asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » DIVERSE

IRIS – The movie (2010) – prima suprizã din 2011 oferitã de asiacinefil.com !

Trimis de pe 1 Jan 20111 comentariu

Asiacinefil.com incepe in forta noul an oferind in premiera absoluta in Romania subtitrare la filmul care inchide serialul atat de apreciat de asiacinefil, Iris (2009). Filmul se doreste a fi o recapitulare si o prezentare lapidara a principalelor evenimente surprinse in serial, acest lucru micosnad din farmecul in sine al peliculei. Este vorba in proportie de 95% de aceleasi scene din serial, deznodamantul fiind altul si oferind un raspuns la finalul neasteptat al serialului fara legatura cu starea de lucruri de la finalul serialului. Cu alte cuvinte, pe parcurs au fost evitate unele lucruri care in serial au fost serios explorate, astfel incat acest final poate inchide doar filmul, nu si serialul. Fanii serialului nu ar accepta niciodata un asemenea final. Regia este semnata de acelasi cuplu care a regizat cele 20 de episoade ale serialului, iar echipa de actori e neschimbata, in rolul principal aparand Lee Hyung-jun si Kim Tae-hee.

Hyun Jun este un agent secret al NSS (Serviciul National de Securitate sud-coreean), care impreuna cu iubita sa, Seung Hee (agenta NSS si sefa a echipei) si Sa Woo (agent NSS, cel mai bun prieten al sau) e trimis in Ungaria pentru a prelua un cercetator stiintific nord-coreean. Acesta fusese implicat in programul nucear nord-coreean si era un element cheie pentru viitorul acestui program, insa dezertarea lui va face serviciile secrete nord-coreene sa intre in alerta. La scurt timp dupa ce cei 3 prieteni isi indeplinesc misiunea, preluandu-l si predandu-l agentilor NTS pe savant, acesta este lichidat, iar lui Hyun Jun i se incredinteaza de catre directorul adjunct al NSS (adevaratul sef al agentiei) o misiune independenta ce vizeaza asasinarea primului ministru nord-coreean. La scurt timp, cu misiunea indeplinita si cu agentii nord-coreeni pe urme, Hyung Jun constata ca directorul adjunct al NSS nu doar ca nu-i mai acorda sustinere, ci chiar ca incarca sa-l lichideze pentru a nu declansa un conflict diplomatic intre cele doua Coree in cazul in care ar fi cazut in mainile agentilor nord-coreeni. Fara o identitate, Hyun Jun incearca sa se razbuna pe NSS si Coreea de Sud, iar razbunarea il va conduce spre identificarea unei teribile organizatii internationale numita IRIS, adanc inradacinata in institutii cheie ale statului, care pare a fi la originea eliminarii sale.

Un serial superb, dar un film lipsit de farmec pentru cei care au vazut deja serialul. Multe cadre au fost editate in fuga, lipsa fundalului sonor nereusind sa mascheze stangacia partii de montaj. Foarte multe scene (desprinse din cele peste 20 de ore ale serialului) au fost simplificate sau reduse la durate de 20 de seunde sau 1 minut, filmul oferind o abundenta de informatii pentru fiecare secunda a lui care nu poate decat sa dezamageasca un fan al serialului. O pelicula care putea sa nu existe, insa care ne tine in priza pana in toamna lui 2011, cand se intentioneaza lansarea sezonului 2 din serialul IRIS, ale carui filmari vor incepe undeva in martie in acest an. Vizionare placuta !

Prezentare realizata de cris999 – asaicinefil.com

PENTRU CEI CARE NU AU AVUT OCAZIA SA VADA SERIALUL IRIS, ACESTA  ESTE DISPONIBIL SPRE VIZIONARE ONLINE, GRATUIT, AICI

1 comentariu »

  • Romania in Hanbando a spus:

    […] trecută am văzut și ultimele scene din serialul Korean IRIS 2010 – un serial pe care îl recomand tuturor celor care așteaptă ziua reunificării […]

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*