Team, ce ofera echivalentul unui film de peste 3 ore bine realizat, cu un scenariu si o interpretare buna, un serial inedit in peisajul k-dramelor care cu siguranta va placea. Vizionare placuta tuturor asiacinefililor !

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
12 × 16 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.