Un nou serial de epoca deosebit este adus in atentia asiacinefililor odata cu traducerea lui in premiera in Romania de Asia Team Romania: “The Princess’s Man”. Difuzat in urma cu doar cateva zile in Coreea, primul episod al serialului a avut o audienta buna, in special ca distributia anunta un serial de succes. Dar cum poate sa nu fascineze o poveste plasata in cadrul perioadei dinastiei Joseon, in plin secol XV, mai ales ca despre “Princess’s Man” s-a vorbit ca fiind o realizare in coreeana ce porneste de la ideea celebrei povesti shakespeariene “Romeo si Julieta” ? Ca si in melodrama lui Shakespeare, cele doua personaje care se iubesc provin din doua familii stravechi ai caror conducatori sunt mari rivali politici, in zbuciumata perioada a inceputului de secol XV. Ambitiile parintilor lor palesc in fata iubirii sincere a celor doi tineri indragostiti, interpretati de doi dintre cei mai iubiti actori ai Hallyu: Park Shi-hoo (Si-hoo, fratele vitreg al lui Iljimae din serialul cu acelasi nume) si Moon Chae-Won (frumoasa curtezana din “Painter of the Wind”). Serialul are parte de mult romantism, dar si de toate ingredientele unei “sageuk drama” veritabile: comploturi secrete, tentative de asasinat, lupta pentru putere, ambitii personale si intriga politica. Toate acestea nu constituie decat fundalul care ii va impiedica sau ajuta pe cei doi indragostiti sa fie impreuna.

Moon Chae-Won o interpreteaza pe Printesa Lee Se-ryung, fiica Marelui Print Su-yang, al doilea fiul al marelui rege Sejong, interpretat de Kim Young-chul, nimeni altul decat maleficul director Baek San din IRIS. Su-yang ravneste la tronul Joseonului, iar din punct de vedere istoric a reusit in cele din urma sa-l si obtina, devenind regele Sejo.Ambitiile sale se ciocnesc de opozitia inamicului sau, ministrul de rang inalt Kim Jong-seo, al carui mezin, Seung-yoo (interpretat de Park Shi-hoo) se indragosteste de printesa Se-ryung. Printesa e indrazneata, curioasa si determinata – trasaturi specifice doamnelor apartinand aristocratiei Joseonului -, dar intampina numeroase vitregii datorita ambitiei nebunesti a tatalui sau de a deveni rege. Acesta din urma incarca cu orice pret sa smulga tronul de la Dan-jong, nepotul sau, si intra in conflict cu sustinatorii acestuia din urma. Drept urmare, pe masura ce drama evolueaza, intriga politica il va impinge pe Su-yang sa incerce asasinarea tatalui celui de care fiica lui se indragostise iremediabil.

Pe langa intrigile si comploturile de la Curte, nu lipseste povestea romantica, care – s-a vazut in ultimii ani – a schimbat mult fata serialelor de epoca coreene. Uneori firul romantic e adus in prim plan atat de mult incat acapareaza evolutia povestii serialului, dar acesta este un lucru pozitiv, o privire aprofundata asupra sentimentelor eroilor, care vor pregati eventual finalul tragic pe care toata lumea il stie din piesa Shakespeariana. Amandoi protagonistii povestii de iubire au experienta serialelor istorice, si chiar daca unii fani ai genului sunt de parere ca prestatiile anterioare in astfel de roluri sunt destul de vechi (in urma cu 2-3 ani), isi exprima speranta ca odata cu trecerea anilor acestia au dobandit mai multa maturitate si experienta in interpretare pentru a intra perfect in rolul personajelor acestei drame. O reinterpretare particulara a dramei lui Romeo si Julieta nu poate fi decat o mare provocare pentru orice actor, iar neridicarea la nivelul asteptarilor poate constitui un recul in cariera cinematografica a oricui.

Serialul, difuzat la postul coreean de televiziune KBS, e preconizat sa aiba 24 de episoade, iar in functie de succesul sau esecul sau va ramane la aceasta cifra, se va lungi sau se va scurta. Ca realizare, “The Princess’s Man” este “o sageuk drama bine realizata”. Desigur, e un termen care ar trebui sa caracterizeze orice serial coreean de epoca, insa termenul se refera strict la valoarea productiei si la calitatea superioara a imaginii, in stilul lui “Painter of the Wind”. De exemplu, serialul “Iljimae” nu a fost unul realizat cu mijloace tehnice deosebite, insa a avut o mare priza la public, iar acesta a fost atu-ul sau. In schimb, “Return of Iljimae”, desi nu a avut popularitatea lui “Iljimae”, s-a bucurat de calificativul de serial “bine facut” sub aspectul calitatii superioare fata de multe alte seriale similare. Dincolo de toate aceste consideratii, “The Princess’s Man” va fi cu siguranta un serial urmarit cu sufletul la gura de asiacinefili, a carui coloana sonora – care s-a lansat deja si se completeaza pe parcursul finalizarii filmarilor – este incantatoare si ale carui intrigi si figuri de actori foarte cunoscute vor reprezenta o desfatare pentru sufletul fiecaruia. Vizionare placuta !

Prezentare realizata de cris999 – asiacinefil.com

5 Comments

  1. Acest serial este de o sensibilitate si o frumusete deosebita.L-am urmarit cu mare placere si cu sufletul la gura cum se zice.Il recomand tuturor care doresc sa evadeze putin in lumea curata a celor care se iubesc pur si simplu fara a tine cont de vreo opreliste.

  2. Un film emotionant. Bine jucat, actori minunati. Multumim pentru eforturile pe care le faceti sa ne aduceti bucurie cu filmele si serialele pe care ni le-ati oferit. Marturisesc faptul ca am devenit o pasionata de filme coreene. De orice fel. Ne aduc atata sensibilitate, atata frumusete! Actori frmosi si talentati. Va multumesc inca o data!

Post your comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>