asiacinefil.com
ANALIZE, INTERVIURI

ASIA TEAM ROMANIA

Cele mai noi subtitrari, proiecte

BIOGRAFII

Actori, actrite, regizori

CIVILIZATIE ASIATICA

cultura si civilizatie asiatica

TRAILERE

Cele mai noi trailere

Home » NOUTÃŢI

Un nou film coreean despre asuprirea coloniştilor japonezi

Trimis de pe 22 Jun 2017Fara comentarii

Battleship Island secventa filmMass –media din Japonia a criticat filmul lui Ryoo Seung-wan, „Battleship Island”, inaintea terminarii productiei acestuia, acuzand ca filmul descrie fapte false si ca “distorsioneaza” istoria dintre cele doua tari.

In timpul unei conferinte de presa, regizorul Ryoo Seung-wan apara subiectul filmului sau, declarand ca este un scenariu fictiv bazat pe fapte reale. Acesta a precizat ca descrierile lucratorilor si situatia lor s-au bazat pe rapoartele guvernului coreean din 2012 si ca povestile personajelor principale au fost rezultatul imaginatiei sale. Dupa ce a aflat de existenta insulei datorita unei fotografii care i-a fost aratata in urma cu doi ani, Ryoo Seung-wan a vrut sa afle mai multe despre insula si sa faca un film. Pentru recrearea cat mai reala a locatiei, cat si pentru intreaga productie s-au cheltuit aproximativ 25 de miliarde woni (22,2 milioane $).

In afara acestui lucru, regizorul a asigurat ca ingrijorarile mass-mediei japoneze vor disparea dupa ce vor vedea filmul, deoarece acesta nu doreste sa readuca in vizor nationalismul sau curentul anti-japonez, filmul fiind mai degraba “despre umanitate si razboi”.

“Battleship Island” descrie povestile unor lucratori coreeni fortati sa lucreze pe insula Hashima, numita Battleship Island (datorita formei asemanatoare unui vas de lupta japonez) si incercarile lor disperate de a evada in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Filmul are in distributia sa cateva nume mari printre care Hwang Jung-min cu care Ryoo Seung-wan a mai lucrat la “Veteran” din 2015, So Ji-sub, Song Joong-ki si Lee Jung-hyun. Hwang Jung-min joaca rolul unui dirijor ce decide sa-si duca singurul copil in Japonia pentru a o proteja de razboi, dar sunt trimisi in lagarul de munca de pe Hashima. So Ji-sub este cel mai bun luptator de strada din Kyungsung, un om aspru si grosolan care creeaza mereu probleme in lagar, dar in ciuda exteriorului sau dur acesta este un om marinimos. Song Joong-ki este membru al Miscarii de Independenta din Coreea care se infiltreaza in lagar pentru a elibera cativa din luptatorii pentru independenta ce erau tinuti captivi pe insula. Lee Jung-hyun este o sclava a sexului care este mutata la Hashima dupa ce trece prin multe necazuri in timpul colonizarii japoneze, in ciuda acestui lucru pastrandu-si speranta de mai bine.

Hashima este o insula abandonata, cunoscuta sub numele de Gunkanjima (Battleship Island), situata la aproximativ 15 kilometri de Nagasaki, in sudul Japoniei, facand parte din cele 505 de insule nelocuite din prefectura Nagasaki. Cele mai cunoscute caracteristici legate de insula sunt cladirile din beton care sunt abandonate, natura revendicandu-si dreptul in timp. Insula este considerata un simbol al industrializarii Japoniei, dar aminteste si despre istoria neagra a unui lagar de munca din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. Insula a fost cunoscuta pentru minele de carbune care au fost exploatate inca de la sfarsitul anilor 1880. Insula a fost redeschisa pentru turisti incepand din 22 aprilie 2009, si din iulie 2015 a intrat in patrimoniul UNESCO, fiind integrata in sit-ul Meiji Industrial Revolution: Iron, Shipbuilding and Coal Mining.

Filmarile au inceput in iunie 2016, in provincia Cheongju din Coreea de Sud, incheindu-se in decembrie 2016. “Battleship Island” va avea premiera in cinematografele coreene in luna iulie.

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

Scrieti un comentariu!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Acesta e un site care foloseste "Gravatar". Pentru a obtine un avatar universal, inregistrati-va la Gravatar.

Comment Spam Protection by WP-SpamFree

*