Un scandal a luat amploare in lumea filmului coreean in ultimele saptamani. In centrul acestuia se afla celebra actrita Jeon Ji-hyun (cunoscuta de occidentali sub numele recent Gianna Jun), cunoscuta pentru rolurile din „My Sassy Girl”, „Daisy”, „Windstruck” sau, mai recent, „Blood: The Last Vampire”. La inceputul acestei saptamani, politia a ridicat hard-disk-urile computerelor si documente apartinand celebrei companii de productie si distributie de filme, Sidus HQ. Aceasta o reprezinta, de mai mult timp, pe cunoscuta actrita. Politia metropolitana din Seul a trecut la aceste masuri in momentul in care la cunostinta acesteia i-a fost adus faptul ca celularul vedetei a fost spionat. Trei suspecti sunt cercetati, inclusiv seful unei agentii de detectivi particulari, care se presupune ca s-au ocupat cu clonarea cartelelor SIM. Suspectii sunt banuiti ca, odata cartelele SIM clonate, acestia localizau locul exact unde se aflau victimele lor, cautand sa le surprinda in ipostaze compromitatoare. Acestia ar fi primit, chipurile, 30 de solicitari de a spiona persoane, din octombrie 2006 pana in prezent, costurile unei astfel de operatiuni fiind intre 1 si 3 milioane de woni (intre circa 150.000-300.000 dolari) pe caz. Politia banuieste ca un director din cadrul Sidus HQ ar fi cerut suspectilor sa cloneze cartela SIM in vederea verificarii apelurilor date si SMS-urilor trimise de actrita.

Jeon a debutat ca fotomodel in revista „Ecole”, in 1997, dupa ce a fost descoperita pe strada. De atunci, a devenit o vedeta de top cu ajutorul companiei Sidus HQ si o figura emblematica in intreaga Asie. Agentia neaga acuzatiile care i se aduc, in timp ce vedeta a refuzat sa comenteze. Contractul acesteia cu agentia expira in aceasta luna, astfel ca rezultatul anchetei politiei ar putea determina daca vedeta isi va reinnoi contractul sau va cauta o noua agentie care sa o reprezinte. Totusi, surprinzator, se pare ca Jeon Ji-hyun si-ar putea reinnoi contractul cu compania de manageriere Sidus HQ, in ciuda acestui scandal. Jeon, in varsta de 27 de ani, nu poate uita faptul ca aceasta companie a fost alaturi de ea din momentul in care a debutat, adolescenta fiind. Aceasta in ciuda faptului ca cei mai multi credeau ca actrita va parasi compania si va cauta sa fie independenta. Cineva apropiat acesteia a declarat ca „inca nu a luat decizia finala, dar am auzit ca isi va reinnoi contractul, decat sa semneze cu o alta agentie sau sa-si faca propria ei companie„. Aceeasi sursa sustine ca „si-au rezolvat neintelegerile care au decurs din acest incident” si ca „acum, colaboreaza impreuna amical„.

Unul din cei acuzati de Politie a fost presedintele companiei Sidus HQ, Jung Hoon-tak (foto), care e banuit ca a fost cel care a ordonat urmarirea apelurilor lui Jeon. Din moment ce, dupa cum sustin persoane din anturajul actritei, aceasta s-a impacat cu reprezentantii companiei, Jeon a cerut politiei ca presedintele Sidus HQ sa nu fie pedepsit, cercetarea celor 2 suspecti facandu-se in libertate. Principalul considerat vinovat pentru clonarea cartelelor telefonice ale actritei a fost identificat de politie in persoana unui anume Kim, care impreuna cu mai multi complici a facut din aceasta o afacere ce viza in special demascarea aventurilor extraconjugale a membrilor unor familii instarite. Peste 30 de persoane au apelat la serviciile acestuia de clonare a cartelelor SIM si de urmarire a locatiei, pe durata a 2 ani de zile. Acuzatul a fost condamnat la un an de inchisoare.

Cazul a starnit un val de ingrijorare in randul vedetelor coreene si nu numai, fiind pentru prima oara cand intimitatea acestora este expusa printr-un mijloc atat de sofisticat si inedit. Demascarea acestui caz a tras un semnal de alarma, intr-o tara in care exista peste 26 de milioane de telefoane fixe si 40 de milioane de telefoane mobile in uz, la o populatie de aproximativ 48 de milioane de locuitori.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
17 × 27 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.