Birth of a Beauty posterOperatiile estetice. Un domeniu relativ nou ca ramura a medicinei, aparuta din nevoia de a repara o deficienta anatomica care duce la o disfunctionalitate, sau ca act reparatoriu a leziunulor grave aparute in urma unor accidente, a devenit pentru omul contemporan un fel de moft prin care isi modifica acea parte a corpului care nu-i mai place sau care nu arata destul de bine, (“destul de bine” avand etaloane diferite in perceptia fiecarui individ). Sub pretextul “sunt stapan pe corpul meu”, aceste operatii sunt atat de uzitate incat au devenit un mijloc de a induce persoanelor ce le realizeaza sentimentul de mandrire cu propria imagine dar si de a castiga bani de pe urma acestei imagini artificiale. Cum omul este judecat aproape intodeauna dupa aparente (putini sunt cei care nu o fac, impactul vizual fiind hotarator in cele mai multe situatii), din ce in ce mai multe persoane de ambe sexe recurg la serviciile plasticienilor pentru a se incadra intr-o anumita categorie initiata si promovata de obicei de casele de moda, firesc aparand si derapajele inerente. “Birth of a Beauty” are ca subiect o operatie plastica facuta din nevoia unei transformari radicale pentru o persoana care avea destule insusiri bune, mai putin una: cea fizica, care a fost hotaratoare in relatia cu ceilalti.

Birth of a Beauty secventa 1Sa Geum-ran este casnica si traieste cu aratosul ei sot in casa parintilor lui, cum este firesc pentru o nora coreeana. Are in grija casa si incearca sa multumeasca pe toata lumea, soacra, socru, cumnate si o bunica suferind de dementa senila pe care o ingrijeste cu duiosie si dragoste, ducand dorul sotului ei pe care il stie plecat intr-o detasare cu serviciul de mai multi ani. Este foarte dedicata si atenta la dorintele si nevoile celorlalti, si cu toate astea este desconsiderata si jignita de toti din simplu motiv ca are cateva kilograme in plus. Intr-o zi descopera ca sotul ei nu era plecat, ci era in acelasi oras traind cu o alta femeie, si asta pune capac la toate. Innebunita de durere, conduce noaptea pe ploaie si sufera un accident, disparand; drept urmare, toata lumea crede ca s-a sinucis. Nu o plange nimeni (in afara de mama ei si o prietena), si toata lumea isi reia viata cotidiana, numai ca, la putin timp, sotul ei anunta ca se va casatori cu o prezentatoare de televiziune. Dar aparitia unei fapturi superbe le va schimba viata, asa cum ei nu si-o imaginasera vreodata.

Birth of a Beauty secventa 2Cine sunt personajele care fac subiectul acestui serial ?
Sa-Ra/Sa Geum-ran (Han Ye-seul: Miss Gold Digger, Fantasy Couple) este o fiinta plina de bunatate si iubire pentru ceilalti, indiferent de comportamentul mai mult sau mai putin batjocoritor la adresa ei. Se casatoreste cu un barbat atragator, caruia ii plateste studiile in strainatate, ea ocupandu-se de menajul casei si bucurandu-se la orice vine din partea lui, divinizandu-l aproape, asteptandu-l sa se intoarca din State. Supusa la fel de fel de umilinte din cauza aspectului fizic, ia hotararea sa participe la un concurs de televiziune avand ca premiu o transformare completa. Nu castiga acest concurs si capac peste toate amanta sotului ei o jigneste cumplit descoperind ca lumea nu este asa cum credea ea cu atata tarie. Dispare ca sa renasca intr-o faptura superba, cu o optica diferita, pusa pe razbunare pentru tot ce a suferit, si toate astea cu ajutorul unui singur om.

Birth of a Beauty secventa 3Han Tae-hee- (Joo Sang-wook – Feast of Gods, Good Doctor, Sly and Single Again, etc.) este mostenitorul unei mari companii dar din anumite motive se tine departe de familie. Sufera de sindromul “broken heart” survenit pe cand era copil si asista la moartea parintilor sai; detine in prezent o companie proprie de consultanta pentru restaurante si este socotit un geniu, sau cum spune el “cea mai stralucita minte din Coreea”. La el apeleaza Geum-ran, care il confunda cu un medic estetician si care masurand, cantarind si calculand va face din femeia rotunjoara de altadata una dupa care intoarce capul toata lumea. Ii va fi sfatuitor si sprijin neconditionat pentru ca aveau un scop comun: ea sa se razbune pe sotul ei si el sa-si recapete femeia iubita, care este pe cale sa devina sotia sotului lui Geum-ran. Dar mintea lui stralucita nu a luat in calcul toate aspectele, asa ca va deveni un alt Pygmalion, care se vede nevoit sa faca fata noii situatii care va aduce cu sine si vindecarea de toate traumele trecutului, dar si increderea si echilibru in viata lui.

Gyo Chae-yun (Wang Jy-hye, Hotel King, Bachelor’s Vegetable Store etc.) este o indragita prezentatoare de televiziune, frumoasa, eleganta, educata, care il seduce pe sotul lui Geum-ran cu care traieste de mai mult timp si cu care se casatoreste la putin timp dupa disparitia sotiei lui, ce tocmai aflase de adulter si careia, cinica, ii spusese in fata despre relatia cu sotul ei. Va recurge la faradelegi ca sa-si vada visele implinite si totul se va intoarce impotriva ei intr-un fel cumplit.

Birth of a Beauty secventa 4Lee Kang-joon (Jung Gyu-woon, Dr. Champ, Wife scandal, God’s Gift-14 Days, etc.) s-a casatorit cu Geum-ran din interes material si o considera mai mult menajera decat sotie. O insala si o minte fara remuscari, considerand ca este dreptul lui, netinand cont de ravagiile pe care le provoaca in sufletul atat de inocent al lui Geum-ran. Nu-si bate capul prea mult cu disparitia sotiei lui, se intoarce acasa la brat cu noua consoarta, este numit director la postul de televiziune unde lucreaza si viitoarea lui sotie si se pare ca toate merg cum nu se poate mai bine. Dar cand inseli, minti, calci in picioare sentimente, ba mai mult nu-ti sunt straine nici intentiile criminale, trebuie sa platesti pentru toate.

Intreaga poveste o puteti urmari in acest serial de 21 episoade, transmis din noiembrie 2014 pana la inceputul lui 2015 de postul coreean SBS. Putand fi incadrat in genul comedie-romantica, serialul are la baza ideea din megasuccesul de box-office din 2006 “200 Pounds Beauty”, in care o vocalista supraponderala ce asigura vocea de fundal la concerte sufera o transformare fizica totala in urma unei operatii estetice, devenind o frumusete care astfel poate cunoaste succesul in lumea muzicala datorita vocii sale deosebite. Primul episod al serialului e flagrant in anumite scene, ce par a copia scene similare din “200 Pounds Beauty”. Serialul a avut un rating de 7,9%, fiind regizat de Lee Chang-min, regizorul lui “Giant” si “Midas”. Cuplul Joo Sang-wook / Han Ye-seul s-a ales cu doua premii, iar Han Ye-seul a primit si premiul de excelenta la SBS Drama Awards 2014.

Prezentare realizata de Iuliana – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
9 + 8 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.