model-talent-agencyAgentiile de impresariere a tinerelor talente din lumea filmului si a muzicii din Coreea au primit interzis sa incheie contracte de reprezentare pe o durata mai lunga de 7 ani, conform noilor termeni stabiliti pentru „contractul standard”. Comisia pentru concurenta corecta in domeniul muncii a declarat ca a stabilit aceste reguli standard pentru a-i proteja pe artisti de asa-zisele „contracte inrobitoare”, dupa ce recent au fost descoperite mai multe cazuri in care artistii erau victimele unor contracte nedrepte incheiate cu agentiile de impresariere. Dupa mai multe investigatii efectuate la sfarsitul anului trecut si la inceputul acestui an in privinta contractelor semnate intre principalele agentii de impresariere si clientii acestora, Comisia a descoperit prevederi contractuale care incalca excesiv intimitatea clientului sau, din contra, sunt avantajoase doar pentru agentii. De exemplu, multe din agentiile investigate solicitau artistilor sa raporteze unde se afla tot timpul sau sa participe la evenimente organizate de agentie pentru sume infime de bani sau chiar benevol.

Reclamatii ce semnalau contracte inechitabile au inceput sa iasa la iveala dupa ce in martie 2009, actrita Jang Ja-yeon (care a jucat in Boys over Flowers, varianta coreeana) s-a sinucis, lasand in urma sa notite in care sustinea ca a fost maltratata de fosta ei agentie de impresariere. Politia a recurs la arestarea conducatorului companiei de impresariere, sub banuiala agresiunii fizice si a amenintarii actritei decedate. Comisia pentru concurenta corecta in domeniul muncii a declarat ca limita de 7 ani a contractelor a fost impusa pentru a limita puterea agentiilor de a dispunde de serviciile unui artist, in prezent majoritatea contractelor incheiate expirand dupa 10 ani.

Articol realizat de cris999 © www.asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
17 + 23 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.