Discovery of Love poster“ Un tantar traieste o zi, un trandafir trei zile. O pisica treisprezece ani, dragostea dureaza trei. Uite-asa. La inceput, este un an de pasiune, apoi, un an de tandrete, si in cele din urma, un an de plictis.” Asta sustine Frederic Beigbeder (un scriitor francez contemporan) in cartea sa “ L’amour dure trois ans”, fapt confirmat si de numeroase studii ale specialistilor in relatia de cuplu, care dau drept reala o perioada cuprinsa intre doi si patru ani durata de apogeu, dupa care, iubirea incepe sa paleasca. Se mai spune ca, intr-un cuplu, unul iubeste si unul se lasa iubit, cel care iubeste fiind si cel mai slab si dispus la compromisuri pentru persoana pe care o iubeste, cel care primeste iubirea avand un ascendent asupra celui care ofera. Balanta fiind tot timpul inclinata, apar fresc, divergentele, gelozia, dorinta de a-l supune total pe cel mai slab.

Discovery_of_Love-0008In serialul “Discovery of Love”, iubirea dureaza ceva mai mult, in jur de cinci ani, dar asta nu-i scuteste pe doi dintre protagonisti de o despartire dupa ce se instalase deja plictisul sau poate o intelegere si o abordare gresita a sentimentelor. Han Yeo-reum si Kang Tae-ha se cunosc intr-o excursie si se indragostesc la prima vedere. Relatia lor, la inceput timida si curata, evolueaza frumos si pare ca va fi pentru toata viata. Dar, din pacate dupa cinci ani, Yeo-reum decide ca nu este fericita si ii cere lui Tae-ha sa se desparta, care ramane perplex, neintelegand ce a facut-o sa ia aceasta hotarare, ca doar sentimentele lui nu se schimbasera. Ea motiveaza ca el este prea egoist, ca nu este receptiv la nevoile ei si ca nu este tocmai barbatul perfect pe care si-l imaginase ea. In anii care trec, fiecare isi vede de drumul lui fara sa stie unul de altul. Yeo-reum este fericita intr-o noua relatie cu un medic estetician, Nam Ha-jin, care o si cere in casatorie si multumeste cerului ca a pus capat vechii relatii de care nu vrea sa-si mai aminteasca. Dar intr-o zi in fata ei apare Tae-ha cu o propunere de nerefuzat, aducand totodata incertitudinea si indoiala in relatia ei cu Ha-jin.

Discovery_of_Love-0002Protagonistii acestui serial sunt cateva cupluri mai mult sau mai putin implicate in relatii de iubire si care ascund fiecare propriile frustrari, indoieli si dorinte dar si secrete, toti sperand sa intalneasca marea si unica iubire care sa dureze toata viata.

Han Yeo-reum (Jung Yu-mi, – Que Sera, Sera; Queen of Office) crede ca a gasit marea iubire cand il intalneste pe Tae-ha, pana cand in relatia lor se instaleaza obisnuinta, ori ea isi doreste mai mult de la partenerul ei. Vrea mai multa atentie din partea lui, mai multa sustinere si incredere, mai ales ca trece printr-o trauma care lasa urme adanci asupra psihicului ei. Cum Tae-ha pare din ce in ce mai absent, fiind absorbit total de munca, Yeo-reum ia hotararea sa se desparta de el si dupa o perioada in care oscileaza intre dorinta de a se intoarce sau de a pleca, incepe o noua viata: isi deschide impreuna cu o prietena un mic atelier de tamplarie care nu are cine stie ce profit, dar o ajuta sa plateasca chiria mamei ei si sa-si achite studiile, fiind mereu datoare; are un nou iubit cu care se intelege foarte bine si cu care urmeaza sa se casatoreasca, are prieteni devotati si toate merg cum nu se poate mai bine. Va intelege mai tarziu care este iubirea adevarata si va alege omul cu care isi va petrece toata viata.

