Hwarang poster“Hwarang: The Poet Warrior Youth” (avand titlul initial de Hwarang: The Beginning) este o k-drama istorica de 20 de episoade in care accentul este pus pe latura romantica a povestii. Difuzat in iarna lui 2016/2017 de postul KBS2, serialul a fost in totalitate pre-produs, la data difuzarii primului episod filmarile fiind incheiate. Contrar asteptarilor si avand o distributie plina de actori tineri si aratosi, ratingurile au fost dezamagitoare, abia atingand o medie de 7%, in conditiile in care 5 episoade nici macar nu au intrat in topul primelor 20 de productii tv difuzate in zilele respective. Actiunea serialului se petrece in timpul domniei regelui Jinheung, cel de al 24-lea monarh al regatului Silla, care a trait o perioada avand numele de familie Kim si prenumele Sam Maek-jong. Acesta s-a nascut in anul 534, tatal sau fiind printul Galmun (fratele mai mic al regelui Beopheung iar mama sa era fiica acestui rege) deci un copil nascut dintr-o casatorie consangvina, care se practica in regat pentru a pastra si perpetua acel “os sacru” sau “os domnesc” necesar pentru a mosteni tronul.

Hwarang secventa 1Grupul Hwarang a luat fiinta in sec.VI ( in regatul Silla, unul dintre cele Trei Regate) sub tutela statului, in dorinta de a instrui si educa tinerii nobili in vederea preluarii viitoare a responsabilitatilor de functionari in aparatul de stat, dar si de a apara cu propria viata institutia regala. In acest scop au fost selectati tineri ai caror parinti faceau parte din randul nobilimii, si deoarece erau prezentabili si frumosi au mai fost denumiti si “Cavalerii Floare”. Tinerii care erau cooptati in acest grup elitist si inchis erau instruiti in diverse si multe discipline, printre care manuirea armelor, religia, artele martiale dar si muzica, dansul si etica. Pe langa studierea artelor, stiintelor, etc. invatau si modurile de guvernare dar si “Cele cinci relatii” create de calugarul budhist Wong-wang, in care se specificau cinci principii obligatorii: loialitatea – fata de Rege, fata de parinti si prieteni dar si obligatia de a nu parasi niciodata lupta si de a nu ucide inutil. Cunoscuti ca cei mai viteji si disciplinati supusi ai regatului Silla, reprezentativ fiind renumitul si viteazul general Kim Yu-shin pe care l-a transpus in drama “Queen Seon Deok” actorul Uhm Tae-woong, Cavalerii Floare reprezinta o pagina vie din istoria regatului Silla. Vom avea astfel prilejul sa aflam despre istoria infiintarii acestui grup de elita care transcende peste timp, fictiunea imbinandu-se cu istoria reala.

Hwarang secventa 3Cand predecesorul sau, regele Beopheung, a murit, mostenitorul tronului, regele Jinseung, avea doar sapte ani si neavand capacitati decizionale, cruciale in conducerea unui stat, aceste atributii au fost preluate de mama sa, Doamna Ji So care, constienta de fragilitatea fiului ei si de pericolul permanent in care se afla acesta, il incredinteaza pe copil unui slujitor credincios cu porunca de a-l apara si a-l ascunde de ochii oamenilor. Astfel, acest rege necunoscut creste si ajunge un tanar al carui chip il stiu doar o mana de oameni, cei care au nesansa sa afle ca el este regele fiind suprimati rapid de slujitorii reginei. In cel de al 12-lea an de domnie, regatul Silla era cel mai mic si mai slab dintre cele Trei Regate, regina Ji So asigurand regenta fiului ei, o regenta tulburata de luptele si intrigile dintre cele trei puteri nobiliare care dominau regatul. Aceste puteri erau impartite in oamenii reginei, cei impotriva reginei si cei neutri. Aceste trei clanuri deosebit de bogate isi imparteau periodic puterea si succedau pe rand la guvernare, deciziile lor fiind egale cu ale reginei, ca atare si ambitiile lor incep sa creasca si unii incep sa ravneasca la tron. Dar pentru a ajunge acolo, trebuie sa afle cine este regele pentru a-l putea detrona, pornindu-se astfel o vanatoare pentru a-i afla identitatea. Regina isi da seama de pericol si pentru a contracara actiunile periculoase pornite impotriva fiului ei, hotaraste sa adune toti fiii tineri ai nobililor sub pretextul ca va infiinta o trupa de elita avand ca scop apararea regelui, de fapt o forma subtila de prizonierat pentru ca seniorii sa nu poata face nici o miscare, fara a pune in pericol viata copiilor. Astfel ia fiinta Casa Hwarang, in care locuiesc acesti tineri nobili frumosi si educati dar atat de diferiti, in care vor invata ce este loialitatea, prietenia si sacrificiul suprem pentru binele altuia, si in care, la un moment dat, incep sa circule zvonuri precum ca regele face parte din randurile lor. E momentul in care incepe o serie intreaga de necazuri si suspiciuni.

