asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Yoji Yamada va regiza o piesă de teatru adaptată după un film al lui Yasujiro Ozu

Trimis de pe 16 May 2009Fara comentarii

Aclamatul film “Early Summer” (“Bakushu”), din 1951 al marelui Yasujiro Ozu va fi adaptat pe scena unui teatru anul viitor. Cel care se va afla la haturile acestui proiect ambitios ca regizor si scenarist este nimeni altul decat reputatul Yoji Yamada, mai bine cunoscut pentru seria de filme “Otoko wa tsurai yo” (“It’s tough being a man”) considerata la acea vreme cea mai lunga serie de filme, de Cartea Recordurilor si pentru “Love and Honor” sau “The Twilight Samurai”. Actiunea lui “Early Summer” e plasata in Tokyo-ul anilor ’50 si insista in jurul celor 3 generatii ale unei familii. In particular, povestea se focalizeaza pe o femeie singura, Noriko, ce traieste cu parintii si familia fratelui ei. Ea e presata de rude sa accepte o casatorie aranjata, insa se revolta impotriva vointei acestora alegand un partener de viata care displace tuturor.

Yamada a ales o adaptare dupa un film al lui Ozu dupa ce a vizionat, la inceputul lui 2008, o piesa jucata in stilul Shinpa, o scoala de teatru ce a aparut ca un raspuns la stilul kabuki. Yamada a hotarat sa aiba la baza “Early Summer”, modificandu-l in stilul Shinpa. Distributia completa nu a fost inca stabilita, insa ea ii va cuprinde pe Yaeko Mizutani si Kuriko Namino, amandoi membri ai trupei de actori ai Gedikan Shinpa care jucat in piesa de teatru pe care Yamada a vizionat-o.

Aceasta adaptare va avea premiera la teatrul Mitsukoshi din Tokyo in ianuarie 2010. In preajma aceleiasi date, noul film al lui Yamada, “Otouto” isi va avea premiera in cinematografele japoneze.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*