Lee Sun-kyun apare  in primul lui rol istoricActorul Lee Sun-kyun revine pe marile ecrane incepand din luna aprilie cu un nou rol intr-o comedie ce are loc in era Joseon, unde circula un zvon ciudat in capitala Hanyang, acesta urmand sa interpreteze rolul unui rege care noaptea “se joaca” de-a detectivul, pazind regatul de tot felul de criminali. “Watson-ul” sau este jucat de Ahn Jae-hong, care va interpreta rolul loialului invatat ce e mana dreapta a regelui cand vine vorba de investigatii. Personajul lui Lee Sun-kyun este regele Yejong care, in timpul zilei, se ocupa de treburile regatului, dar a carui pasiune se leaga de investigatiile criminalistice, placandu-i sa dea de capat cazurilor dificile si autopsiind chiar el cadavrele. Ahn Jae-hong este un invatatel genial cu o memorie eidetica si o personalitate adorabila.

In teaser-ul productiei „The King’s Case Note” dat publicitatii de catre producatori, regele testeaza memoria invatatelului chiar din prima zi de lucru. Acesta trece cu usurinta testul si din acel moment i se ordona sa stea tot timpul la nu mai putin de 5 metri de rege. La inceput, cand regele decide sa-l ia in aventurile sale secrete din timpul noptii in cautarea criminalilor, invatatul se plange si intreaba de ce i se ordona sa participe la astfel de activitati daca el face parte din Biroul Administrativ de Arta si Cultura. Regele ii raspunde cu un ton nepasator ca trebuie sa se supuna pentru ca a hotarat printr-un decret regal. Acestia lucreaza impreuna atat in interiorul cat si in exteriorul Palatului, dar cand invatatul face o greseala si il striga pe rege “jeon-ha” (Majestatea Voastra), regele explica oamenilor uimiti ca acesta este numele lui, Lee Jeon-ha, reusind sa adoarma banuieile celor din jur.

Ahn Jae-hong reuseste sa pastreze candoarea si neindemanarea de care s-a folosit pentru a portretiza rolul din “Answer Me 1988”, iar Lee Sun-kyun pare ca readuce la suprafata felul in care supraveghea bucataria in “Pasta”, plin de pasiune. In momentul in care invatatul adoarme in timp ce munceste sub atenta si, uneori, prea atenta supraveghere a regelui, este trezit de acesta prin orice mijloace, fie aruncand cu carti in el, fie lovindu-l, exact ca intr-un clasic gag coreean. Este pentru prima data cand Lee Sun-kyun joaca intr-un film istoric, suprinzator tinand cont ca lucreaza de ani buni in industria de film, printre cele mai bune roluri facute aflandu-se cele din “Romantic Island” din 2008, “All About My Wife” din 2012, “A Hard Day” din 2014, “The Advocate: A Missing Body” din 2015, “Love Is A Virus” din 2015, “A Special Lady” din 2016. Desi nu a jucat in foarte multe seriale de televiziune, merita pomenite “Lovers”, celebrul “Coffee Prince” din 2007, rolul din “Pasta” din 2010 care i-a adus renumele (rol care a fost facut dupa un personaj real) si “This Week, My Wife’s Having An Affair” din 2016. Ahn Jae-hong a jucat in “Tazza: The Hidden Card” din 2014, “Twenty” din 2015, “Fabricated City” din 2017, “On The Beach At Night, Alone” din 2017 si “Reply 1988” din 2016.

Regizat de Moon Hyun-sung (As One), „The King’s Case Note” va avea premiera in aprilie, fiind finalizat anul trecut dupa 4 luni de filmari. Mai mult ca sigur producatorii coreeni cauta o noua franciza, asemanatoare lui „Detective Dee” de la chinezi sau „Detective K” din propria ograda, iar motivul e unul simplu: acest gen de filme aduce publicul in salile de cinema si se vand bine la nivel international. Ramane sa vedem cat de bine va prinde si daca va avea si un sequel in urmatorii ani…

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
38 ⁄ 19 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.