Discovery_of_Love-0001Kang Tae-ha (Eric Moon – Phoenix, Que Sera, Sera, Myung Wol the Spy) este “fostul” si vrea sa para ca despartirea de Yeo-reum nu a fost asa de dureroasa pentru el, preocupat fiind in a-si dezvolta afacerea, asta tinandu-l mai tot timpul ocupat. Din dorinta de a-si face o afacere stabile, sacrifica fara sa vrea si fara sa-si doreasca relatia pe care o avea cu Yeo-reum. Intervenise deja rutina, si linistea aparenta din viata lor ii convenea, pentru ca ii oferea cadrul in care el putea sa se dedice muncii, pana cand a ajuns sa uite sa mearga la intalniri si chiar sa uite de planurile comune pe care le faceau impreuna. Nu intreba ce-si doreste ea, nu a stiut ca ea sufera si ca in viata ei a avut loc o tragedie, el fiind absorbit total de rezolvarea altor probleme. Cand se intalnesc, peste ani, tirul reprosurilor si invinuirilor reciproce este tema principala a conversatiilor lor, dar asta ii va face sa inteleaga, pe fiecare, partea lui de vina, si genul de relatie pe care au avut-o.

Discovery_of_Love-0003Nam Ha-jin (Sung Joon – High Society, Gu Family Book, I Need Romance 3) este noul iubit, medic estetician de profesie, si este indragostit pana peste cap de Yeo-reum. A fost crescut intr-un orfelinat si infiat apoi de o famile buna, lasand astfel in urma un suflet mic si ranit care il va astepta mereu. Aceasta parte a trecutului lui va ramane in umbra pentru majoritatea anturajului sau, si cand incepe sa iasa la iveala, da nastere la multe confuzii. Relatia lui cu Yeo-reum evolueaza cum nu se poate mai bine, cu perspective clare de casatorie, pana cand apar doua persoane, una decisa sa opreasca evolutia relatiei si sa-si ia ceea ce considera ca-i apartine de drept, si alta care nu banuieste cu cine s-a intalnit, desi medicul recunoaste cicatricea urata de pe bratul ei. Intalnirea dintre actualul si fostul iubit se lasa cu confruntari “barbatesti”, unele fizice si altele de pahar, dar si lupte “fine” si “subtile” intre cele doua femei.

Discovery of Love secventa 5Ahn Ah-rim (Yoon Jin-yi – It’s Okay, It’s Love, A Gentleman’s Dignity) a fost crescuta intr-un orfelinat, acum este studenta si pentru a se putea intretine are mai multe slujbe part time, facand totodata si mici sevicii pentru cei ramasi la orfelinat. Poarta cu ea durerea si semnele trecerii prin copilaria obisnuita a celor abandonati si spera ca intr-o zi il va intalni pe cel care i-a fost ca un frate dar si sprijin in momentele grele, lucru greu de realizat dat fiind ca anii le schimbase fizionomiile. Totusi, ea mizeaza pe un semn pe care il stiau doar ei doi.

Mai sunt si alte cupluri – unele mai vechi, altele care se vor descoperi, toti dorind, insa, sa gaseasca acea fiinta care sa le fie alaturi “la bine si la rau”, – in acest serial din anul 2014, incadrat in categoria romance-comedy, produs de KBS 2 si care are 16 episoade, cu un rating de 7,9%. Ramane doar sa le descoperiti pe parcursul vizionarii. Pentru prestatia lor din acest serial actorii au fost recompensati cu mai multe premii printre care sic el de Cel mai bun Cuplu la KBS Drama Awards (Jung Yu-mi si Eric), cei doi, de altfel, aparand impreuna si in serialul “Que Sera, Sera”. Cu un OST variat, cu scenariul scris de Jung Hyun-jung (ce a scris si scenariul seriei I Need Romance), acest serial trebuie urmarit neaparat, mai ales ca unele scene si dialoguri sunt savuroase. Vizionare placuta !

Prezentare realizata de Iuliana – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
7 × 6 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.