Fostul sef editor al unei reviste cunoscute din Hong Kong a fost condamnat la 5 luni de inchisoare pentru publicarea, in urma cu 7 ani, a unei fotografii topless a unei actrite rapite. Poza Carinei Lau a aparut pe coperta revistei „East Week” pe 30 octombrie 2002, dupa ce a fost rapita in 1990. In cele din urma a fost eliberata nevatamata, dar motivul rapirii sale nu a fost niciodata dezvaluit. Speculatiile presei sustin ca rapirea ar fi fost pusa la cale de mafia locala, care ar fi fost suparata pe ea. Dupa ce a pledat vinovat in decembrie 2008, acuzatul Mong Hon-Ming, in varsta de 52 de ani, a primit 6 luni cu suspendare. Insa Curtea de Apel din Hong Kong a considerat ca judecatorul a judecat gresit si ca sentinta a fost mult prea blanda.

Cand „East Week” a publicat fotografiile, ochii si sanii actritei au fost mascati prin procedee de trucaj. Carina Lau a recunoscut, insa, ca ea era persoana din imagine, considerand gestul o ofensa la adresa sa. Jackie Chan a jurat sa organizeze un boicot al revistei „East Week”, si alti actori din Hong Kong si oameni din lumea spectacolului au condamnat revista. O luna mai tarziu de la aceste presiuni, un protest la care au participat mai mult de 500 de celebritati din Hong Kong, a dus la solicitarea unui mai mare respect la adresa vietii private nu numai a vedetelor, ci a fiecarui cetatean de rand. In fata presiunilor, revista si-a suspendat activitatea timp de 3 zile de la publicarea respectivelor poze si si-a cerut scuze in principalele ziare din insula. Mong Hon-Ming si-a dat demisia, iar pozele au fost declarate obscene de autoritatile din Hong Kong.

In martie 2003, politia din Hong Kong a arestat 11 oficiali din conducerea revistei „East Week”, inclusiv pe Mong, demarand o ancheta. Dupa 6 ani, a sosit si sentinta.

 

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
9 × 6 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.