Rain, recent vazut in serialul „The Fugitive: Plan B”, impreuna cu alti 7 actionari la fosta sa companie, J. Tune Entertainment, a fost acuzat de a fi extorcat 2,5 miliarde woni (aproximativ 2,2 milioane de dolari) din banii investitorilor, 2 miliarde de woni speculandu-se ca ar fi intrat in buzunarul lui Rain in aprilie 2010. In urma cu cateva zile, Biroul Procurorilor districtului central din Seul l-a scos de sub acuzare pe Rain, al carui nume real este Jung Ji-hoon. „Dupa ce am urmarit cursul banilor companiei, acuzele s-au dovedit a fi nefondate”, au declarat procurorii. „Afirmatiile nefondate de extorcare de bani a investitorilor si de conducere inadecvata a companiei nu constituie o frauda. Afacerea pur si simplu nu mai mergea suficient de bine”. In completare, procurorii au declarat ca aparentele comisioane pentru modeling imputate lui Rain nu constituie dovezi pentru ca acesta sa fie acuzat de delapidare. Pe durata a 3 ani, Rain a primit 2,2 miliarde woni pentru faptul ca a fost model exclusiv pentru compania J Tune Entertainment.

In varsta de 28 de ani, Rain si-a incheiat in 2007 contractul cu JPY Entertainment si si-a deschis propria companie, J Tune Entertainment (cunoscuta de toti drept Rainy Entertainment). Desi se zvonea ca el este presedintele companiei, acesta mai tot timpul a declarat presei ca a pastrat legatura cu mentorul sau, Park Jin Young. In iulie 2010, Rain si-a vandut toate actiunile detinute la propria companie. Acest lucru a starnit nemultumirea restului actionarilor, care s-au vazut pusi in situatia ca actiunile lor sa scada brusc de la 27 de dolari cat erau in vremurile bune la 28 de centi. Un alt lucru de care acestia au fost nemultumiti a fost faptul ca Rain ar fi urmat sa semneze un nou contract cu compania, unde tot Rain era actionarul majoritar (ca presedinte), un contract in valoare de 23 de milioane de dolari, si de aici acuzele de delapidare venite din partea actionarilor minoritari, care nu puteau avea un cuvant de spus in conditiile in care nu detineau majoritatea actiunilor. Practic acestia au sustinut ca Rain – ca presedinte al companiei si actionar majoritar ar fi abuzat de functia ce o avea pentru a plati din capitalul firmei clientului Rain pentru a fi reprezentat de companie. Profitul companiei de pe urma contractului de reprezentare a lui Rain a fost de 12,6 milioane dolari, dar acesta ar fi fost valabil pana in 2011. Cum Rain a rupt contractul mai devreme, actionarii l-au actionat in instanta pe Rain, pe langa sesizarea procuraturii sub acuzatia de delapidare de fonduri. Acum, Rain poare rasufla usurat si, dupa ce-si va satisface stagiul militar obligatoriu, isi poate cauta linistit o noua agentie care sa-l impresarieze.

Articol realizat de cris999 – asiacinefil.com

0 Comments

Post your comment

Solve : *
21 − 3 =


XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Va rugam nu copiati.