Park Hyung- sik in HwarangKim Sam Maek Jong (Park Hyung-sik, un tanar actor de 26 de ani care face parte din noua generatie ce incepe sa se impuna in lumea k-dramelor, avand deja cateva aparitii notabile si premiate in What Happens to My Family?, High Society, Strong Woman Do Bong Soon), din cauza ca a fost nevoit sa se ascunda, devine tot mai singuratic si suspicios cu cei din jur, notiunea de incredere fiindu-i complet straina; este un amestec ciudat de sensibilitate, mila si aroganta fata de colegi, nu are nici un prieten in afara de Pa Oh, cel in grija caruia fusese incredintat pe cand era copil. Satul de moartea pe care o semana in jurul sau fara sa vrea si care ii produce atata suferinta, doreste sa-si dezvaluie identitatea, dar mama lui il opreste spunandu-i “ca nu a venit inca timpul”, asa ca este nevoit sa incerce ceva pe cont propriu si, profitand de faptul ca este un bun luptator, se inscrie si el in noua trupa de razboinici de elita Hwarang. Stand la comun cu ceilalti camarazi, incepe sa invete impreuna ce este sinceritatea si prietenia, sacrificiul dar si frica de a pierde ceea ce iubesti, ceea ce ii va slefui caracterul, devenind un om mai puternic si curajos, hotarat si capabil sa faca fata provocarilor viitoare. Suferind de insomnie, descopera ca o fata -Aro, are darul de a-l linisti aducandu-i pacea si linistea in sufletu-i zbuciumat, spunandu-i povesti. Va deveni unul dintre cei mai mari regi ai statului Shilla, triplandu-i teritoriul prin talentul sau de mare politician si strateg desavarsit, dand o atentie deosebita dezvoltarii culturii.

Park Seo-joon in HwarangMoo-Myung/Sun-Woo (Park Seo-joon, un alt tanar actor foarte apreciat si premiat in ultimii ani, ce a jucat in “Kill Me, Heal Me”, “She Was Pretty”, “Fight for My Way”, etc.) creste la tara alaturi de prietenul sau Mak Moon, salbatic si liber, alergand, luptand pentru a-si apara prietenul, cutreierand campurile inmiresmate sau odihnindu-se la umbra copacilor, ascultandu-l pe Mak Moon povestind cu drag despre sora lui. Tot acest trai fara grija ia sfarsit atunci cand, ajunsi in capitala, prietenul lui este omorat si el ranit grav, ceea ce il face sa devina plin de ura, iar dorinta de razbunare il va transforma intr-un om violent si inchis in sine. Reuseste printr-o intamplare sa intre in trupa Hwarang, unde va invata si el despre prietenie, sacrificiu si curaj. Datorita spiritului sau liber, este greu de disciplinat, intrand deseori in conflicte care degenereaza in adevarate incaierari, fiind la un pas de a fi dat afara din Casa Hwarang. Crezandu-se a fi un om umil, va descoperi cu furie si uimire ca face parte din alta clasa sociala si ca viata lui este un lung sir de secrete, trezindu-se in situatia de lua hotarari grele de care atarna soarta unui popor. Curajul, cinstea si altruismul il vor face sa treaca peste dorinta lui de razbunare si peste ura pe care o simtea fata de cei care i-au rapit prietenul si, lasand dusmania la o parte, sa ajute la preluarea puterii din mainile celor care de prea multi ani au condus tara numai in propriul interes.

Go Ara in HwarangKim Ah Ro (Go Ara – Snow Flower, You’re Surrounded, Reply 1994, etc.), frumoasa inzestrata cu darul povestirii si o imaginatie bogata, cucerindu-si ascultatorii cu povestiri care mai de care mai incarcate de mister si imprevizibil – firea ei vesela ascunzind o mare suferinta, pierderea mamei – locuieste doar cu tatal, un medic renumit ce traieste modest ajutand pana la sacrificiu persoanele care au nevoie de el. De la tatal sau deprinde cunostinte despre medicina pe care le pune uneori in practica atunci cand e nevoie. Are o personalitate greu de stapanit, vesela si avida dupa bani, pentru care nu se da in laturi de a face fel de fel de munci. Va intra si ea in Casa Hwarang, unde va ajuta la treburile gospodaresti, dar acordand si ajutor medical tinerilor raniti in antrenamente sau in desele incaierari. Va deveni obiectul geloziei intre Moo Myung si Maek Jong, dar si pastratoarea secretului unuia si a decoperirii identitatii altuia, fapt care ii pune viata in pericol. Prinsa fara sa vrea in jocurile politice si intrigile murdare de la Palat, sufera cand descopera ca mama i-a fost sacrificata pentru ambitiile si razbunarea unei femei care a crezut ca astfel il va castiga pe barbatul care fugise de ea.

Hwarang secventa 2Yeou (Jo Yoon-woo), socotit cel mai chipes barbat care farmeca deopotriva femei si barbati, Banryu (Do Ji-han) cu inteligenta sa rece si renumele de barbat dur si greu de abordat, Soo Ho (Choi Min-ho) un afemeiat notoriu, Han-Sung (Kim Tae-hyung) cel curios sa afle cat mai multe lucruri, sunt alti tineri care se pregatesc in Casa Hwarang sa devina din “manjii naravasi la care nu li s-a pus capastru, niciodata”, baza schimbarii politice a regatului.

Actori tineri, intriga si suspans, mistere si secrete, toate fac acest serial sud-coreean unul demn de urmarit. De asemenea, mare parte din coloana sonora este asigurata de protagonistii serialului: Park Hyung-sik, Park Seo-joon, BTS, dar si de Hyo Rin, Yang Yo-seob, iar partea instrumentala de Oh Joon-sung.

Prezentare realizata de Iuliana – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
2 + 10 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.