Angel Eyes poster“Angel Eyes” (2014) e un serial care cu greu poate fi desprins din tiparele clasice ale k-dramelor zilelor noastre. Plin de clisee specifice, acesta foloseste ca pretext pentru a ne atrage atentia o serie de elemente ce au facut istorie in alte k-drame de mult mai mare succes, cum e celebrul carusel luat parca din “Stairway to Heaven” si plasat tocmai in centrul povestii noastre, element important in jurul caruia se creioneaza romantica poveste de iubire a celor doi protagonisti. In ciuda tuturor acestor lucruri si a unei note oarecum fortate, povestea debuteaza cat se poate de promitator, insa cum se intampla de obicei in serialele coreene ale ultimilor ani, pe la jumatate se intampla ceva si serialul se prabuseste in ratinguri. Atingand varful de 11,1 % la al 10-lea episod, serialul cunoaste in a doua sa jumatate o stabilizare in jurul unui rating de 8,7 %, adica a unuia normal pentru genul abordat. Pe alocuri, povestea e extrem de emotionanta si sensibila, iar la incheierea cu succes a serialului in limita celor 20 de episoade propuse initial de producatori a contribuit din plin chimia celor doi protagonisti, Lee Sang Yoon (cunoscut in special pentru rolul Gwi-dong din “The Duo”) si Ku Hye-soon (din “Boys over Flowers” si “Magic”, primul film regizat de aceasta din cariera). Serialul ne ofera reintalnirea si cu alti actori indragiti, precum Jung Jin Young (The Kingdom of The Winds, Dong Yi, Brain, sau Love Rain), Kim Ji-suk (antipaticul Tommy Hong din “Cheongdamdong Alice”) sauAngel Eyes secventa 3 Kwon Hae-hyo din “Big Man”. In rolul personajului masculin din adolescenta il revedem pe durata unui episod pe Kang Ha-neul, in timp ce actrita ce interpreteaza personajul feminin in adolescenta e nimeni alta decat Nam Ji-hyun din “A Reason to Live”. Yoon Ji-ryeon (ce a scris si scenariul lui “Boys over Flowers” si “Operation Proposal”) ne ofera o poveste frumoasa despre grija, iubire, daruire dar in egala masura si despre ambitie dusa pana la extrem, obsesie, vina si responsabilitate. In regia lui Choi Mun-seok (regizorul memorabilului serial “What Happened in Bali ?”, tradus in premiera in Romania de Asia Team), “Angel Eyes” este o drama romantica intr-o lume aparte in care iubirea, daruirea, puterea de sacrificiu trebuie sa invinga. Desi exista convingerea ca prima dragoste nu rezista, povestea serialului nostru vine sa demonstreze contrariul.

Angel Eyes secventa 1Yoon Soo Wan, fiica doctorului Yoon Jae Beom, si mama sa, sunt implicate intr-un accident rutier. Sosit la locul accidentului, tatal tanarului Park Dong Joo salveaza fetita si incearca sa o salveze si pe mama ei, insa isi pierd viata amandoi si astfel doua familii raman devastate. In urma accidentului, tanara Yoon Soo Wan isi pierde vederea, fiind nevoita sa faca fata si acestui handicap sever. Ramas “barbatul” in casa, Park Dong Joo, serios si responsabil, se straduieste sa invete bine dar si sa castige bani pentru a-si ajuta mama si sora bolnava. Destinul are insa planurile sale si cei doi tineri se intalneasc. Tanarul Park Dong Joo este cucerit definitiv de frumoasa domnisoara careia ii livreaza in fiecare dimineata laptele si care tine dizertatii la observatorul astronomic din orasul lor. Ramasa fara mama si neglijata de un tata preocupat de munca si de propria durere, Yoon Soo Wan descopera alaturi de Park Dong Joo bucuriile unei familii calde si vesele, a gatitului sub supravegherea mamei lui Dong Joo, a povestilor sub cerul plin de stele alaturi de prietenul ei… si prima iubire inmugureste in inima celor doi adolescenti. Scurta perioada de fericire din viata lor este intrerupta brusc si dramatic de un alt accident rutier care va schimba inca o data viata si destinul celor doi tineri, despartindu-i pentru o lunga perioada de timp.. Angel Eyes secventa 2Prin gestul minunat al unui donator, tanara Yoon Soo Wan isi recapata vederea si poate deveni ceea ce visa alaturi de iubirea ei din adolescenta… un om dedicat celorlalti: lucrator la serviciul de urgenta. Reintors in Coreea dupa 12 ani petrecuti in America, tanarul si talentatul chirug Dylan Park (Dong Joo) resimte puternic reintalnirea cu Yoon Soo Wan, iar ochii tinerei ii amintesc atat de mult de mama sa… Manipularile si interesele ascunse ale persoanelor din anturajul lor, logodnicul frumoasei Soo Wan – doctorul Kang Ji Woon – si mai ales obsesia criminala a doctoritei Oh Young Ji vor ridica noi piedici si bariere intre cei doi. Va fi prima iubire a vietii lor suficient de puternica incat sa transcenda timpul si spatiu si sa le dea putere lui Dong Joo si Soo Wan sa se regaseasca mai ales sa descopere… adevarul ? Va recunoaste Yoon Soo Wan baiatul drag din tineretea sa, atunci cand traia in intuneric, sau va afla vreodata cine este donatorul datorita caruia isi recapata vederea? Vor fi gasiti si pedepsiti adevaratii vinovati de moartea frumoasei si iubitoarei Jung Hwa?

Prinsi in labirintul minciunilor, incercarilor de a acoperi o vina reala si o crima oribila, talentatul doctor Park Dong Joo si paramedicul Yoon Soo Wan fac totul pentru a depasi obstacolele si a-si apara iubirea. Vor reusi oare ? Intrebari la care cu siguranta vom afla raspunsul urmarind episod dupa episod.

Prezentare realizata de poet24 – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
19 × 12 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.