Secventa din The Wailing, nr 2 la box-office in prima jumatate a lui 2016Jumatate din anul 2016 s-a scurs deja, si cinematografia coreeana nu a avut cea mai buna perioada a sa.

Inca din 18 iunie, ocupantul locului intai in box office-ul coreean este „A Violent Prosecutor”, cu 9,7 milioane de bilete vandute. Totusi, daca facem o lista cu toate filmele difuzate in acest an in cinematografele coreene, in primele 10 pozitii s-ar regasi doar 5 filme autohtone: A Violent Prosecutor, The Wailing, The Handmaiden, Spirits’ Homecoming si The Himalayas. Mai mult, daca s-ar face un top 20 al filmelor, doar noua productii coreene ar fi pe lista, dintre care The Wailing si The Handmaiden care inca ruleaza in cinematografe si inca mai au sanse sa urce in topul biletelor vandute, reusind poate sa castige in fata unor filme straine.

Cele mai impresionante filme coreene din top in prima jumatate a anului 2016 ar fi Spirits’ Homecoming si Dongju: The Portrait of A Poet. Ambele filme au fost facute cu bugete reduse si difuzate in mai putine cinematografe decat suratele lor, dar ambele au reusit sa isi castige locuri onorabile, 4 respectiv 5 (ambele filme readuc cinefilii intr-o perioada dureroasa a istoriei Coreei, cea a Ocupatiei Japoneze). Daca adaugam listei si „A Melody to Remember”, de pe locul 10, cu un scenariu ce are loc in timpul Razboiului Coreean, s-ar putea spune ca istoria moderna a Coreei a sustinut practic box office-ul coreean.

Mai mult, aspectul actual al societatii coreene a fost si el prezent, si o tema folosita in prima jumatate de an de catre scenaristi. A Violent Prosecutor si Inside Men: The Original au parodiat sau atacat dinamica puterii din Coreea; si Phantom Detective, desi perioada nu este prea clara in scenariu, este deseori mentionat ca o metafora a puterii in societatea din Coreea.

Time Renegades, un succes neasteptat e box-office in prima jumatate a lui 2016De obicei, box-office-ul coreean are o prima jumatate de an in care productiile autohtone se comporta mai slab, cele americane domindn clasamentul. Insa vara si mai ales toamna sunt perioadele cele mai propice pentru lansarea marilor succese. Si, din fericire, cele mai asteptate productii coreene ale lui 2016 vor avea premiera in a doua jumatate a acestui an. Cu siguranta intre ele se va gasi unul care sa depaseasca „A Violent Prosecutor” la incasari si sa devina performer-ul acestui an. „Veteran”, „Assassination” si „The Himalayas”, primele 3 filme coreene ale lui 2015 au avut toate premiera in a doua jumatate a anului. Ce filme mari asteptam in a doua jumatate a anului ? „The Handmaiden” a avut deja premiera si a strans aproape 30 milioane dolari. Urmeaza „The Last Princess” (Son Ye-jin), „Operation Chromite” (cu o multime de vedete in distributie), „Train to Busan” (Gong Yoo), „The Tunnel” (undeva in august, cu Ha Jung-woo si Bae Doo-na), iar spre sfarsitul anului „Secret Agent” (cu Song Kang-ho) si, mai ales „Asura”, un film cu o multime de vedete de prim rang: Hwang Jung-min, Jung Woo-sung, Joo Ji-hoon, Kwak Do-won. Si daca mai adaugam faptul ca surprizele pot aparea de la orice alt film cu buget redus, putem intelege de ce imaginea actualului top se poate schimba radical pana la sfarsitul anului. Asadar, filme promitatoare, care cu siguranta vor rescrie istoria topului anului 2016 la box-office.

(Sursa: dramabeans)

Articol realizat de chocolate_cleo – asiacinefil

0 Comments

Post your comment

Solve : *
29 − 1 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.