digital-tvPregatindu-se pentru trecerea la transmisia digitala integrala incepand cu 2012, cand toata semnalele de televiziune analoaga vor inceta, guvernul coreean va investi 546 bilioane de woni (aproximativ 433,7 milioane dolari) in urmatorii 5 ani pentru a inzestra posturile de televiziune din Coreea cu echipamente adecvate noilor standarde. „Intentionam sa schimbam parerea ca dotarile studiourilor tv locale sunt de proasta calitate”, a declarat ministrul coreean al economiei. Cam 25% din aceste fonduri vor merge la producatorii de dotari pentru televiziuni, aceasta fiind una din modalitatile prin care statul coreean isi incurajeaza propria industrie autohtona, in vreme de recesiune mondiala. Totodata vor spori, prin aceasta, si exporturile de materiale necesare tehnologiei televiziunii digitale. Anul trecut, Coreea a exportat astfel de materiale in valoare de peste 362 milioane de dolari.

In prezent, cea mai mare parte a echipamentului din dotarea televiziunilor coreene este importat, aproximativ 85% din acestea fiind aduse de peste mari. Investitia preconizata de guvern va duce la nasterea a pana la 10 fabrici locale de echipamente pentru televiziune pana in 2012, guvernul intentionand extinderea tehnologiilor coreene si a sistemului „internet protocol tv” in Asia de Sud-Est si in America Latina. „Sa construim un sector de echipamente pentru televiziune va fi o oportunitate pentru o tara ca Coreea, ce poseda o industrie a tehnologiei informatiei puternica”, a adaugat ministrul coreean al economiei.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
15 + 29 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.